Tässä sitä nyt ollaan, syntymäpäivän aamuun herättynä eikä minkä tahansa syntymäpäivän, vaan kolmekymppisten. Olen viime aikoina eksynyt yhä useammin päivittelemään ajankulun nopeutta ja hämmästelemään sitä, että kymmenen vuotta sitten tapahtuneet jutut tuntuvat ihan kuin eiliseltä ja nyt täytän 30. Olen jo ihan aikuinen, tai ainakin pitäisi olla, mutta ei tunnu siltä. Toisaalta, vaikka mielessä olenkin vielä ihan parikymppinen, niin kyllähän tietyt ulkoiset asiat kertovat karua totuutta, ei tässä teinejä enää olla. Uurteet ovat syventyneet eikä peiliin katsoessa voi muuta kuin ihmetellä, että missä välissä ne siihen ovat tulleet. Ja ennen kaikkea, ne ovat tulleet jäädäkseen. Tummat silmänalusetkaan eivät enää kerro siitä, että on nukuttu huonosti, vaan siinä ne möllöttävät vaikka olo olisi levännyt ja mieli pirteä. Niin, ja holtittomia ruokailutottumuksiakin on ollut ihan pakko ryhdistää viimeistään iän hipoessa kolmeakymppiä. Myönnettävä se on, enää ei voi todeta, ettei näy missään kun on vetänyt viikon perhepizzoja ja sipsiä. Säännöllinen rytmi on entistä tärkeämpi, mukavuudenhalu nostanut päätään ja hyvät yöunet kaiken pohja. Että sellaista on täyttää tänä iltana 30 vuotta.

bollinger 5

Mutta on niin paljon hyvääkin, ettei voi kuin hymyillä. Vuodet ovat tuoneet rentoutta ja lempeyttä. Itsevarmuus on kohonnut ja ennen kaikkea olen osannut pitää kiinni itselle 18 vuotiaana annetusta lupauksesta, rohkeudesta seurata sitä, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta sekä kyvystä kuunnella itseäni. Niinpä olen käyttänyt rajallista aikaani sellaisiin asioihin, jotka todella merkitsevät minulle; ihmissuhteet, matkustus, mielen hyvinvointi, ympäröivän ymmärrys ja arjen pienet nautinnot. Vaikka olen pitänyt itseäni aina vähän liikaakin suurennuslasin alla, niin silti (vai juuri siksi?) olen onnistunut joka vuosi oppimaan uutta, huomannut kuinka sidoksissa asiat ovat toisiinsa. Ymmärtänyt, miksi reagoin miten reagoin, mitä on taustalla ja mihin kaikkeen se vaikuttaa, mistä jokin mielipide kumpuaa ja miksi asiat tuntuvat siltä kuin tuntuvat. Itsetuntemus on tehnyt olon seesteisemmäksi ja arjen tasaisemmaksi, paremmaksi.

Olen myös onnistunut hiomaan vaivanneita piirteitä ja tapoja, ymmärtänyt, että omia ominaisuuksia voi päivittää parempaan ja haastaa muutokseen. Se mistä olen erityisen onnellinen on, että sosiaalisten tilanteiden pelko on lieventynyt ja olen oikeasti onnistunut tutustumaan uusiin ihmisiin lyhyen ajan sisään. Jokainen sellainen kohtaaminen ja tilanne on itselle kuin vuorelle kiipeäminen, ponnistusta seuraa valtava onnistumisen ja itsensä ylittämisen tunne. Myönnän, että näin kolmekymppisenä saatan olla vielä hukassa sen kanssa, että mikä minusta tulee isona, mutta ainakaan en ole hukassa itseni kanssa.

bollinger 6

Jotkut mainitsee, että kolmenkympin rajapyykin täyttymisen myötä asiat muuttuu kun oman kuolevaisuuden ja elämän rajallisuuden alkaa sisäistämään. Hymähtelen ja mietin, että olen ajatellut koko elämäni niin paljon kuolemaa ja kaiken rajallisuutta, tiettyä kaiken merkityksettömyyttä mutta samalla kuitenkin ihmeellisyyttä, etten usko pyöreiden tuovan siinä pysähdystä. Päinvastoin, lempeys on itselle tässäkin avainsana, toivoisin välillä voivani ajatella vähän vähemman. Mutta siinäpä tavoitetta tuleville kymmenille, ja eiköhän viimeistään dementia korjaa tämänkin asian. Oman iän noustessa huomaa muuten myös, miten ikäkäsitys on laajentunut; nykyään omasta mielestä viisikymppinen on vielä niin nuori, enkä todella ajatellut samaa kymmenen vuotta sitten. Kaikki on niin suhteellista.

Mulla on edessä ihana synttäriviikonloppu. Olen hajauttanut juhlintaa joka päivälle, sillä eihän vanha enää jaksa mitään isoa. ;) Niinpä luvassa rentoa illallista ja brunsseilua elämäni tärkeiden ihmisten kanssa. Tästä tulee ihan paras viikonloppu ikinä! Nauttikaahan tekin ihanat!!

bollinger 4

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

60 comments

Vastaa

Onnea, ihana Anna-Maria, toivon sinulle kaikkea hyvää ja ihanaa viikonloppua rakkaidesi kanssa!

Vastaa

O, kiitos ihana Marjukka onnitteluista!! :)

Vastaa

Onnea kaunotar! <3

Vastaa

Kiitos ihana!! :)

Vastaa

Oikein paljon onnea! Kirjoitustasi oli taas ilo lukea!

Vastaa

Oi, ihana kuulla!! Kiitos paljon onnitteluista :)

Vastaa

Ihanaa syntymäpäivää ja oikein paljon onnea <3. Vietä mieleenpainuva viikonloppu!

Vastaa

Kiitos valtavasti onnitteluista!! Viikonloppu totta tosiaan on olut ihanan ikimuistoinen – tästä on hyvä ponnistaa uudelle vuosikymmenelle :)

Vastaa

Paljon paljon onnea ja kiitos kirjoituksesta! Olen huomannut ihan samalla tavalla, että mitä enemmän ikää tulee sitä vähemmän pelottaa: sosiaaliset tilanteet ovat minullekin vaikeita, mutta olen oppinut myöntämään sen. Tunnen itseni ja tiedän, että minun on turhaa yrittää esittää yltiösosiaalista, kun oikeasti uuvun suuressa joukossa ja viihdyn parhaiten pienessä porukassa tutuissa ympyröissä.
Sinun tekstistä huomaa, että olet saavuttanut jonkinlaisen harmonian. Se on ihana tunne, pidä siitä kiinni! Ja onnea vielä kerran! :)

Vastaa

Kiitos kovasti onnitteluista ja ihanista sanoistasi!! No näinpä juuri, sitä on jotenkin niin paljon enemmän sinut sen kanssa mitä on, ettei koe tarvetta yrittää tunkea itseään sellaisiin rooleihin, jotka eivät tunnu omilta vaan kiitos itsetuntemuksen, osaa valita niitä polkuja, jotka oikeasti sopivat itselle paremmin huolimatta muiden mielipiteistä :) Kiitos ihana, ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Onneksi olkoon, paitsi kolmekymppisten johdosta niin myös sen johdosta, että olet ilmeisesti paljon asioita pohdiskeleva ja siksi tuntuu siltä, että olet elämän kanssa todella sinut. Se on hieno piirre ihmisessä ja itsensä tunteminen ja sitä kautta jatkuva kehittyminen on mielestäni yksi elämän tarkoituksista. Sellaisen ihmisen seurassa on yleensä helppoa olla, koska hän ymmärtää aidosti antaa toistenkin elää ja blogiasi on mukava lukea, koska siitä puuttuu kaikki äkkijyrkkyys, ehdottomuus ja mustavalkoisuus.

”Elämän salaisuus ei piile siinä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siinä mitä teet sillä, mitä sinulle tapahtuu.”
– Norman Vincent Peale

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi ja onnitteluista <3

Olen tismalleen samaa mieltä kehityksen merkityksestä ja se on ehdottomasti niitä asoita, joista haluan pystyä pitämään kiinni läpi elämäni. Vuodet toisensa jälkeen tuntuvat tarjoavan otollisia paikkoja kasvaa sekä tilanteita haastaa itsensä, ja siinä samalla lisääntyy ymmärrys (heh, tai ainakin sen ymmärrys miten pintaraapaisun loppujen lopuksi kaikesta vielä tietää) ja oma tasapaino. Niinpä en millään malta olla ajattelematta, että miten pitkälle omassa henkisessä kehityksessä on mahdollista päästä iän tästä vielä karttuessa ja uteliaisuuden kehitystä kohtaan toivottavasti säilyessä yhtä innokkaana. :)

Kaunis lainaus, ja niin totta! Kiitos näistä ajatuksista ja ihanaa viikonlopun jatkoa sekä uutta viikkoa :)

Vastaa

Tuhannesti onnea rajapyykin saavuttamisesta upea, aikuinen nainen! =)

Vastaa

Kiitos kovasti onnitteluista!! :)

Vastaa

Onnea! Ja tervetuloa kolmekymppisten kerhoon, täällä on ihan hyvä olla :) Kuulostaa siltä, että sinäkin viihdyt nahoissasi. Ja sehän tässä iässä juuri parasta onkin :)

Vastaa

Kiitos ihana onnitteluista!! No niinpä, kummasti elämä ja arki on rentoutunut vuosien varrella ja sitä osaa nauttia pienistä asioista niin paljon enemmän kuin joskus :)

Vastaa

Onnea kaunotar!

Olen todennut että 30-vuotiaana nainen on parhaimmillaan: itselläni ainakin turhat vouhutukset ovat jääneet vähemmälle, pukeutumistyyli on selkeytynyt, olo on itsevarmempi ja tiedän millainen olen, mitä haluan. En ikimaailmassa vaihtaisi itseäni nuorempaan versioon (okei, sen ihon voisin ottaa) – ja niin kuin sitä 22-vuotiaana kuvitteli, että elämä on nyt parasta! :D

<3 Hannele
http://rakkaudellahannele.blogspot.fi

Vastaa

No niinpä, sinäpä sen sanoit!! Ihan sama juttu :) Hih, ihon voisin kyllä ottaa mutta muuten, näin on niin paljon parempi enkä kyllä ikinä vaihtaisi vähemmän elämää nähneeseen versioon minusta ;) Kiitos ihanasta kommentistasi ja onnitteluista! <3

Vastaa

Paljon onnea sinulle! Ihanaa viikonloppua! :)

Vastaa

Kiitos kovasti!! :)

Vastaa

Täällä juhlitaan myös synttäreitä, meillä on sama syntymäpäivä, mutta olen vuoden vanhempi :) Tunnistin paljon itseäni kirjoituksestasi ja tuntuu siltä, että elän tällä hetkellä elämäni parasta aikaa! Ihanaa syntymäpäivää siis meille! :)

http://noorasvard.blogspot.fi/

Vastaa

Oioi, mikä ihana sattuma! Ihanaa syntymypäivää, tai noh, vähän myöhästynyttä sellaista, myös sinulle!! :) Kuulostaa tutulta, samaa voi sanoa myös itsestä, vuosi vuodelta on tullut onnellisemmaksi ja tasapainoisemmaksi, joten vaikka nautinkin tästä hetkestä, niin samalla suurella mielenkiinnolla odotan mitä tulevat vuodet ja iän karttuminen tuokaan tullessaan – saavuttaako tämä tunne huippunsa jossain vaiheessa vai pysyykö elämästä nauttimisen ja seesteisyyden suunta tasaisesti ylöspäin kasvavana itsetuntemuksen ja elämänymmärryksen lisääntyessä entisestään? :) Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

Vastaa

Valtaisat onnittelut!

Vastaa

Kiitos kovasti!! <3

Vastaa

Oikein paljon onnea! Itsellänikin tuli sama 30 täyteen keväällä ja samoja asioita olen myös pohdiskellut, sinä vaan puit ajatukset sanoiksi. Sulla on mahtava kyky kirjoittaa pohdiskelevasti, siitä tykkään kovasti. :)

Vastaa

Oi, kiitos kovasti sanoistasi ja onnitteluista!! Ihana kuulla :)

Vastaa

Paljon onnea! :)

Vastaa

Kiitos!! <3

Vastaa

Ihan hirmuisesti onnea!

Vastaa

Kiitos kovasti onnitteluista!! :)

Vastaa

Paljon onnea ja hienoa synttäriviikonloppua!

Vastaa

Suuret kiitokset onnitteluista!! :)

Vastaa

Oikein paljon onnea! Itse lähestyn jo neljääkymppiä, mutta tuntuu siltä että vastahan sitä lukiosta päästiin :) Ajattelenkin että ikä on vain numeroita!

Vastaa

Oi kiitos! Voih, no niinpä! Tämä on niin hassua kun huomaa miettivänsä, että jostain ihan hetki sitten tuntuneelta tapahtumasta on 10 tai jopa 15 vuotta. Väistämättä tule pieni huimauksen tunne siihen, miten nopeasti aika onkaan mennyt :) Mutta niin oikeassa olet, ikä on vain numeroita!

Vastaa

Paljon onnea ja tervetuloa kolmekymppisten joukkoon! Muutaman vuoden kokemuksella voin sanoa, ettei tää hullumpaa ole, juonteiden syvenemisestä huolimatta. ;)

Vastaa

Kiitos kovasti!! Hih, juonteiden syventyminen on loppujen lopuksi pieni hinta siitä kaikesta muusta hyvästä, mitä iän lisääntyminen tuo tullessaan ;D

Vastaa

Onnea, Onnea!!! Ihanasti olet oivaltanutkin jo, että parhaita vuosia olet nyt lähestymässä.

Vastaa

Oi, kiitos ihana onnitteluista ja sanoistasi <3

Vastaa

Ihan parasta synttäriä sulle <3 Iloa ja valoa!

Vastaa

Kiitos ihana onnitteluista! <3

Vastaa

Oikein paljon onnea syntymäpäivän johdosta ! <3

Vastaa

Kiitos kovasti ihanista onnitteluista!! :)

Vastaa

Hirmuisen ihanaa syntymäpäivää!
Paljon on takana ja paljon vielä edessä <3

Vastaa

Kiitos ihana onnitteluista!! Niinpä juuri, paljon on jo matkaa tehty, mutta onneksi vielä niin paljon vuosia ja uusia kokemuksia edessä :)

Vastaa

Hyvää synttäriä!! Mä oon myös 30v ja fiilis on ihan jees! :)

Vastaa

Hih, kiitos!! Jee, ihana kuulla että siellä ollaan samoilla fiiliksillä uudella vuosikymmenellä :)

Vastaa

Onnea! Hieno ikä ja hieno asenne:)

Vastaa

Kiitos kovasti!! <3

Vastaa

Onnea 3-kymppiselle! Blogiasi on ilo lukea, positiivisuus ja hyvä itsetunto samassa paketissa;sillä pääsee pitkälle!

Vastaa

Kiitos kovasti ihanista sanoistasi ja tietenkin myös onnitteluista!! <3

Vastaa

Paljon paljon onnea ja iloa!!

Vastaa

Kiitos paljon onnitteluista!! :)

Vastaa

Paljon onnea syntymäpäivän johdosta näin jälkikäteen :)

Osaisitko sinä oikein kenkäexperttinä vinkata, mistä löytäisin korkeakorkoiset loaferit? En löydä moisia mistään verkkokaupasta :/

Vastaa

Kiitos kovasti onnitteluista!! :)

Voi apua, piti ihan yrittää muistella, että missä olisin viimeksi nähnyt korkeakorkoisia loafereita, olen nimittäin nähnyt sellaisia kyllä, mutten muistaakseni nyt ihan viime aikoina enää. Tuntuu, että satunnaisesti vastaavia ilmestyy mallistoihin, mutta ei kyllä ihan suurella ryminällä, ainakaan toistaiseksi. Multa löytyy yhdet loaferimaiset korkeakorkoiset Zaralta (mutta vanhat) ja yhdet korkeakorkoiset loaferit ostin aikoinaan ulkomailta, mutta pistin ne vähän ajan kuluttua kirppikselle, mikä harmittaa nyt älyttömästi :) Toisin sanoen, nyt ei kyllä tule mieleen mistä löytyisi, mutta huikkaan jos törmään jossain tai muistiin pulpahtaa ideoita myöhemmin! :)

Vastaa

Mitä parhaimmat synttärionnittelut näin hieman myöhässäkin!!! Näin päälle nelikymppisenä voin, ainakin omasta puolestani, kertoa, että kolmekymppissynttärit tuntuivat jotenkin paljon ”vaikuttavammilta” kuin nelikymppissynttärit, eli ehkä sitä tosiaan kolmissakymmenissä selkeästi lopullisesti aikuistuu, mikä tuntuu ehkä hieman rankalta, mutta siitä eteenpäin sitä ”vain” vanhenee. :-) Hmm, tämän oli tarkoitus olla positiivinen lause, vaikka ei se siltä ehkä näytä… :-)

Synttärikirjoituksestasi välittyy tervehenkinen asioiden ja elämän pohtiminen, sekä tietty seesteisyys, joka on mielestäni ”laskeutunut” teksteihisi päivätöiden lopettamisen jälkeen. Jännityksellä odotan ja seuraan, mihin tuore kolmekymppinen kulkunsa ja tarmonsa suuntaa… :-)

Onnea ja kaikkea hyvää uudelle vuosikymmenelle!!

T. Tupuna

Vastaa

Kiitos kovasti muistamisesta!! Haha, no niinpä juuri, kolmekymppinen on kyllä jo ihan joka mittapuulla aikuinen! :) Hih, tähän asti on kasvanut, nyt vanhenee ;) Mutta eipä vanheneminen suinkaan tarkoita negatiivista, vaikka tosi valitettavasti siitä helposti sellainen kaiku jääkin. :)

Kiitos kovasti kauniista sanoistasi! Tuntuu kyllä itsestäkin, että tämä muutos on tehnyt tosi hyvää. On ollut aikaa ajatella ja palastella mennyttä ja haastaa itsensä pohtimaan tulevaa. Ajattelu ja hengähdystauku on tullut tosi tarpeeseen :)

Ihanaa sunnuntain jatkoa ja iloa alkavaan viikkoon sinulle!!

Vastaa

Myöhästyneet mutta Sydämelliset synttärionnittelut! Blogiasi ja ajatuksiasi on niin ihana lukea, puet aina omat ajatukseni sanoiksi. :) ja kuvasi (eli siis sinä) kaunistuvat vain vuosi vuodelta.

Vastaa

Oi, kiitos kovasti kauniista sanoistasi ja onnitteluista!! Olen otettu <3

Vastaa

Onnea!

Vastaa

Kiitos! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.