Vietimme matkan viimeisen päivän Hong Kongissa, saavuimme aamulla ja jätimme kaupungin taakse kellon jo käännyttyä yli puolen yön. Kun mietimme mitä vielä haluamme nähdä ja kokea kaupungissa, pujahti mieleeni halu palata vielä entiselle meripolisiin päämajalle, joka päivittyi ennen vuosituhannen vaihdetta, yli sadan vuoden jälkeen, luksusputiikkeja ja fine diningia kantavaksi Heritage 1881 -alueeksi. Pysähdykseksi sopi loistavasti rauhallinen iltapäiväteehetki viehättävän The Parlour -ravintolan terassilla iltapäivän auringossa kylpevää maisemaa katsellen. Alun perin tarkoituksemme oli tutustua tähän Hullett Housen ravintolaan kehutun sunnuntain shampanjabrunssin muodossa, mutta syötyämme vatsan liian täyteen hotellin aamupalalla, ei kohtuullisen hintavasta brunssista maksaminen tuntunut kannattavalta (vaikka kattava buffetpöytä ja rajaton shampanjatarjoilu kovasti houkuttivatkin). Listan iltapäivätee jäi kuitenkin kummittelemaan mieleen, ja niinpä palasimme tuolle kunnostetulle vaaleana hohtavalle alueelle, keskelle victoriaanista arkitehtuuria, ja saimme napattua soman terassipöydän alas avautuvalla näkymällä.

Afternoon tea kustansi kahdelta vajaat 40 euroa, sisältäen tornin pieniä herkkuja, suolaista ja makeaa. Hillot maistuivat taivaallisilta ja kokonaisuus oli kaunis, ei aivan Kämpin iltapäiväteen veroinen, mutta herkullinen kokemus ja ihana matkamuisto silti. Teetä ei päässyt valitettavasti itse valitsemaan, mutta eipä tuo haitannut kun valmiiksi valitun teen maku oli mieleen ja tarjoilu tapahtui tapaan sopivasti kauniista hopeanhohtoisesta kannusta. Rakennusta ihaili mielellään sisältäkin, tunnelmallinen ja viimeistelty kokonaisuus pienin yksityiskohdin. Terassilta pystyi ulottamaan katseen läheiselle Hong Kongin taidemuseolle, ja Andy Warhollin näyttelyn plagaatit johdattivatkin meidät iltapäivän makupalojen jälkeen Warhollin vuosikymmenten syvyyksiin.

The Parlour, Hullett House
2A Canton Rd
Tsim Sha Tsui
Hongkong

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Niin kauniita kuvia, jotka saavat ainakin minun matkakuumeeni nousemaan korkeuksiin ♥ Onneksi huhtikuun lopulla häämöttää pieni hengähdyshetki Milanossa. :)

Vastaa

Oi kiitos! Kummasti lämmittää arkea, kun on jotain mitä odottaa, ja keväinen Milano kuulostaa ihanalta! Etenkin ne kaupungin ostosmahdollisuudet… :) Itseäkin houkuttaisi joku vastaava kaupunkikohde pidennettynä viikonloppuvisiittinä kevään korvilla, Rooma polttelee kun en siellä ole vielä käynyt, mutta katsotaan mihin sitä matkalle päätyy, vai päätyykö.

Ihanaa viikonloppua! :)

Vastaa

Oli pakko käydä katsastamassa Kämpin iltapäivätee. Hinnaksi nettisivuilla annetaan 37e, ovat tainneet nostaa hintaa roimasti. Huh.

Vastaa

Ohhoh, no se on kyllä kova hinta! Hyvähän se oli, mutta jos sisältöön ei ole tullut merkittävästi lisää, niin en tiedä maksaisinko enää tuota – hyvä, että tuli testattua aiemmin :) Silloin kun itse kävin (eikä siitä taida olla edes vuotta), hinta oli vajaat kolme kymppiä, eli aikamoinen prosentuaalinen korotus kyllä!

Vastaa

Lucky you! :) Ehdin jo innostua täällä tuosta iltapäiväteestä, mutta lähes 40e hinta tiputti takaisin maanpinnalle. Höh.

Vastaa

Jestas, tuon viimeisen kuvan sydänleivoksen pintaa tekis mieli päästä koskettamaan. Maltoitko pitää näppisi erossa vai kokeilitko varovasti ennen kuin söit? Se näyttää _ samettiselta_.

Vastaa

Tuo oli leivos, johon minäkin silmäni ensimmäisenä iskin, mahdottoman söpö, ja melkein ei syötävältä näyttävä lainkaan, mutta kuitenkin herkullisen oloinen! Jätin sen viimeisimpien herkkupalojen joukkoon, ja punaisen pinnan alta paljastui ihana valkoinen vaahtokerros, ennen lusikan uppoamista kakkumaiseen sydämeen. Nam, herkkua! :)

Vastaa

Aivan mielettömän makeita kuvia! Tässähän tulee nälkä…

Vastaa

Kiitos, makea oli kokonaisuuskin, ja kerrassaan ihana kokemus ja muisto :)

Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa sinulle!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.