Tein viikonloppuna ihanan matkan aurinkoiseen ja kevääseen heränneeseen Turkuun uudistuneen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen kutsumana. Sää tuntui lempeämmältä kuin mitä Suomessa on tottunut (tai ainakaan hetkeen nähnyt) ja vehreyskin tuntui ottaneen askeleen pidemmälle kuin täällä Helsingissä. Maisemanvaihdos oli inspiroiva ja erityisen mielenkiintoista oli nähdä taas jotain uutta Turusta. Vaikka tori onkin suuren työmaan valloittama, aukeaa vasta avatusta Wiklundin kattobaarista huikeat näkymät ja joenvarrelle on jo ilmestynyt terassituoleja valmiina kesän avaukseen.

Rakastan visuaalisesti kiinnostavia tiloja ja yksityiskohtia, joilla on tarina. Sellaisia elementtejä tarjoili vuorokausi useita, hotellikokemuksesta lähtien. Ihastuin myös matkan ensimmäisen päivän vierailukohteseen, Grundlagen luovaan työtilaan ja sen uumenista löytyvään Nikkotakko -korubrändiin sekä sen perustajaan Katri Juvaan.

Grundlage on luova työtila, josta löytyy niin mainos- ja -markkinointitoimisto kuin vuokrattavissa oleva luonnonvalon täyttämä tilakin. Värejä on käytetty rohkeasti, mutta kaikkea muuta kuin rauhattomasti. Paljon yksityiskohtia, muttei yhtään liikaa. Mieli ammensi huoneiden estetiikasta ja muistin taas, kuinka tärkeää tilojen visuaalisuus itselle onkaan. Erityisesti työtilojen.

Nikkotakko Jewelry

Grundlagen perällä on vaalenpunaseinäinen huone puollollaan koruja. Nikkotakko Jewelry on turkulaisen Katri Juvan korubrändi, ja Grundlagen tila on niin myyntipaikka kuin Katrin työtilakin, jossa kaikki korut valmistuu käsityönä. Katri kuplii energiaa, joka näkyy koruissa runsaina väreinä ja luonnonmateriaaleina. Inspiraationa on toiminut luonto ja kulttuurit. Pääosassa ovatkin kauniit perinteiset 108 helmestä koostuvat malanauhat sekä kiviä ja luonnon muotoja viestivät korva- sekä kaulakorut.

Arvostan suuresti käsityötaitoja ja ihailen rohkeutta lähteä luotsaamaan omaa brändiä. Tie ei ole helppo, mutta on hurmaavaa kuunnella ja katsella ihmisiä, jotka siitä huolimatta ovat kulkeneet omanlaisensa polun ja päätyneet omalla osaamisellaan yrittäjiksi. Nikkotakkon tarinaa kuunnellessa oli helppo havaita, että yrittäjyyttä ajoi eteenpäin puhdas intohimo tekemiseen ja aito halu pyrkiä samalla saamaan aikaan jotain hyvää. Katrin sydäntä lähellä on esimerkiksi hyönteisten suojelu, ja hyönteisten estetiikka näkyykin esimerkiksi perhoskaulakoruissa, ja korumyynneistä osa ohjautuu luonnonsuojelutyöhön.

Värikkäämpiä koruja tyydyin vain ihailemaan ja mietin, että malanauha olisi kaunis sisustuselementti. Korut, joihin eniten miellyin olivat yksinkertaisempia kivikoruja himmeisiin kullanvärisiin yksityiskohtiin yhdistettynä. Ensimmäisenä huomasinkin klassiset kultaiset korvakorut valkoisella korukivilaatalla (kuvassa alempana), ja ne pyörivät vierailun ajan mielessä niin, että päätin lopulta ostaa ne itselleni tuliaisiksi. Pääsevät varmasti toukokuun alun matkalle mukaankin!

Nikkotakkolla on oma verkkokauppa, josta löytyy osa koruista. Hinnat ovat hieman päälle paristakymmenestä eurosta ylöspäin.

Vierailu Grundlagessa Nikkotakkolla oli osa Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen matkaa, jossa olin blogin kautta.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.