Ajeltiin eilen läpi karun kauniin vuoristomaiseman ja suunnattiin Husavikiin, pohjois-islantilaiseen kylään, josta on mahdollista hypätä veneeseen valasbongausretkelle lumihuippujen kupeeseen. Kauniin kalastajakylän täytti raikas meri-ilma ja silmiä hivelevä kirkkaus. Täydellinen päivä vesillä!

Emme aikaileet lippujen oston kanssa, ja kevyen satamassa nautitun lounaan jälkeen astelimme veneeseen. Katselimme hiljalleen loittonevaa kaupunkia ja olimme onnekkaita, ei mennyt kuin hetki ja kookas ryhävalas kimposi pintaan kirpeästä merivedestä. Mykistävä näky. Asutus taustalla ja edessä hujauksessa mereen katoava pyrstö. Hetken hiljaisuudessa tasaisin väliajoin pinnalle pulpahtavaa olentoa katseltuamme jatkoimme matkaa, horisonttia valloittaneiden huippujen äärelle.

whale watching 1whale watching 35whale watching 27whale watching 3whale watching 01

HIljensimme ja suuntasimme katseen lempeään mereen. Hetken tähyily palkittiin ja venettä sivusi lahtivalas ja toinenkin. Horisontissa iltapäivän auringossa välkkyi hyppivät pyöriäiset. Ei tiennyt minne katsoa, mutta olisi pitänyt katsoa aivan alas, sillä ajatusta nopeammin uusi ryhävalas ilmestyi pintaan vain muutama metri veneestä. Mikä näky, ja miten lähellä!

Paluumatkan alkaessa olin hämmentynyt, kolmen tunnin reissu oli ylittänyt odotukseni. Olin kyynisesti ajatellut valaiden siintävän parhaimmillaan jossain kaukana horisontissa, hädin tuskin tunnistettavina, mutta että näin monta ja niin lähellä! Erityisesti suuri ryhävalas oli meille molemmille merkittävä näky, sinivalaita ja monia muitakin on kuulemma lahdella näkynyt. Unohtumaton kokemus, ehdottomasti.

whale watching 29whale watching 4whale watching 33whale watching 5whale watching 22whale watching 2whale watching 10whale watching 14whale watching 7whale watching 20

Mutta rakas Eirene, miksei bucket listilläni ollut valaiden näkemistä? Voisinko ehkä korvata neulomisen ryhävalaalla?

Katso myös nämä

5 comments

Vastaa

Ihanaa, että näitte! Teillä on ollut uskomattoman ihana reissu :)

Itse näin ryhävalaita aivan vierestä muutaman tunnin ajan Ausseissa kolme vuotta sitten ja se on varmaan yks parhaista asioista mitä on koskaan saanut kokea :) Jäi ikuisesti mieleen!

Vastaa

Oi, sama juttu, tätä näkyä ei kyllä unohda! Reissu on kyllä ylittänyt kaikki odotukset, tänne on päästävä vielä uudelleen :) Ja Australia, hmm, sinne myös ;)

Vastaa

Tosi hienoa, että menitte valassafarille. Itseä on jäänyt harmittamaan, kun emme menneet Hawajilla keväällä ollessamme.
Ihastelimme kyllä niitä kauempaa hotellihuoneemme parvekkeelta.
Ne tulevat marras-huhtikuun välillä Havaijin saarten vesille leikkimään ja lisääntymään. Ehkäpä ne ovat nyt siellä ..hih :)

Ihanaa lomaa teille!

Vastaa

Oih, voin kuvitella, että upea näky jo tuokin – mikäs sen upeamman kuuloista kuin partsilla Hawajin auringon alla lomailu ja valaiden pyrstöt vilkkumassa ulapalla ;) Upeaa oli kyllä nähdä läheltäkin, valtava eläin ja omalla tavallaan hurjan kaunis! Unohtumaton näky, ehdottomasti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.