Kesän korvilla havahtuu monen asian äärelle uudella tarmolla, kuten vaikkapa kodin kuntoon pistämiseen tai vaatekaapin päivitykseen. Kolmas takuuvarma kesän merkki itsellä on ekstrahuomion kiinnittäminen kropan ihoon. Tokihan yritän huoltaa sitä läpi vuoden, mutta myönnettävä on, että kun vaatteet vähenevät, suuntaan myös entistä enemmän huomiota talven aikana vähän väljemmin ja rennommin tehtyihin kauneusrutiineihin. Nyt myös tuleva pidempi reissu motivoi, sillä tarkoituksena on pakata mukaan mahdollisimman vähän kosmetiikkaa (kuten aina), niinpä toiveena on saada hoidettua iho hyvään lomakuntoon ennen lähtöä.

Vartalon ihon huolto keskittyy itsellä kolmeen asiaan, karvanpoistoon, kuorintaan ja kosteutukseen, joista kaikki tarvitsevat toisiaan onnistuakseen hyvin ja taatakseen kauniin lopputuloksen. Näin alkukesästä korkkaan myös itseruskettavan purkin ja siinäkin hyvä pohjatyö on avain tasaiseen lopputulokseen. Kesäihoa ajatellen kokosin purkkiarmeijastani muutamia kivoja tuotteita sileän ja hehkuvan ihon tavoitteluun, eli mitä tarvitset kauniiseen kesäihoon?

iho kesakuntoon 3

No ei nyt sentää, ei ihan näin paljon tarvitse kuin mitä kuva antaa ymmärtää, vähemmälläkin pärjää! Ajattelin vain nyt nostaa muutaman erikivan tuotteen esiin, mutta olen tullut siihen tulokseen, että jos haluaa pihistellä tuotteissa, yksi hyvä kosteusvoide tai vartaloöljy riittää, kuorinnaksi ekologinen vaihtoehto on kuivaharja ja vahalla saa laiskakin helposti pitkään kestävän sileän lopputuloksen. Mutta jos enemmän kaipaa tai iho on vaativa, aina parempi jos kotoa löytyy tuotteita ihon kulloiseenkin kuntoon ja tarpeeseen. Ainakin itse karkeasti suosin talvella paksumpia ja hoitavampia tuotteita, ja kesällä kevyempiä sekä ehkä ripauksen hohtoa ja hehkua tuovia. Tähdellä (*) merkityt tuotteet on saatu blogin kautta.

KARVANPOISTO

Aloitetaan karvanpoistosta, sillä sileys on itsellä tavoitetila ympäri vuoden, vaikka myönnettävä on, ettei satunnaiset haituvaiset sänkikarvat talvella haittaa niin pahasti kuin kesällä, siksipä käytänkin yleensä kesäisin vähän eri karvanpoistotuotteita kuin talvella.

1. Talvisin nopeus on valttia, joten ihan vakkarikäyttööni vuosi sitten jäi Braun Silk Epil 7* -epilaattori, joka todella on maailman helpoin ja nopein käyttää. Totta kai epilointi tuntuu, mutta sääret tottuvat käsittelyyn hämmästyttävän nopeasti. Kainaloita tosin en sillä pysty käsittelemään enkä bikinirajoihinkaan välitä koskea, joten niissä suosin vahaa sekä höylää. Epilaattorin etuna on, että se tehoaa todella minisänkeen ja oikeastaan onkin parhaimmillaan silloin. Miinuksena taas herkästi sisäänpäin kasvavat karvat, joten kuorinta näyttelee aivan erityistä roolia epilaattorin parina.

2. Vuodesta toiseen vannon kuitenkin myös vahan nimeen, ja aivan erityisesti Veet Lämminvahan*. Olen kokeillut useaa vahaa ja merkkiä, mutta sekä Veetin että juuri tämän perinteisen vahan äärelle palaan aina takaisin. Kylmävahoista en tykkää, tai sitten en niitä vain osaa käyttää. Moni parjaa kuumavahaa sotkuiseksi, mutta itse kyllä onnistun olemaan sen kanssa tosi nopea ja siisti. Miinuksena on, että karvojen tulee olla kasvanut vähän pidemmiksi, jotta ne lähtevät hyvin, mutta voi että kuinka hyvin ne silloin lähtevätkään – niin paljon epilaattoria nopeammin ja tasaisemmin! Kuumavahan käyttö vaatii kuitenkin vähän enemmän alustusta, vaikka itse karvanpoisto onkin nopeaa. Siksi olen päätynyt käyttämään epilaattoria pääasiassa talvisin ja vahaa kesäisin, jolloin haluan supersileän lopputuloksen. Vahalla saa myös kainalot ja bikinirajat hoidettua tosi kauniisti.

3. Höylää käytän vähemmän, sillä inhoan höylästä seuraavaa karheaa sänkeä, mutta bikinirajojen apuna, reissuilla ja silloin tällöin ihan vain kiireessä siihen tulee turvauduttua. Tajusin tosin vasta vuosi sitten, että laatuun kannatta panostaa tässäkin. Olin vuosi kaudet ostellut halpisteriä lähimarketista ajatellen, etten todellakaan maksa mistään merkistä. Samalla kuitenkin kirosin, että iho on jatkuvasti verillä ja höyläämisen jälkeen kirvelee, puhumattakaan terien nopeasta tylsistymisestä. Sitten sain blogin kautta Gillette Venus* -terän ja se todella oli Halleluja -kokemus. Heivasin Rainbow-terät suoraan roskiin ja otin tämän vakikäyttöön. Lopputulos on ihana sileä, iho ei mene rikki ikinä ja terät kestää ihan mielettömän kauan, niin moninkertaisesti halpisteriin nähden, etteivät ne enää siinä rinnalla tunnukaan järin edullisilta.

karvat pois 1

4. Toisinaan, vaikkakin selvästi harvemmin, päädyn ihokarvanpoistovoiteeseen*, jota siis laitetaan säärille ja muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen voide pyyhitään lastalla pois ja karvat häipyvät siinä samalla. Helppoa ja nopeaa, mutta itseä kyllä kieltämättä vähän epäilyttää mitä aine pitää sisällään, että ne karvat noin vain haurastuvat ja katkeavat ilman terää. Helppoudessaan tuote on oiva reissuille, sillä tämän kanssa karvanpoisto on nopeaa ja siistiä puuhaa, eikä isoja purkkeja, vaahtoja tai vahoja tarvitse raahata mukana. Karvanpoisto onnistuu siis käytännössä missä vain, ilman vettäkin.

5. Karvanpoiston jälkeen laitan iholle yleensä aloevoidetta, joka rauhoittaa ihanasti ihoa. Sen kanssa iho ei ärry käsittelyn jälkeen, eikä ala punoittamaan tai kehittämään näppyjä. Geelimäinen kevyt voide ikään kuin viimeistelee lopputuloksen ja iho jää sileän lisäksi pehmeäksi. Tykkään hurjasti lentokentältä ostamastani JĀSÖN Aloe Vera -geelistä, mutta vastaavia tuotteita löytyy monelta muultakin merkiltä! Aloe -geeli on muuten loistava tuote rauhoittamaan ihoa myös auringossa olon jälkeen!

KUORINTA

Tykkään kuivaharjasta sen tehokkuuden ja helppouden takia, mutta hiljalleen olen lisännyt vartalonhoitorutiineihini myös kuorintavoiteiden ja -geelien käyttöä todeten, että ne ovatkin oikeasti aika näppäriä käyttää suihkussakäynnin yhteydessä.

6. Kuivaharjaus on helppoa ja nopeaa, ja erityisesti talvi-iho kiittää. Kuivaharjaa on helppo käyttää paikallisesti, hellästi tai voimakkaammin, miten vain tarve vaatii. Itse kuivaharjaan säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta yritän kuitenkin pitää jonkinlaisesta rutiinista kiinni. Kesällä iho voi muutenkin paremmin, joten silloin myös kropalla kevyemmät tuotteet ovat tervetulleita ja kuorinta-aineet kovemmalla käytöllä.

7. Erityisesti pienirakeinen kuorinta-aine on näppärä säärille suihkussa ja ehkäisee hyvin sisäänpäinkasvaneita karvoja. Ihana tuote on ACO Summer Breeze Body Scrub*, jonka rakeet ovat pieniä ja niitä on runsaasti, lisäksi tuoksu on hurmaavan keväinen! Tämän merkkasin jo matkalle mukaan lähteväksi tuotteeksi. Se saa luvan olla ainoa vartalonhoitotuote kultaöljyn ja minikokoisen vartalovoiteen ohella, mutta eiköhän niillä hyvin kolme viikkoa pärjää!

8. Toinen mainio kuorinta-aine on Herbina Kaura-Suklaa vartalokuorinta*, jossa on aivan ihana suklainen tuoksu ja muutenkin koostumus näyttää sekä tuntuu hauskalta, tykkään! Samaan sarjaan kuuluu myös herkulliset vartalovoi ja suihkugeeli, joista erityisesti vartalovoide on mieleeni. Kroppa tuoksuu syntisen herkulliselta sen käytön jälkeen!

9. Enemmän puhdistava kuin kuoriva on kesän uutuustuote Yves Rocher Exfoliating Shower Gel*. Siinä rakeet ovat isohkoja ja kuoriva vaikutus on heikko, mutta tästä tuotteesta ihanan tekee kiva koostumus ja syötävä marjainen tuoksu.

vartalon kuorinta

Kuorinta-aineita saa tosi hyviä edullisella, joten kropan kuorijat kuuluvat pihistystuotteisiini, en näe järkeä maksaa näistä paljoa enkä löydä lisäarvoa pari kymppiä enemmän maksaviin tuotteisiin (tosin enpä ole hirveästi tullut kokeilleeksikaan, joten mistäpä tiedän jos saisin samanlaisen silmät avaavan kokemuksen kuin Gilletten teränkin kanssa).

KOSTEUTUS

Olenkin joskus tainnut mainita, että kropan kosteutuksen kanssa on itsellä ollut opettelemista. Kasvoja ja dekolteeta muistan kyllä kosteuttaa säännöllisesti, mutta jotenkin sääret vain unohtuvat, etenkin talvisin (vaikka silloin juuri ne huutavat kosteutta kaikkein eniten!). Tässä on siis ollut opettelun paikka ja se on tehnyt hyvää, sillä kieltämättä sukkisten sisällä hautuvat jalat kuivahtavat herkästi ja kuorinnan jälkeen ne janoavat kosteutta. Tykkään kuitenkin kevyistä ja nopeasti imeytyvistä voiteista, sillä kosteutan kropan useimmiten ennen nukkumaan menoa enkä tykkää pujahtaa lakanoihin nihkeänä.

10. Käytän monenlaisia voiteita ja kaapista löytyykin monta kivaa, mutta silti ihan ensisijaisesti suosin luonnonkosmetiikan vartalovoiteita. Patyka Lait Corps* on ihan ykkönen, kevyt koostumus ja kaunis pakkaus. Patykalla kyllä kaikki tuotteet ovat huippuja, en ole vielä testannut sellaista, mistä en olisi tykännyt!

11. Toinen kiva luonnonkosmetiikan kosteuttaja on Benecos Body Cream, joka on koostumukseltaan kiva, ei yhtään liian raskas tai rasvainen, vaikka onkin täyteläinen. Imeytyy hyvin ja jättää ihon hengittäväksi. Tuoksu on ehkä aavistuksen ruohoinen, mutta mielestäni hyvin mieto.

kosteusvoiteet

Viimeistelyssä etenkin kesäisin on kiva käyttää myös ripauksen kuultoa tuovia kosteusvoiteita, jotka sopivat erityisen hyvin käytettäväksi kun kroppaa kosteuttaa aamuisin.

12. Avon Skin so Soft* -hehkukosteusvoide tuo hyvin häivähtävää hehkua iholle kosteuttaen samalla. Erinomainen esimerkiksi sääriin ja käsivarsiin, ja sopii loistavasti vaalealle iholle! Kevyt voidemainen koostumus, joka imetyy nopeasti ja jättää ihon hengittäväksi.

13. Mádara Deco Body Flower dust* on luonnonkosmetiikan vastine edelliseen. Voide antaa kaunista kevyttä hehkua ja kosteuttaa, eli käytännössä on kosteusvoide, jossa on ripaus hohtoa joukossa. Oikein kaunis ja kiva, luonnollinen lopputulos eli ei suinkaan hileillä kuorrutetun näköinen iho.

Jos vielä enemmän hohtoa kaipaa, on pronssinhohtoinen kuivaöljy mainio tuote siihen! Se näyttää erityisen upealta päivettyneellä iholla ja sopii loistavasti iltalookia täydentämään. Kultaöljy lähtee takuuvarmasti myös tulevalle reissulleni mukaan!

hohtava kosteusvoide 1

Kun kesäihosta puhutaan, on hyvä muistaa se ehkä kaikkein tärkein, eli rauhallinen totuttelu aurinkoon, kuumimpaan aikaan varjossa olo ja ihon suojaaminen vaatteilla. Ja tietty, aurinkovoiteet kanssa, eli ehdoton ei palamiselle! Uuteen itseruskettajasuosikkiin yritän ehtiä palailemaan vielä ennen reissua, mutta toinen mainio on viime keväänä käyttämäni Melvitan Pro Sun, joka on väritön itseruskettavavoide kun taas tämän kevään tuttavuuteni on jo valmiiksi värillinen ja siten hyvin erityyppinen.

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

ACOn kuorintatuote saa täältäkin kymmenen pistettä ja papukaijamerkin! Toivottavasti kyseessä ei ole mikään kausituote (muistelisin että olisi?), sillä tämä nousi ehdottomasti lempparilistalleni. ♥

Vastaa

Se on kyllä ihan loistava, kaikki kohdillaan: koostumus, tuoksu ja rakeiden määrä! <3 Tämä oli vasta toinen elämäni aikana kokeilemani ACO:n tuote ja molemmat ovat tuntuneet niin kivoilta, että pakko tutustua merkkin muihinkin tuotteisiin! :)

Vastaa

Minulle ei epilaattori harmi kyllä käy ollenkaan, tulee sisäänkasvaneita ihikarvoja, mutta vaha niitä ei aiheuta. Sain viime kesänä Buzzadorin kautta testiin veetin vahan levityslaitteen ja se oli kyllä ihan kätevä ja koko kesän käytinkin sitä ja talvella sitten höylää. Vielä en ole ottanut tuota vahajuttua käyttöön, tälle kesälle mutta pitäisi kyllä jo kovasti ottaa esiin. Ainoa huono puoli, on että ne öljyiset pyyhkeet ei riitä puhdistamaan ainakaan minulla niitä vahajäämiä iholta, eikä oikein ceridal-öljykään riitä siihen.

Rasvaamisen laiminlöyn kyllä ihan täysin ympäri vuoden, kasvot ja kädet ainoa jotka rasvaan. Pitäis kyllä oppia tieten käyttämään rasvaa muuallekin vartaloon.

Vastaa

Epilaattori tuntuu kyllä jakavan yleensä tosi paljon mielipiteitä! Mua kanssa ärsyttää noi sisäänpäin kasvavat karvat, joita tosiaan ei vahan kanssa ikinä ole. Tilanne niiden kanssa on kyllä selvästi parempi jos muistaa kuoria ihoa jatkuvasti, mutta annas olla jos unohtuu tai laiskistuu :/ Siksipä kanssa kallistun enemmän vahan puoleen, mutta epilaattorissa viehättää sen esilleoton helppous ja paikalliskäytön näppäryys, siksi olikin viime talvena sisäänkasvavien karvojenkin uhalla kovassa käytössä :)

Itse sain kanssa just testiin sellaisen levittimellä varustetun vahan, mutta toistaiseksi olen käyttänyt vielä ihan tuollaista vanhanaikaista mallia. Itse käyn sen jälkeen aina suihkussa, vaikka edes ihan paikallisesti, lämpimällä vedellä nimittäin ainakin nuo itseltä lämminvahan rippeet lähtevät loistavasti, eli en koskaan laiskana käytä pyyhkeitä puhdistukseen. :)

Vastaa

Mull amyös tuota lämminvahaa purkki ja se kyllä lähtee ihan pesemällä pois, mutta tuon laitteella levitettävä on erilaista, ei lähe ihan saippualla pois.

Vastaa

No voihan, se tuo kyllä sitten heti oman haasteensa! Hyvä tietää, mulla kun on vielä vissiin tuo ihan sama korkkaamatta, joten osaan sitten varautua kun otan sen käyttöön! :)

Vastaa

Kerrohan kun pääset sitä testaamaan, josko löydät hyvän keinon saada ne vahajäämät pois :)

Vastaa

Miten hyvä postaus! :)
Mistä olet muuten ostanut tuon kuivaharjasi? Mä olen miettinyt myös moisen hankintaa. Ehkä mun rutikuivat kintut tykkäisi..? :D

Vastaa

Kiva kuulla, jos oli iloa! Voi, kääk, mistäköhän olen tämän ostanut…. Hmm. Hei, oiskohan ollut Lookfantastic -nettikaupasta! Tosin vastaavia pitäisi kyllä löytyä ainakin isommista tavarataloista ja ehkä jopa marketeistakin. Suosittelen kyllä lämpimästi, tosi helppokäyttöinen je kestävä kuorintatapa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.