Sain Tigerilta ihanan picnic-korin ja olen siitä lähtien odottanut kauniita aurinkoisia kelejä, jotta pääsisin heittämään huovan nurmikolle ja korkkaamaan kesäkauden. Mutta mitä vielä, sää on pysytellyt epävakaisena ja harmaana, niinpä kyllästyttyäni odottamaan päädyin levittämään tähtikuvioisen viltin ruokapöydän päälle ja kattamaan aamiaisen picnic-teemalla. Sysäyksen idealle antoi Arla, jonka konseptoinnista vastaavan upeaan kotiin astelin aamiaiselle viime viikolla. Sinä aamuna heräsin varhain, niin paljon tavallista aiemmin ja köröttelin unenpöpperöisenä ratikalla Etelä-Helsinkiin. Sadeaamuna sisällä vallitsi lämmin tunnelma, kahvi tuoksui ja pöydällä notkui puurot, juustot ja leivät. Ei voi muuta kuin huokaista, että mikä mieletön aloitus päivälle!

Mukaani sain aamiaiskassin ja kannustuksen järjestää aamiainen jollekulle, ja minäpä sitten valkkasin sen perinteisen aamiaisseurani picnic-pöydän äärelle. Meillä on miehen kanssa muutenkin tapana syödä viikonloppuisin aamiaista rauhassa ja runsaasti (arkena heräämme aina eri aikaan, joten turha toivo silloin yrittää yhteistä aamiaishetkeä), jos emme suuntaa brunssille niin ainakin valmistamme kotona tavallista ruokaisamman aamiaisen yhdessä. Se on ihana tapa ja meille jotenkin niin selvä viikonlopun sekä kiireettömyyden merkki. Lauantaisen aamiaisen teemana oli picnicin lisäksi ihan selvästi herkuttelu, niin paljon makeaakin pöytäliinaksi heitetyltä picnic-viltiltä löytyi. Oli mansikoita, keksejä, tuoretta leipää, jogurttia, leikkeleitä ja kasviksia, nam! Yleensä syömme viikonloppuisin runsastäytteistä munakasta, mutta koska nyt pöytä pursusi jo muutenkin, jäi se tällä kertaa välistä.

arla aamiaiskutsu 1aamiainen 10aamiainen 21

Tutkimusten mukaan puolet suomalaisista syö aamiaista yksin, mutta kuitenkin yli 80 prosenttia ilahtuisi, jos heidät kutsuttaisiin aamiaiselle. Siihen vastauksena on Arlan #aamiaiskutsu -kampanja, joka kannustaa kutsumaan seuraa aamiaiselle (ja toki raportoimaan siitä vaikkapa instagramissa osallistuen samalla kilpailuun)! Oli ihan mieletöntä astella vieraaseen kotiin ja asettua tuosta noin vain syömään aamiaista, ihan toisenlaista kuin kliinisempien showroomien ja kokoustilojen päivänaloitukset! Sen innoittamana oli ihana tarjota samantyyppistä valmiiseen pöytään -astelun fiilistä omalle läheiselle (vieraita en sentään taida uskaltaa kotiin tuosta noin vain kutsua), ja miksei sitä voisi aloittaa päivää kutsumalla ystävät aamukahville ja herättyä lähileipomosta noudetuille sämpylöille? Se jos mikä olisi arkipäivän ylellisyyttä ja ihan varmasti kutsu, joka jäisi mieleen! Lupaan, että sitten joskus kun tämä koti on ihan oikeasti järjestyksessä, kutsun muitakin kuin miehen aloittamaan arkiaamun kotiaamiaisella kanssani! Tosin myönnettävä on, että siihen voi mennä hetki ja varmempaa on, että paljon ennen sitä pääsen pystyttämään picnic-tarjoilut kesänurmikolle. :)

aamiainen 7aamiaiskutsu 6aamiainen 12aamiaiskutsu 3 Picnic-kori sisältöineen aatu Tigerilta, leivät ja keksit Fazerilta ja mehu, juusto, jogurtti sekä mysli Arlalta.

 Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.