Kyselitte vinkkejä pitsimekon kanssa nähtyihin kiharoihin, ja ajattelin listata yksityiskohtaisesti ohjeet kiharoiden loihtimiseen. Tai noh, en ota kunniaa, ohjeet ovat luottokampaajani vinkkaamat. :)

1. Pese hiukset ja pyyhekuivaa.

2. Laita alle lämpösuoja ja muotovaahto, tai lämpösuojan sisältävä mutovaahto. Itse käytin  kyseiseen kampaukseen Sim DS Stop Heat Sprayta pohjalle ja päälle Big Sexy Hairin Big Altitude –muotovaahtoa (molemmat blogin kautta saatuja).

3. Kuivaa huolella, sillä kihara ei pysy jos hius on jäänyt kosteaksi.

helpot kiharat 02

4. Jaa hiukset karkeasti neljään osioon, takaa pystyttäin keskeltä (ei kammalla vedettyä tarkkaa rajaa) ja sivusuunnassa korvien yläpuolelta.

5. Kiharra osio kerrallaan siten, että suihkaiset muotoilu tai kiharasuihketta kuhunkin hiusosioon ennen kihartamista. Itse käytin alla L’Oréal Studio Hot Curl -suihketta, joka myöskin sisältää lämpösuojan.

helpot kiharat 05

6. Kampaaja suositteli GHD:n kiharruspuikkoa, mutta jos et omista sellaista kuten minä, käytä vastaavaa pitkulaista kiharrusrautaa. Puikolla kiharoista tulee lounnollisemmat ja rennommat kuin suoristusraudalla tehdessä. Itse löysin kaapista ikivanhan Philipsin kiharrinpuikon, joka ajoi asiansa erinomaisesti vuosien käyttämättömyyden jälkeenkin. Jos käytät vastaavaa, unohda raudassa oleva klipsi ja kiedo hiusosio suoraan raudan päälle.

helpot kiharat 03

7. Mitä ohuempi rauta, sitä enemmän kannattaa hiuksia ottaa mukaan, ettei kiharasta tule liian pientä. Alta hiukset voi kietoa raudan ympärille liki tyvestä asti, mutta päältä kannattaa jättää reilusti tilaa tyveen, näin kiharoista tulee luonnollisemmat. Pidä hiusosion päästä kiinni, ja anna raudan ”vaikuttaa” 10-15 sekunttia saadaksesi pysyvä lopputulos.

8. Kun kihara on valmis, suihkauta siihen kevyesti lakkaa, mutta älä vielä koske kiharaan, se on vielä tässä vaiheessa herkkä menettämään muotonsa. Kiharra hiukset kasvoilta poispäin saadaksesi kauniisti kasvoja kehystävä lopputulos.

helpot kiharat 04

9. Kun hiukset on kauttaaltaan kiharrettu, avaa ne sormin, eli vedä kihara auki pariin suuntaan, jolloin korkkiruudeista tulee huolettomammat. Älä harjaa.

10. Suihkuta lakkaa viimeistelläksesi kampaus. Tarvittaessa puristele päivän mittaan hiuksia kiharan näkyvyyttä lisätäksesi. Kihara pitää myös seuravaan päivään, joten kevyellä puristelulla sen saa näkyviin yöunien jälkeenkin.

helpot kiharat 03

Koska hiusosiot ovat mukavan paksuja, sujuu kiharrus yllättävän nopeasti. Hetki meni itsellä treenata oikeaa kädenliikettä, etenkin etuhiuksille, että kihara kaartuu kauniisti, mutta sen jälkeen se sujuu kuin itsestään! Jos tällainen tumpelo onnistuu jopa työaamuna, onnistuvat muutkin ;)

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

ouu onko kuvas the baltic guidessa kannessa? kaunis :)

Vastaa

Hehe, ei ole – ainakaan tietääkseni :D

Vastaa

Kiitos ohjeista :) !! Ehdottomasti täytyy itsekin kokeilla :).

Vastaa

Suositelen lämpimästi, en usko, että tällä ohjeella voi epäonnistua ;) Suuri kiitos, että jätit idean jakaa kiharaohje, jostain syystä ei tullut itselle heti mieleen pistää hyvää kiertämään :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.