Tuntuu hassulta ajatella, että siitä kun suljin työpaikkani oven kuuden vuoden jälkeen on kohta kulunut puoli vuotta. Vasta. Se kuulostaa hirvittävän lyhyeltä ajalta suhteutettuna siihen, mitä koen tämän kuuden kuukauden antaneen. Sinä aikana on ehtinyt tapahtua paljon ja tavallaan taas ei mitään, se riippuu ihan mistä vinkkelistä asiaa katsoo, ulkoa vai sisältä. Kaukaa katsottuna kai haahuilen päivästä toiseen, mutta läheltä usein näkee tarkemmin. Sen lisäksi, että olen tavoittanut suurta hyvää oloa ja rauhaa, muutos on jollain tapaa lisännyt myös itsevarmuutta. Se on palauttanut hallinnan tunteen omasta arjesta ja elämästä, tunteen, joka viimeisinä vuosina rakoili pahasti. Nyt vastuu on selvästi minulla, tästä hetkestä ja tulevasta suunnasta. Totta kai se on aina ollut, mutta vastuuta on helppo vältellä kohtaamasta kun arkeen vain unohtuu, tai vaihtoehtoisesti sitä on vähän liiankin helppo vierittää olosuhteiden hartioille tai siirtää muutoksen suunnittelu aina huomiseen. Hyppäys uuteen on lisännyt myös tunnetta, että minä pärjään, kykenen tekemään isoja valintoja sekä muutoksia, astumaan tuntemattomaan. En ole koskaan ajatellutkaan, että työ määrittäisi identiteettini mutta nyt entistä suuremmalla varmuudella tiedän, ettei oleellista ole se mitä tekee vaan miten voin.

banana republic mekko 18banana republic dress 1

Alkuvuoden aikana on ollut aikaa ajatella ja tarkastella asioita etäältä, kuten toivoinkin. Olen huomaamattani toistuvasti aloittanut keskustelun miettien ääneen, mitä se voisi olla, mitä haluaisin tehdä, missä näkisin itseni, mitkä ovat vahvuuteni ja niin edelleen. Olen työstänyt asioita hiljalleen koko ajan ja se on vaatinut omien pohdintojen lisäksi myös sitä, että sanon asioita ääneen. On ollut ihanaa kuinka tutut ja melkein tuntemattomat ovat ottaneet kantaa, kuunnelleet, ehdottaneet ja kertoneet, missä he voisivat nähdä minut. Tukeneet, ideoineet ja kannustaneet. Se on tuntunut hyvältä! Suurta valaistumista en ole saanut, enkä sitä ole odottanutkaan, se olisikin ihan liikaa vaadittu, jopa epärealistista. Sen sijaan oleellisempaa minulle on eteenpäin liikkuminen, kehitys sekä sen kuuluisan palon löytäminen. Siinä samalla olen kuitenkin kokenut pieniä kirkkaita hetkiä, omanlaisia ahaa-elämyksiä, jotka ovat alkaneet viitoittamaan tietä. En usko, että olisin koskaan tavoittanut niitä siinä samassa työarjessa, jossa kamppailin tyytymättömyyden ja jaksamisen kanssa, siinä ei vain olisi ollut riittävästi tilaa sellaiselle.

Ongelma ei ole ollut se, ettei mikään kiinnostaisi, vaan enemmänkin päinvastoin, haluaisin olla ja tehdä niin paljon asioita elämässäni, että on vaikeaa päättää mihin suuntautuu. Samalla myös itsekritiikki on puskenut pintaan ja olen ajoittain ollut turhankin ankara vaihtoehtoja läpi käydessäni ja pohtinut, olisinko oikeasti riittävän hyvä ja kyseenalaistanut todellisen soveltuvuuteni. Olen lähtökohtaisesti utelias uusia juttuja kohtaan ja haluan ehdottomasti kehittyä ja oppia koko elämäni ajan. Niinpä ajattelenkin, ettei seuraava askel rajaa, se ei todellakaan ole valinta loppuelämäksi vaan kymmenen vuoden kuluttua voin tehdä ihan jotain muuta tai vaikka viihtyä siinä mihin seuraavaksi astun, kuka sen tietää. Jos homma ei toimi, aina voi tehdä uusia suunnitelmia ja ainakin nyt tiedän itsestäni, että olen kykenevä siihen. Todennäköisesti jatkossa en uhraisi yhtä paljon aikaa muutoksen odotteluun ja tyytymättömyydessä rämpimiseen kuin tulin aiemmin tehneeksi, mutta onneksi erilaisia kokemuksia tarvitsee oppiakseen. Ajattelen, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu, mutta silti rohkeus ylittää kynnys voi vaatia hetken.

banana republic mekko 2

En koskaan haluaisi nähdä itseäni vain yhden kortin varassa, näen sen enemmän rajoittavana kuin mahdollistavana. Silti tietyt asiat toistuvat ajatuksissa; olen perso estetiikalle, nautin visuaalisuudesta, haluan nähdä kätteni jäljen, haluan mahdollisuuden katsoa kokonaiskuvaa, suunnitella, luoda ja toteuttaa. Rakastan tutkailla ihmisen kerroksia ja nautin myös sanoista. Olen hulluna matkustukseen ja uusiin asioihin, enkä voi kieltää, ettei pukeutuminen olisi elämäni hauskimpia leikkejä. Olen ajatellut, että ala, jolle olen opiskellut, eli markkinointi, pitää loppujen lopuksi sisällään aika monia noista asioista, etenkin jos pääsen toimimaan itseäni innostavien tuotteiden tai palveluiden parissa. Ala on täynnä vaihtoehtoisia lähestymistapoja, markkinointi on kenttänä laaja kuin mikä ja näkökulma riippuu monesta osatekijästä. Niinpä moni asia siinä kiinnostaa aina markkinoinnin suunnittelusta brändinhallintaan. Innostun siitä, kun pääsen vaikuttamaan ja työkenttä elää sopivasti. Kaikkein varmimmin kyllästyn tekemällä vain yhtä ja samaa ilman tunnetta, että voisi vaikuttaa.

Jäädessäni päivätöistä pois ajattelin, että on loppujen lopuksi ihan sama mitä työtä menen myöhemmin tekemään. Ajatus ei ole muuttunut siitä, että kyllä teoriassa voisinkin tehdä monenlaista, ylpeyteni ei estä tarttumasta yksinkertaisenkaan imagon omaavaan työhön, mutta se on kääntynyt siihen, että tärkeintä on löytää se, mikä tuntuu oikeasti hyvältä ja omalta. Haluan kuitenkin nykyisillä valinnoillani pedata mahdollisimman pitkää motivoitunutta ja jaksamisen täytteistä arkea, niinpä kaikista järkevintä ei ole pyrkiä ”vain” töihin tai opiskelemaan, vaan hakeutua suuntaan, joka herättää jotain enemmän. En jättänyt perushyvää työpaikkaani liukuakseni kauemmas niistä asioista, mitä arjeltani haluan, vaan päinvastoin, antaakseni itselleni mahdollisuuden saada elämääni enemmän sellaista sisältöä ja olotilaa, joka saa kukoistamaan.

En tietenkään odota, että palatessani päivätöihin olen täydellisessä paikassa ja tehtävässä, miten voisinkaan, sillä en pysty sanomaan tarkalleen mitä se on, tai puhumattakaan, että sellaista edes olisi, mutta tiedän jo aika hyvin, mitä elementtejä haluan tulevan työni pitävän sisällään. Tärkeää on kokea kulkevansa oikeaan suuntaan. Olen siis päässyt siihen, etten pidä tällä hetkellä ainakaan päiväopiskelua itselle kannattavana vaihtoehtona. Toki jos myöhemmin käy ilmi, että tuleva työ sitä kaipaa, ilman muuta olen valmis, mutta tällä hetkellä ajattelen, että pohjakoulutukseni ja kertynyt työkokemukseni tarjoaa tilaa kanavoida osaamistani vähän uuden tyyppisesti.

banana republic mekko 23banana republic dress

Olen huomannut kaksi asiaa, ensinnäkin sen, etten oikeastaan edes kaipaa uutta alaa, markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä yhdistyvät hyvin monet aspektit, jotka kiinnostavat ja missä olen hyvä. Toki voisin laajentaa osaamista ostoon tai miksei tietyssä määrin myyntiin, kunhan se tapahtuisi luonteelleni sopivissa suhteissa. Samalla olen ymmärtänyt, että toimialan vaihto on pakollinen. Entisen kaltainen hyvin tekninen ympäristö tappaa luovuuteni eikä se sytytä millään tavoin, en koe siihen minkäänlaista henkilökohtaista kiinnostusta. Niinpä haluan päästä tuotteiden tai palveluiden äärelle, joiden parissa haluan tehdä töitä ja joita palan halusta tuoda esiin. Insinöörimaailman sijaan toivonkin tulevaan arkeeni enemmän visuaalisuutta ja käytännönläheisyyttä. Luontaisia vahvuuksiani on aina ollut estetiikan ymmärrys sekä vahva visuaalisuus, eli sellaiset asiat, joita edellisessä työpaikassani ei missään kohtaa ollut mahdollista päästä hyödyntämään. Siitä huolimatta olen katsonut ylpeänä taaksepäin, sillä hoidin kunnialla työn, jossa en kokenut vahvuuksieni pääsevän esiin tai olevani osaamiseni kannalta varmimmalla pohjalla. Olenkin väistämättä miettinyt, miten hyvän paketin voisin hioa, jos sen saman työmoraalin ja halun onnistua saisi yhdistettyä enemmän vahvuuksiini, innostavaan ilmapiiriin ja jo henkilökotaisella tasolla houkuttelevaan brändiin.

En toki halua määrittää liian tiukkoja rajoja sille, mitä voisin tulevaisuudessa tehdä, päinvastoin, elämä ja työelämä ovat muutosta, eli kunhan perusasiat ovat kunnossa, yritys on kiinnostava ja arvoihin istuva, sekä että työtehtävässä pääsen hyödyntämään vahvuuksiani ja toimimaan kiinnostavalla kentällä. Eniten kaipaan innostumista, iloa, hyvää työyhteisöä, tekemisen meininkiä ja ylpeyttä siitä, että voin toimia juuri niiden tuotteiden parissa. Käytännössä se voi tarkoittaa markkinoinnillisia tai viestinnällisiä töitä muodin, hyvinvoinnin, matkailun tai päivittäistavaroiden saralla, mutta miksei myös järjestökin työnantajana kiinnostaisi. Vaihtoehtoja on paljon, ja kulman takaa saattaa paljastua uusi kiinnostava taho kunhan pitää silmät avoinna ja uteliaisuuden hereillä.

banana republic mekko 7Mekko: Banana Republic / Neuletakki: Guess / Kengät: Topshop / Laukku: Marc Jacobs

Haluan siis ehdottomasti palata päivätöihin ja käytännössä voisin tarttua vaikka heti innostavaan työhön, mutta toisaalta en ole hätäinenkään, mieluummin odotan sitä vau-efektiä kuin vain menen ja teen jotain, se ikään kuin veisi pohjan tältä valinnalta ja muutokselta, jonka vuodenvaihteessa tein. Ehkä kaikkein täydellisintä minulle tällä hetkellä olisi osa-aikatyö, mutta toki, kukapa nirsoilisi kokoaikaisen työmahdollisuuden ollessa käsillä, niinpä ehdottomasti olisin valmis aloittamaan myös kokoaikatöissä.

Tosin on todella hölmöä puhua ”mennä töihin” ja ”ottaa työ”, todellisuus taitaa olla kaikkea muuta. Saadakseen työn on oltava hyvin aktiivinen, osattava tarttua hetkeen ja kyettävä tarvittaessa päivittämään suunnitelmia lennosta, valmistauduttava olemaan kärsivällinen ja löytämään itsensä ihan jostain muualta. Silti huolimatta ymmärryksestä siihen, että työtilanne etenkään oman alan töissä ei ole mairitteleva, olen verrattain optimistinen. Ehkä siinä auttaa tasapaino ja tieto, ettei ole kiire minnekään, mutta omalla tavallaan toki myös tunne, että koen omaavani hyvän työkokemuksen, asenteen ja hakemuksen, joten tuntuu hassulta, ettei niillä joku päivä osuisi johonkin itselle arvokkaaseen. Mutta ei mennä asioiden edelle, ainakin niillä pääsee alkuun ja ehkä kaikkein tärkeintä itselle on, että tiedän mihin tekemistäni kanavoida ja mitä henkilökohtaisia tavoitteita asettaa tulevalle syksylle.

Huuh, tulipa pitkä teksti, mutta uskokaa pois, eka versio oli paaaljon pidempi, mutta suoritin raakaa karsintaa! :)

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

14 comments

Vastaa

Ihana asu ja rohkea avautuminen :)

http://girlwithapoodle.blogspot.fi/

Vastaa

Kiitos sinulle! <3

Vastaa

Ihanaa, kun jaot ajatuksiasi. Aihe on itsellenikin melko ajankohtainen, kun pitkän (tällä hetkellä 4,5 vuotta) kotona olon jälkeen pitäisi aloittaa työelämä. Paljon, paljon pohdittavaa.. Ajatukset todella ristiriitaiset töiden etsimisen suhteen, kun toisaalta lasten kanssa vietetty aika kotona on ainutlaatuista, mutta tuntuu, että jossakin vaiheessa sitä pitäisi mennä elämässä eteenpäin. Tässäkin tapauksessa sen kynnyksen ylittäminen on haastavaa.

Hienoa huomata, kuinka paljon sä olet tullut eteenpäin sun tyhjän päälle hyppäämisen jälkeen. Sä kuulostatkin siltä, että olisit valmis aloittamaan uuden työn, sun näköisessä työpaikassa! Onnea etsintään, kyllä se jossakin vaiheessa ”kävelee” vastaan. :)

Vastaa

Oi, kiitos ihanasta kommentistasi! Voih, voin vain kuvitella tilanteesi ja olen tässä (kun on ehtinyt ajatella vähän kaikkea, heh) miettinyt juuri lasten luota työelämään ponkaisevia, voin kuvitella että siinä on paljon pureksittavaa jos ei ole ihan varma milloin haluaa palata tai haluaako edes palata samaan! Paljon pohdittavaa varmasti todella, ja kuten sanoit, tuo aika kotona on epäilemättä hyvin ainutlaatuista!

Voisin myös kuvitella, että mitä pidempään on kotona (oli syy sitten mitä tahansa), sitä isommaksi kynneksyn ylittäminen muodostuu. Niinhän se käy helposti varmaan kaikessa, mikä muodostuu tutuksi ja turvalliseksi, on se sitten työpaikka (kuten minulla oli), parisuhde, koti tai joku muu asia. Vaikka huomaa, että olisi jo aika muuttua tai ainakin tarkastella vaihtoehtoja, on tavallaan niin helppo pitää kiinni nykytilasta ja siirtää sitä tiettyä päätöksentekoa tuonnemmaksi.

Olenkin ajatellut omalla kohdalla, että ehkä olisi oikein hyväkin, ettei ihan liikaa tottuisi kotiarkeen, heh. Vaikka toki pyrin nauttimaan tästä uniikista mahdollisuudesta, haluan kuitenkin yrittää pitää mielen valppaana kohtaamaan mahdollisen äkkinäisenkin muutoksen, sillä eihän sitä tiedä, milloin oman kuuloinen paikka tulee vastaan! Tai siis, toivottavasti tulee! :)

Kiitos sanoistasi ja kovasti tsemppiä sinulle pohdintoihin! Ja tietty, ihania hellepäiviä :)

Vastaa

Olipa mukavaa lukea tätä tekstiä, selvästi huomaa, että töistä jääminen oli oikea ja hyvä päätös, ja nyt on sitten ihan eri tavalla varmasti energiaa ja intoa uusiin haasteisiin :)
Kirjoittelinkin joskus silloin talvella pitkän selostuksen aiempaan aiheeseen liittyvään postaukseen, ja pähkäilin Helsinkiin muuttoa ja mitä haluaisin tehdä, kun työt entisessä asuinkaupungissa loppuivat. Silloin sain kyllä hyviä ajatuksia teksteistäsi, ja ne sopivat niin hyvin omaankin tilanteeseen. Taisin mainita senkin, että joskus tuossa keväällä näin sinut ratikassa, kun olin itse menossa yhtä niistä lukuisista asunnoista katsomaan (joista en mitään sitten saanut). Kuitenkin ihmeen kaupalla onnistuin viimein saamaan kimppa-kämpän, ja nyt on seitsemän viikkoa Helsinkiläisenä asumista jo takana! :D Kamala kun aika menee nopeasti, tuntuu, että vasta muutin. Näinkin muuten sinut taas tuossa yksi päivä keskustassa! Taas tuli semmoinen ”hei, tuttu kasvo” ja heti perään ”ai niin eihän se tunne mua, en voi tervehtiä” :D

Vastaa

Oi, muistankin hyvin silloisen kommenttisi! Voi että, ihan meletöntä kuulla, että sait asunnon ja olet muuttanut – pääsetpä heti nauttimaan todella kesäisestä Helsingistä! Niinpä, samaa olen miettinyt, aika menee ihan hurjan nopsaan ja vielä äsken uudelta tuntunut asia on hetkessä ihan rutiinia :)

Hih, onpa hassua, että ollaan taas oltu samoilla kulmilla liikkeellä – toivottavasti ei joku niistä päivistä kun olen hikisenä raahustanut jumpasta kotiin, heh :D Ehkä törmätään taas kun näemmä samoja alueita kolutaan! Mä olen vielä sen verran immuuni, etten edes tajua jos joku katsoo pitkään tms, joten en ikinä oikein osaa ajatella, että joku olisi voinut tunnistaa :)

Ihanaa arkea Helsingissä, toivottavasti viihdyt tällä <3

Vastaa

Heh, en tiedä olitko tulossa jumpasta, mutta näytit kyllä freesiltä :) Stockmannin edessä muistaakseni, juttelit jollekin. Itse olin kyllä hikimärkä siitä helteestä, ja pingoin kaverin kanssa siitä ohi (luultavasti jäätelöä hakemaan :D ) Ehkä ensi kerralla rohkaistun ja tulen tervehtimään, jos vielä joskus törmätään :)
Ja kiitos, tähän mennessä ainakin olen viihtynyt mainiosti!

Vastaa

Ihan mahtava postaus ja itselleni jotekin niiiin osuva juuri tähän hetkeen. Olen kaupallisista opiskeluista aikanaan valmistuttuani hypännyt suoraan suuren tekniseen firmaan töihin, edennyt urallani ylöspäin ja päässyt tekemään kansainvälisessä ympäristössä paljon mielenkiintoista, matkustamaan työni puitteissa (ihanniinkuin sinäkin) ja nyt viikon takaisten uutisten shokkitilassa (ja vielä kesälomalla olevana) pikkuhiljaa alkaa mieli menemään alamäkeen…olen hyvin tunnollinen ja motivoitunut työntekijä, vaikka koko reilun 10 vuoden työssäolon aikana tiedostinkin jatkuvasti sen, että ollaan minulle henkilökotaisesti ihan väärällä toimialalla. Ehkä nyt toisaalta siis tarvitsinkin tämän epäonnisen tapahtuman, että pääsen hakeutumaan sinne enemmän omalle toimialalleni….

Oli valtavan rohkaisevaa lukea tämä sinun tekstisi. Kiitos!!!! Työ on iso osa päivittäistä elämää ja ihan pitää muistuttaa itseäni näinä päivinä näissä valtavan pettymyksen tunnoissa siitä, että elämässäni on niin paljon muutakin, eikä se työ tosiaan määritä minua. Tämä on vain elämää ja hetkellinen tragedia varmasti vielä iloksi muuttuu….

Vastaa

Voi eikä!! Otan osaa :( Voin vain kuvitella tilanteen ja järkytyksen, vieläpä kesälomalla. :( On ihan inhimillistä, että menee hetki edes tajuta tilanne, puhumattakaan että oikeasti alkaa näkemään ympärilleen paremmin.

Toivon niin kovasti, että tästä seuraa jotain hyvää, sellaista kun katsot parin vuoden kuluttua taaksepäin, voit miettiä, että ilman tätä et olisi päässyt käsiksi siihen mitä sinulla silloin on. Sitä en yritä sanoa, että matka on helppo ja asiat tapahtuu sormia napsauttamalla, mutta että jos ajan kanssa!

Onneksi olet vielä hyvässä työiässä ja itse ainakin ajattelen, ettei nykyään edes vuoden katko cv:ssä ole kummoinen juttu, etenkin kun on hyvää kokemusta jo taustalla ja motivoitunut ihminen. Päinvastoin, sen välin aikana voi löytää vaikka mitä, kunhan on ensin toipunut shokista. Muista siis ihana antaa itselle aikaa <3

Tämä on ehkä vähän väärä hetki sanoa seuraavaa toisen tragedian ollessa käsillä, mutta otanpa riskin. Meillä oli yt:t edellisessä työpaikassani reilut pari vuotta ennen kuin lähdin oma-aloitteisesti, ja muistan miettineeni sinä aikana, että tavallaan siinä olisi jotain hyvää, että tulisin irtisanotuksi. Kukapa haluaa olla se poispotkittu ja menettää työ yhdessä yössä, mutta toisaalta, sitten olisin ollut pakotettu pysähtymään, pakotettu miettimään vaihtoehtoja ja kuuntelemaan itseä ihan uudella tapaa. Ajattelin, että jos niin kävisi, en voisi enää vain unohtua siihen ihan ok työhön, joka ei silti ollut ihan sitä mitä halusin. En ollut irtisanottujen joukossa ja niinhän siinä kävi, että arki piti otteessaan vielä ihan liian pitkään ennen kuin pystyin itse tekemään muutoksen.

Kova järkytys yt:t olivat ja irtisanotut ottivat sen ymmärrettävästi hyvin hyvin raskaasti. On ollutkin aivan todella ihana huomata, että ne ihmiset, joiden elämä romahti totaalisesti hetkeksi, ovat nyt löytäneet itsensä ihan uusista paikoista, jotkut samalta ja jotkut uudelta toimialalta, mutta jokainen tietämäni on nyt taas töissä.

Toivon siis koko sydämestäsi, että tämän vaikean ja haastavan ajanjakson, sekä etenkin järkytyksentäytteisen alun jälkeen löydät jotain ihanaa ja innostavaa!!

Kovasti jaksamista sinulle! <3

Vastaa

Kiitos, olet valtavan kultainen, kun vastasit :). Olen miltei koko 13 vuotta, mitä tässä kyseisessä firmassa vietin, ajatellut, että se on väärä paikka minulle, mutta koska olen turvallisuushakuinen ja en niin riskinottaja, niin oli liian helppoa jäädä….varsinkin, kun ura kuitenkin kulki ylämäkeen, yritys tarjosi monenlaisia mukavia töitä ja sopivasti aina haastetta, uuden oppimista ja mahdollisuuksia vaikka mihin, puhumattakaan maailman upeimmasta tiimistä – niistä ihmisistä siinä ympärillä joka päivä….vain toimiala mätti. En usko, että olisin koskaan osannut itse lähteä. Olet takuulla oikeassa siinä, että vuoden parin päästä viimeistään pidän tätä tapahtunutta loppujen lopuksi onnenpotkuna :) Asioilla on ihan aina tapana järjestyä ja itselläni on läjäpäin työtovereita, jotka aiemmilla yli kymmenellä(?) YT-kierroksella hommansa ko firmassa jossain vaiheessa jätivät. Kaikki ovat löytäneet uutta tekemistä. Ja mikä on ihan mieletöntä, niin ihan hurjan moni on vaihtanut alaa täysin – on yksi ammattikalastaja, yksi eräopas, yksi maanviljelijä(!!!) ja todella monta terveydenhuoltopuolelle vaihtanutta. Ja sitten, kun näihin ihmisiin törmää ja jututtaa, niin esiin tulee aina se entisen teknisen homman kylmyys, kovuus, loputon oravanpyörä ja tunne, ettei mikään koskaan riitä ja ole tarpeeksi; kuinka halusi päästä tekemään jotain ihan oikeasti mukavaa ja kivaa (kalastus) tai jotain sellaista työtä, millä on merkitystä (terveydenhuolto).

Kiitos vielä siis paljon rohkaisevista sanoistasi! :) Kyllä tämä tästä. Vanhaa blogianikin olen selannut tässä muutaman vuoden tauon jälkeen ja miettinyt, että josko aloittaisin bloggaamisenkin uudelleen….nyt siihen voisi olla aikaa :)

Vastaa

Kuulostaa aika tutulta moni asia mitä kirjoitit :)
Itsellä tätä ns. miettimisaikaa on kertynyt jo jonkin verran, mutta ehkä enää kesän jälkeen en voi vain liplatella tässä ”katsotaan nyt mitä tässä alkaisi tekemään” -moodissa. Se tuntuu vain päivä päivältä helpommalta, siis vain olla tekemättä kovin konkreettisia päätöksiä mitä sitten syksyllä oikeasti tekisin. Joku askel muutosta varten on otettava, se on selvää, mutta melkein jo tekisi mieli perääntyä ja etsiä joku turvallinen päivätyö säännöllisine palkkapäivineen. Mutta kun tiedän että sitä en kuitenkaan pidemmän päälle halua niin ei kai voi muuta kuin yrittää ryhdistäytyä ja alkaa järjestellä asioita toiseen suuntaan. (Mutta ei ihan vielä, kun on ihana kesä ja aurinko ja kaikkee ;) )

Vastaa

Voi, tunnistan niin hyvin tuon ”katsotaan nyt mitä tässä alkaisi tekemään” -moodin! Heh, se on vaarallisen mukaansa imaiseva, sillä jos ei ole pakottavaa syytä tehdä heti jotain muutosta, on helpompi siirtää sen kohtaamista aina vähän eteenpäin. Tietoisena riskistä haahuilun venymiseen, yritän kovasti pitää ajatukset orientoituneena tulevaan työarkeen, vaikka vielä ei olekaan sen saralla mitään konkreettista. Mutta jos annan itseni jäädä ”katsellaan” -tilaan, olen siinä varmaan vielä ensi keväänäkin, heh :) Mutta tosiaan, nyt yritän myöskin nauttia vielä kesästä ja olen ajatellut, että elokuussa alan ihan oikeasti tekemään jotain asioita edistääkseni. Mutta hui, elokuuhan on jo han kohta!

Vastaa

Moi!
olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden ja tykkään erityisesti kauniista valokuvista ja asiallisesta tavastasi kirjoittaa (ja vieläpä hyvää suomea) :)
Sen mieluisan ja itselle sopivan työpaikan löytäminen on ollut itsellekin ed. 10v aikana iso juttu, ja sinä aikana olen ehtinyt kokeilla jos jonkinmoista, parempaa ja huonompaa. Samalla työkokemus on karttunut ja nyt olenkin niin onnellisessa asemassa, että olen viimeisen 1-1.5v saanut kotipaikkakunnallani hyviä tarjouksia ja käytännössä työnhaku on poikkeuksetta päättynyt minun kieltäytymiseeni, kun tarjolla ollut ei miellyttänytkään. Ensi viikolla olen tulossa Helsinkiin jatkohaastatteluun paikkaan, jonka uskon nyt olevan the One! Pieni, hyvin johdettu firma, joka on kasvu-uralla, jonka kulttuuri vastaa omia arvojani ja jossa tarjolla on kyllin iso rooli, mikä taas motivoisi minua ja toisi työpäivään monipuolisuutta ja mielenkiintoa.

Kiitos pohdinnoistasi tässä postauksessa ja pidä kiinni tuosta itseanayyttisyydestä työnhaussa! Olen varma, että oikea paikka sinullekin vielä löytyy :)

Vastaa

Oi, kiitos aivan ihanasta kommentistasi ja kannustuksesta! :)

Kuulostaa kyllä ihan ideaalilta nykyinen tilanteesi, mutta luonnollisesti se ei ole tullut tyhjästä! Huomaan omalla kohdalla, että tietty oman työarvon tunto on kasvanut vuosien saatossa, nykyään sitä miettii kokonaisuutta suuremmassa mittakaavassa ja enemmän omien intressien kautta. Kai se vaatii sen, että oma (työ)kokemus karttuu, jotta tietää enemmän mitä haluaa ja missä on hyvä, ja tietty voidakseen myös rohkeammin valikoida. Vaikka heh, ei tässä kyllä vielä itselle ole työtarjoukset lennelleet, mutta noin niin kuin ajatuksen tasolla, haluan että tuleva työpaikkani oikeasti sytyttää ja tuntuu juuri siltä, kuin tämä johon olet menossa jatkohaastatteluun!

Hurjasti siis onnea matkaan, toivottavasti saat paikan!! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.