Vaikka olen viime vuosina tehnyt merkittävää karsintaa vaatteiden ja asusteiden suhteen (ja ylipäätään suhtautunut huomattavasti vanhaa tietoisemmin  uusiin hankintoihin), niin on ilo huomata, että jotkut vanhat vaatehankinnat kulkevat edelleen voimissaan matkassa mukana. Ja kun puhutaan tämän postauksen vanhasta mekosta, sillä on kaksoismerkitys. Mekko itsessään on vanha, aika varmasti kokonaisiältään vaatekaappini vanhin, ja taitaa se myös olla vanhin omistamani ja edelleen käyttämäni mekko. Kun sen kymmenisen vuotta sitten hankin, oli se jo tuolloin vintagea. Muistan miettineeni mekon lyhentämistä sen kirpparilta ostettuani, mutta olen niin onnellinen, etten koskaan koksenut alkuperäiseen muotoon. Se on hyvä juuri näin.

Myös asusteet ovat oiva esimerkki siitä, että laatuun panostaminen oikeissa kohdissa kannattaa. Sandaalit on reilut viisi vuotta sitten hankitut ja paljon käytetyt, mutta porskuttavat edelleen hyvissä voimissaan tuleviin kesiin. Sama on laukun kanssa. Tämä supersimppeli musta pikkulaukku on osoittautunut mitä parhaimmaksi hankinaksi, ja laukkua on tullut käytettyä jo niin paljon, että se on mennen tullen maksanut itsensä takaisin – ollen kuitenkin edelleen ihan priimakunnossa. Coccinellea muuten molemmat, luottomerkkini laukuissa.

Mekko: Figurette / Sandaalit + Laukku: Coccinelle / Vyö: Madewell
Kuvat: Nina, Tunnetila

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Kaunis mekko :) Useimmiten vintagemekot, jos ovat säilyneet tähän päivään, säilyvät hyvällä huollolla vielä pitkään.

Minua kiinnostaisi tietää mitä kannat pienessä laukussasi. Day-to-day essentials niin sanotusti. Itseltä löytyy puhelin, laturi, varavirtalähde, kalenteri, pieni kosmetikkaapussukka, sateenvarjo, evästä… jne. Voit varmaan kuvitella laikun painon :D

Vastaa

Kiva kuulla, kiitti! Totta, juurikin niin :)

Laukkukoko vähän vaikuttaa siihen, mitä kannan mukanani plus tietenkin se, että onko edessä työjuttuja, jolloin laukussa mukana myös läppäri latureineen, ekstrapuhelin ja yleensä myös kamera :D Mutta jos ei ole työkuttua, niin silloin mulla on aina pikkuinen lompakko (siirryin jokunen vuosi sitten isosta lompakosta pieneen pussukkaan, mikä on ollut laukun tilankäytöllisesti hyvä ratkaisu), kännykkä, matkakortti, avaimet, huulipuna, muutama talouspaperin-/servetinpala (aina jossain liikkeellä kuitenkin tarvii paperia, heh), hiusharja ja yleesä myös sellainen tosi kompaktin kokoinen meikkipussukka, jossa on vaan pari sivellintä ja huultenrajauskynä. Mahdolisesti myös kangaskassi taiteltuna. Nuo kaikki edellä mainitut menee esimerkiksi tämänkin asun yhteydessä olevaan Coccinellen mustaan pikkulaukkuun, mutta sitten jos täytyy ajatella työkuvioita ja mukana on mahdollisesti myös vesipullo, sateenvarjo jne. niin tarvii jo ihan kunnon kokoisen laukun :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.