Alusvaatteet on heikkouteni ja hyvin istuvat kauniit alusvaatteet asia, josta en mielelläni tingi. Laadun merkitys on korostunut iän myötä ja kun on huomannut, miten iso merkitys on juuri oikean kokoisilla rintsikoilla, on alusvaateostokset keskittyneet liikkeisiin, joista voi luottaa löytävänsä oikeaa kokoa ja hyvää istuvuutta. Harmillisesti monen ketjuliikkeen alusvaateosaston tarjonta on kokojen kannalta todella suppea, vaikka muuten kauniita alusvaatemalleja löytyisikin. Mutta täydellisestä istuvuudesta ei kannata tinkiä!

Kaksi suosikkiliikettäni ovatkin Change ja Victoria’s Secret. En niinkään pidä Victoria’s Secretin krääsästä, mutta alusvaatteita rakastan. Valikoimasta löytyy hyvin omaa kokoa ja tietenkin alusvaatteet ovat kauniita. Lontoon reissulla olikin itsestään selvää, että käyn täydentämässä alusvaatevarastoani (vaikka ihan rehellisesti, en varmaan oikeasti tarvitsisi enää yhtään uusia, omistan jo yli 60 rintsikat ja varmasti triplamäärän alushousuja). Changella ja VS:lla on hyvä hintalaatusuhde, mutta jos hintakattoa ei olisi, tuskin voisin vastustaa myöskään Agent Provocateuria, jonka valikoimaa kuolasin Lontoossa.

alusvaatteet 7

Change onneksi löytyy Suomesta ja se onkin ensimmäinen paikka, josta nykyään lähden metsästämään uusia alusvaatteita. Kokovalikoima on hyvä, palvelu aina erinomaista ja mallit kivoja. En voinutkaan olla poikkeamatta eilen Changen uudessa Forumin katutasoon avatussa liikkeessä kun sähköpostiin kilahti torstaina mainos, että kaikki tuotteet ovat puoleen hintaan avajaistarjouksena Change clubilaisille. Tarjous on muuten voimassa  vielä 27.1 asti ja koskee kyseisen myymälän koko valikoimaa, joten kannattaa poiketa! Kävin poimimassa matkaan pari alusvaatesettiä, joita pyörittelin käsissäni normaalihintaisina jo pari viikkoa takaperin. Hyvä, että hillitsin mieleni silloin!

alusvaatteet 01

Tarvitsisin myös uudet bikinit ja toivoin kovasti löytäväni sellaiset Victoria’s Secretiltä, mutta ilmeisesti kesävalikoina ei vielä ollut saapunut putiikkiin ja jouduin siltä osin lähtemään tyhjin käsin. Nyt toivon, että Changen valikoima täydentyisi kivoilla biksuilla pian, jotta voisi lopettaa etsimisen.

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

On totta, että kauniit ja hyvin istuvat alusvaatteet vaikuttavat koko ulkoiseen olemukseen positiivisella tavalla. Changesta olen kuullut paljon kehuja, täytyykin joku päivä poiketa hypistelemässä heidän valikoimaansa. Tuollaisissa pelkästään alusvaatteisiin keskittyneissä liikkeissä pelkään vain sitä, että jos oma koko juuri heidän mallistostaan ei ole täysin selvillä, myyjä tunkee mukaan sovituskoppiin ja ylittää oman yksityisyyden rajan – kuinka on siis Changen laita, osaatko sanoa?

Vastaa

Itse olen tykännyt tosi paljon Changen palvelusta, mutta tietty kokemukset ovat varmasti tosi yksilöllisiä etenkin näin intiimin asian äärellä! Toisaalta olen myös aina halunnutkin apua ja pyytänyt myyjää tsekkaamaan liivien istuvuuden vielä, vaikka olisinkin lähes varma koosta, ihan vain siksi, että tulee se täydellinen :) Changella käydään kyllä kysymässä, että tarvitseeko apua, mutta en ole kokenut, että väkisin tultaisiin mukana sovituskooppiin, eli siitä voi myös kieltäytyä :) Tosin myyjät ovat tosi ammattitaitoisia, eli hoitavat koon ja istuvuuden tsekkaukset jne niin, ettei itselle ainakaan ole tullut yhtään kiusallista fiilistä – päinvastoin!

Vastaa

Mun lempparimerkki on Freya, jota myy mm. Sokos. Povekkaana ihmisenä yritin vuosikaudet käyttää kaikkia mahdollisia Minimizer-liivejä, joiden tarkoitus oli litistää rintavarustus puoleen todellisuudesta. Kerran sitten myyjä tosiaankin tunki sinne koppiin ja sanoi, että kuule, älä yritä kätkeä rintojasi, mä tiedän mitä tarvitset. Ja hitto soikoon, kun liivi antaa povelle kauniin muodon, ei sitä tarvitsekaan kätkeä. Olen erittäin kiitollinen siitä myyjästä, joka puoliväkisin tunki mua palvelemaan :-)

Vastaa

Täytyikin heti googlata Freayaa, ja ovat kyllä tosi kauniita! Sen täydellisen rintsikkamallin ja koon löytämisellä on kyllä valtava merkitys! Mä taas käytin vuosia väärää kokoa vaikka muuta kuvittelinkin, mutta kun ekaa kertaa asioin erikoisliikkeessä ja sain tosi pätevää apua sekä tietenkin valaistumisen siitä, miltä tuntuu löytää ne täydellisesti istuvat. Sen jälkeen olen tosiaan kysynyt myyjän mielipidettä ihan säännöllisesti, vaikka oma koko onkin jo hyvin selvillä, mutta ihan vaan saadakseni myös ammattilaisen mielipiteen istuvuuteen. :)

Vastaa

Itse muistan kuulleeni jostain lukuja, että reilusti yli puolet naisista (olisiko ollut jopa 75 %) ei 1) tiedä omaa kuppikokoaan, mistä johtuen 2) he käyttävät vääränkokoisia rintsikoita. Suurimmalla osalla meininki tuntuu olevan se, että ”tämän kokoinen olin 16-vuotiaana, kyllä mä varmasti 28-vuotiaana olen täysin samanmittainen”. No todennäköisesti ihmiset eivät ole enää ihan samanmuotoisia, vaikka paino olisikin pysynyt samana.

Jos muuten Agent Provocateur napostelee, niin suosittelen tutustumaan Mylaan (www.myla.com) joka tekee hyvin samantyylistä tavaraa. Hinnat liitelevät samoissa luokissa kuin Agent Provocateurilla, mutta Mylalla on välillä hyvinkin edullisia tarjouksia.

Samoin kehotan tutustumaan Figleavesin L’Agent-kokoelmaan, joka on jonkinlaisessa Figleavesin ja Agent Provocateurin yhteistyössä tekemä (Samaan henkeen kuin kuuluisa designer X H&M). Laadusta en sitten osaa sanoa yhtään mitään – voi olla hyvä, voi olla huono. Mutta ks. http://www.figleaves.com/uk/search/lagent/

Vastaa

Ihan totta! Tyypillinen ongelma kuulemma on, että rinnan ympärys arvioidaan liian isoksi ja kuppikoko liian pieneksi, jolloin istuvuus ja rintsikoiden tarjoama tuki (ylläri, ylläri) on huono :)

Varmasti vaikuttaa siis tuo mainitsemasi, ettei tarkistuteta kokoaan iän karttuessa, mutta myös se, ettei tiedetä, millainen hyvin istuvan rintsikan pitäisi olla (eli väärää kokoa on käytetty aina). Tyydytään ketjuliikkeiden kokotarjontaan eikä välttämättä tulla edes ajatelleeksi, että olisi muitakin vaihtoehtoja. Ja onhan muutenkin monille vaikeaa arvioida ylipäätään omia vaatekokojaan, joten ihmekös tuo, että samaa tapahtuu myös alusvaatteiden kohdalla. Väärää rintsikkakokoa ei välttämättä itse helposti edes huomaa jos on aina tottunut käyttämään sellaista eikä tiedä mihin verrata. Siksi suosittelenkin kaikille naisille oman koon tsekkauttamista ammattilaisella, vaikka ajattelisikin tietävänsä sen – aina parempi varmistaa asia! :)

Kiitos tuhannesti vinkeistä!! Noihin täytyykin ehdottomasti tutustua – nopealla vilkaisulla näyttää tosi hyvälle, mutta parempi perehtyminen saa odottaa, että pääsen töistä kotiin ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.