Havahduin ilahduttavaan tilanteeseen: testissäni on parhaillaan peräti kolme vegaanista shampoo ja hoitoaineyhdistelmää, joista jokainen on omalla tavallaan esiin nostamisen arvoinen. Jos siis etsit toimivaa vegaanista hiustenhoitobrändiä, kannattaa tsekata nämä!

Love, Beauty & Planet

Hiusten- ja ihonhoitokosmetiikkaan keskittynyt brändi, joka rantautuu jossain vaiheessa syksyä marketteihin ympäri Suomen. Tuotteet on kauttaaltaan vegaanisia ja ne valmistetaan kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Pakkaukset on valmistettu kierrätysmuovista ja ovat edelleen kierrätettäviä. Valmistuksessa huomioidaan vedenkulutus ja kompensoidaan syntyvää hiilijalanjälkeä.

Tällä hetkellä Love, Beauty & Planet on itselle tuorein tuttavuus, mutta sen menestykseen on helppo uskoa, siinä kun yhdistyy hinta, saatavuus ja eettisyys. Onkin kiva saada markkinoille järkevän hintainen vegaaninen sarja, jota ei pitäisi joutua metsästämään kaukaa. Se madaltanee kokeilukynnystä myös niille, joille vegaanius on lähinnä kiinnostava tekijä, muttei välttämättömyys. Love, Beauty & Planet on Unileverin brändi, mikä ehkä mahdollistaa avaimet jo heti alussa laajaan saatavuuteen.

Nyt olen testannut ihanasti ruusuilta tuoksuvan Blooming-sarjan hiustenhoitotuotteita, jotka tuntuvat sekä riittoisilta että tehokkailta. Jopa niin tehokkailta, että olen vielä vähän kahden vaiheilla siinä, onko värjätyille hiuksille tarkoitetun shampoon puhdistavuus jopa liian hyvä päivittäiseen käyttöön kun tavoitteena on ylläpitää samalla viileä sävyä.

Shampoo vaahtoaa hyvin ja hoitoaine on kivan tehokas, eli sopii mainiosti omaan makuun. Pitkät hiukseni vetävät helposti takkuun, joten oleellista hoitotuotteissa on selvittävyys ilman raskasta tuntua. Love, Beauty & Planetin tuotteet ovat kaiken kaikkiaan hyvin helposti lähestyttävän oloisia, ja kommunikoivat kivan ymmärrettävästi. Pop-up -kaupassa on myös tuoteinfoa miellyttävän selkeässä muodossa esillä.

Saatavuus: Pop-up -kauppa kesän ajan (Unioninkatu 25, Helsinki), myöhemmin marketit
Hintaluokka: n.10-15€

O’right

Taiwanilainen O’right mainostaa itseään maailman vihreimmäksi shampooksi ja brändissä kiinnostavaa on, että eettisyys ulottuu kuluttajalle näkyvää osaa pidemmälle.

Pääkonttori toimii aurinko- ja tuulivoimalla, pakkaus ja mainosmateriaalit painetaan ympäristöystävällisellä soijamusteella ja yritys tukee useita ympäristöhankkeita. Korkit on valmistettu bambusta ja ainakin nettisivujen mukaan shampoopullo voidaan kompostoida. Mietin tosin pakkauksen kokonaisvaltaista hajoavuutta, katoaako materiaali kokonaan vai vain hajoaa palasiksi, eli mitkä mahtavat olla materiaalien sertifioinnit ja niiden vaatimukset. Joka tapauksessa jokaisen shampoopullon pohjaan on upotettu puun siemen, joten käytetystä pullosta voisi yrittää kasvattaa puun. Lisäksi valmistuksessa yritetään minimoida veden kulutus, ja pääkonttorissa on oma sade- ja käyttöveden kierrätysjärjestelmä.

Hieman korkeammat tuotehinnat on siis helppo perustella kokonaisuudella ja mielikuva on, että tämä olisi näistä kolmesta kokonaisvaltaisesti vihrein. Kaikki muut sarjan tuotteet ovat vegaanisia paitsi keratiinia sisältävät, joita löytyy nettikaupan perusteella pari kappaletta (keratiini tulee O’rightilla lampaan villasta),.

Olen käyttänyt muutamia O’rightin tuotteita ja ne ovat osoittautuneet kautta linjan erittäin toimiviksi. Tällä hetkellä käytössä on ihana kahvintuoksuinen shampoo (joka ei kuitenkaan jätä kahvin hajua hiuksiin, mutta tuoksuu pesuhetkellä kivasti) sekä hyvin selvittävä bambuhoitoaine. Näillä on kivan neutraali visuaalinen ilme, ja ehkä sen takia mieskin tuntuu tarttuvan juuri näihin hiustenpesutuotteitani lainatessaan.

Saatavuus: kampaamot (mm. Q Hair) / O’right verkkokauppa.
Hintaluokka: n. 15-40€.

Maria Nila

Maria Nila on näistä kolmesta itselle pitkäaikaisin tuttavuus, mutta en ollut tunnistaa sitä erittäin onnistuneen pakkausuudistuksen jälkeen. Maria Nila on perheyritys, ja tuotteiden valmistus sekä kehitys tapahtuu Ruotsissa. Valmistuksessa huomioidaan eettisyys, mutta edellä mainittujen brändien tavoin se ei ratsasta niillä yhtä näkyvästi. Kaikki uudet tuotteet ovat kuitenkin sertifioidusti vegaanisia, pakkausten hiilijalanjälki kompensoidaan ja ostetuista Maria Nilan tuotteista istutetaan puita Etelä-Amerikkaan.

Vegaaniuden ohella pääpaino on soveltuvuudessa värjätyille hiuksille ja omalla kokemuksella Maria Nilat ovatkin toimivia käsiteltyjen hiusten tuotteita. Tällä hetkellä käytössäni on True Soft shampoo ja hoitoaine, jotka ovat ihanan hellävaraiset ja pehmentävät karheaa hiustani, sopivat siis loistavasti arkikäyttöön.

Visuaalinen ilme Nilan tuotteissa on poikkeuksellisen viehättävä ja valikoimasta löytyy tuotteita eri hiustarpeisiin.

Saatavuus: kampaamot / verkkokaupat, esim. Eleven.
Hintaluokka: n.10-30 €

Lisäksi: Edellä mainittujen lisäksi olen pitänyt myös vegaanisen luonnonkosmetiikkasarja Rahuan hiustenhoitotuotteista, jotka ovat sekä kauniita, jopa ylellisiä, ja tietenkin toimivia. Hintaluokka tosin tässä listattuihin nähden korkeampi.

Kaikki tuotteet saatu testiin blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.