suppaus helsinki 19suppaus helsinki 14

Olen katsellut sup-lautojen lipuvan kotitaloni ohi ja ja pohtinut ihan lyhyen ajan sisään kaikkien puheisiin ilmestyneen aktiviteetin vetoa. Lautojen päällä seisovat ja eteenpäin melovat ilmestykset näyttävät kieltämättä vähän hupsuilta, silmä ei ole vielä tottunut.

Kun Elsa tiistaina kysyi, lähdenkö illalla suppaamaan en kuitenkaan empinyt, uusille aktiviteeteille on ehdottomasti sanottava kyllä! Niinpä suuntasimme kauniin kesäillan kunniaksi Töölönlahdenrantaan, siihen Oopperatalon taakse, jossa on soma pieni puumaja: Hakunamatata Sup Rental. Parin tunnin suppauksen ja opastuksen saa 25 eurolla.

suppaus helsinki 16 suppaus helsinki 24

Kun tänään viestittelin ystäväni kanssa, hän ei ihmetellyt sitä, että kävin uimassa Töölönlahdessa (kyllä, käytin tilaisuuden hyväksi ja heitin talviturkin) vaan sitä, että väitin tykästyneeni suppaamiseen. Sillä eihän se voi olla kivaa kun näyttää niin typerältä. Mutta kyllä, suppaus todella yllätti hauskuudellaan!

Pelkäsin tosin kuollakseni laudan päälle nousemista. Olin aivan varma, että surffilaudannäköinen levy kippaa nurin ja löydän itseni tahattomasti vedestä. Mutta kuin ihmeen kaupalla pysyin pystyssä, parin lähellä piti tilanteen jälkeen.

suppaus helsinki 6 suppaus helsinki 7sup helsinki 3 suppaus helsinki 11sup helsinki 2 suppaus helsinki 3

Livuimme tyyntä Töölönlahtea, alitimme junanradan, ohitimme kalastajia ja sivuutimme Tokoinrantaan näkyvän kauniin venelaiturin. Maisema näytti lumoavalta vedenpinnasta käsin. Oli kiehtovaa katsella kotikaupunkia kulmista joista sitä ei ole ennen nähnyt.

Rytmi suppailuun löytyi nopeasti ja matka kohti Hakaniemenrantaa jatkui leppoisasti. Vasta Hakaniemen sillan jälkeen tuuli tavoitti ja työtä sai tehdä enemmän, etenkin vastatuulen vaikutuksesta. Lilluimme Merihaan edustalla ja katselimme lautta- ja veneliikennettä, keinuen niiden aikaansaamassa aallokossa. Hassu fiilis.

Paluumatkalla ankkuroimme sup-laudat tyhjälle laiturille ja teimme pyrähdyksen viileään veteen. Siitä on ikuisuus kun olen uinut Suomessa, näin kylmäkammoiselle ajatus on ollut lähinnä puistattava. Mutta nyt tilaisuus oli liian lähellä jätettäväksi käyttämättä. Vesi oli kylmää, muttei niin kylmää kuin odotin. Nojasin keinuvaan lautaan ja huvituin uimapaikan maisemista, enpä olisi uskonut heittäväni talviturkkia Töölönlahdella Hakaniemen taloja katsellen.

suppaus helsinki 17suppaus helsinki 22suppaus helsinki 1 insta

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Tässä on kyllä sellainen juttu, mitä olisi todella kiva käydä kokeilemassa. Ehkä tälle kesälle.. :)
Hämääkö nuo kuvat, vai onko merivesi Helsingin edustalla todella noin likaisen väristä? Täällä meri näyttää ihan toisenlaiselta, mutta toki kuvat voi tässä hieman hämätä..
Saapa nähdä uskaltaako itse uimaan. Viime kesän saldo oli yhden kerran, vaikka uimaranta on ihan kävelymatkan päässä :)

Vastaa

Suosittelen kyllä, suppaus todella yllätti :) Eikä edes vaadi mitään ennakkovalmisteluja, kunhan on vaatteet, jotka eivät kärsi mahdollisesta kastumisesta :)

Tuo käyttämäni filtteri vähän vääristää, eli taittaa kuvia vähän luonnollista enemmän keltaiseen. Mutta täytyy kyllä myöntää, että läheltä katsottuna vesi tuntui näyttävän paikoin yllättävänkin ruskealta. :/

Siitä onkin ikuisuus kun edellisen kerran itse olen uinut Suomessa. Olen niin kylmäkammoinen, että uiminen on tullut mieleen lähinnä jossain ihanassa lämpimässä kohteessa, muttei Suomen kesäkoleudessa :) Mutta täytyy myöntää, että ex tempore uinti oli kyllä aika veikeä kokemus! Saa tosin nähdä, että milloin seuraavan kerran uskaltaa ;)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.