brussel-chocolate-5

Bryssel on herkkusuun taivas ja jos minulta kysytään, kaupungin parasta antia onkin lukuisat herkkupuodit ja suklaakaupat. Ei ole kadunkulmaa, jota ei koristaisi suloinen eclair -kauppa, vohvelikioski, macaron-myymälä tai suklaapuoti. Belgialaisen suklaan perään haikaillessa meinaakin valinnan vaikeus iskeä, joka puolella kun on toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä myymälöitä. Ennen reissuani yritin selvittää sitä parasta, mutta se ei ollutkaan niin helppoa, joku kun vannoo yhden nimeen ja toinen toisen.

brussel pierre-marcolini-1 brussel-chocolate-4brysseli suklaa 2
mary-brussels-2

Planet Chocolat ja Mary Chocolatier

Trip Advisorin kärkikympistä löysin Planete Chocolat-puodin (Rue du Lombard 24), joten nappasin osoitteen talteen ja etsin tämän pienen suklaakaupan käsiini. Planete Chocolat ehkä näyttää vaatimattomalta moniin keskustan viimeisteltyihin herkkukauppoihin verrattuna, mutta paikka on perinteikäs ja tarjonta kiinnostava. Suklaat valmistetaan tietenkin perinteisin metodein ja mutta praliineiden maussa on ripaus eksotiikkaa. Tarjolla on esimerkiksi appelsiini-, mango-, kiivi-, kaneli- sekä hunajakonvehteja. Lisäksi kaupasta löytyy hauskoja suklaafiguureita sekä tietenkin paljon muuita suklaatuotteita.

brussel-chocolate-21brussel-chocolate-12

Mary Chocolatierin valitsin kohteekseni puhtaasti visuaalisin perustein, mutta huomasin jälkeenpäin Condé Nastin listanneen sen Brysselin parhaaksi suklaapuodiksi, enkä yhtään ihmettele. Liike on huikean kaunis, suklaavalikoima valtava ja pakkaukset niin täydellisiä, että hädin tuskin rasiaa raaskii avata. Maryn liikkeitä löytyy kaupungista useita, mutta lippulaivamyymälä sijaitsee Rue Royalella (talo nro 73), jossa se on toiminut jo 90 vuoden ajan. Liikkeessä kannattaa poiketa jo ihan sisustuksen takia, sillä valkoista ja kultaa käyttävä kokonaisuus on sekä ylellinen, mutta myös kertakaikkisen tyylikäs! Ja ne suklaat…. taivallisia!

mary-chocolatemary-brussels-3chocolatier-brussels-2chocolatier-brussels-3

Pierre Marcolinin macaronit

Jos käsintehtyjen suklaakonvehtien lisäksi rakastaa macaroneja, on belgialaisen Pierre Marcolinin myymälä ehdoton vierailukohde. Ihastuin Marcolinin macaroneihin Lontoon lomallani, joten nyt halusin ehdottomasti poiketa noutamassa rasiallisen herkkuja kotiin viemisiksi. Kieltämättä myös suklaat ja kuohkeat vaahtokarkit houkuttelivat nekin! Pierre Marcolini on jollain tapaa edelläkävijä asemassa viemällä belgialaisten suklaiden valikoimaa konservatiivisesta kokeilevampaan, jos siis Planete Chocolate edustaa hyvin perinteistä laitaa niin Pierre Marcolinia voisi kuvata trendikkääksi. Liikkeet ovat minimalistisia ja tyylikkäitä, ja suklaissa makumaailman lisäksi on panostettu eleganttiin ulkonäköön. Liikkeitä on keskustassa useampi ja kaupunkia kierrellessä on vaikea olla osumatta edes jonkin niistä kohdalle, mutta lippulaivamyymälä löytyy osoitteesta 1 Rue des Minimes.

Makeiden herkkujen ohella Brysselistä löytyy useita hyviä ravintoloita ja kapeille sivukaduille levittäytyneitä ruokapaikkoja viehättävine terassipöytineen. Ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä tietenkin Belgian kuuluisat oluet. Brysselistä löytyy useita oluisiin erikoistuneita kauppoja, joista Beer Planetista (Rue De La Fourche 45) löysin miehen toivomat erikoisemmat oluet tuliaisiksi. Lisäksi olutkierros keskustan pubeissa johdatti belgialaisten oluiden historiaan ja tarjosi tilaisuuden maistella paikallisia oluita.

mary-brussels-1brysseli suklaa 1mary-brussel-4brussel-chocolate-6

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.