Tällä hetkellä ainoa huone, josta maali enää puuttuu on WC:n seinät. Katto on maalattu, mutta seiniä koristaa tällä hetkellä lukuisat maalilaikut. Luulin tietäväni suurin piirtein, mitä haluan, mutta nyt enää olekaan varma. Nyt kun laatat näkee tilassa, pitäisi maalin mätsätä sopivasti niihin ja ne, mitä alussa ajattelin, eivät ehkä sittenkään ole paras pari laattojen pariksi. Lisäksi oman haasteensa tuo valaistus. Tällä hetkellä käytössä on vain kirkas, kylmä ja kova työmaavalo, joka todellakaan ei näytä tilaa edukseen ja vääristää myös maalisävyvalintaa. Oikeati kun huoneeseen on tulossa pehmeämpi ja lämpimämpi valaistus.

Olen hyödyntänyt aiemmin hankittuja maalinäytteitä ja maalannut ruutuja allasseinään. Sitten maalannut päälle ja kokeillut jotain muuta. Kiinnittänyt oheen A4-kokoisia maalilevyjä ja maalannut viereen vielä vähän lisää. Päätöksenteon paine tuntuu harteilla, sillä maalaus pitäisi saada tehtyä ensi viikon aikana, jotta WC:kin saadaan valmiiksi.

Koska en onnistunut vielä tuntemaan maalien kanssa loksahdusta, päätin laajentaa sävyhaitaria. Ongelma ehkä onkin, että maalinyansseja on niin valtavasti, että näytteitäkin pitäisi olla mieletön määrä, että pystyisi hahmottamaan, mikä on juuri se täydellinen itselle ja kyseiseen tilaan. Laatojen kanssa sopii moni, se ei ole ongelma, mutta ehkä haluan löytää sellaisen, joka tuntuu erityisen omalta ja sopii kokonaisvisioon. Niinpä tilasin vielä muutaman lisäsävyn Tikkurilalta. Aiemmin olen tilannut Tikkurilan verkkosivuilta A4-kokoisia värilastuja, joille luvataan realistinen väritoistuvuus sekä tietenkin ostanut pieni maalipurkkeja sävytettynä vaikka kuinka monta alueen rautakaupoista. Tänä syksynä Tikkurilan valikoimaan kuitenkin tulin Colour It -maalitesteripaketit, joka on mielestäni erinomainen idea!

Kolmen sävyn testeripaketti

Tikkurilan Colour It -settiin kuuluu 3 vapaavalintaista maalia, jotka toisin kuin värilastut, voi valita koko värikartasta koodien perusteella. Ohessa tulee myös pieni pensseli, joten maalaukseen ei tarvitse muuten olla vielä sen enempää valmistautunut. Hintaa paketilla oli 15,90 €  sisältäen postikulut, itselle maalit saapuivat postitse kahdessa arkipäivässä, eli todella nopeasti.

Rautakaupasta haettuihin sävytettyihin purkkeihin etuja on kaksi. Ensinnäkin Colour It-purkit on pienempiä, jolloin hukkamaalia jää vähemmän. Testaamiseen näissä on silti ihan yllin kyllin. Lisäksi hinta on todella järkevä. Maalikaupassa testeripurkki sävytyksellä maksaa helposti liki saman kuin kolme testeripurkkia Tikkurilalta pensselin kera. Eli hinta on todella järkevä. Harmi, ettei näitä ollut vielä remontin alussa tarjolla, olisin säästänyt useita kymppejä.

Shaali ja harso

Tilasin kolme hyvin keskenään erilaista sävyä. Shaali Y467 on harmaanbeige, Harso H495 on hyvin hempeä pastellinen mintunvihreä ja sävy Y413 oli vähän pikainen päätös, halusin nimittäin kokeilla jotain pehmeämpää persikkaa, mutta tämä itse asiassa onkin oikeastaan vaaleanpunainen. Y413 karsiutuikin heti, se on liian vaaleanpunainen toiveisiini. Luonnossa sävy on kyllä todella kaunis. Jos etsisin nättiä pehmeää vaaleanpunaista, olisi tämä varteenotettava. Harso niin ikään on todella kaunis sävy. Haluaisin ihan hirveästi käyttää jotain tämän sävyistä remontissa, mutta yksinkertaisesti se ei vain tunnu istuvan muuhun kokonaisuuteen eikä liioin WC:n laattoihin. Noh, tulipahan kokeiltua.

Shaali sen sijaan on potentiaalinen. Se on ihan muuta kuin olin alun perin ajatellut, mutta sopisi ihan täydellisesti laattojen pariksi. Nyt vain mietityttää, onko se lopulta liian tylsä.

Sävyt vasemmalta oikealle: Shaali Y467,Y413 & Harso H495

Olisin ajatellut väriä WC:n seiniin ja tuntuu vähän hupsulta, että nyt sitten päätyisinkin tällaiseen varsin neutraaliin sävyyn. Jäisinkö kaipaamaan lämpöä vai rauhoittaisiko maanläheinen väri kivasti tilaa? En tiedä. Ei se varmasti huono ole, mutta onko se riittävän hyvä. Luulen, että joudun vielä maalaamaan lisää ja sulattelemaan hetken. Sitten on vain tehtävä päätös ja maalattava myöhemmin rohkeasti uusiksi jos ei menekään nappiin.

Joka tapauksessa sisustusmaalien sävytesterikonsepti on mainio, kannattaa tutustua jos maalisävy on etsinnässä! Lisää Colour It -testereistä Tikkurilan sivulla.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Sun nimi ja osoite ovat vielä luettavissa tuossa kirjeessä.

Vastaa

Hups, no niinpäs onkin, hyvä kun sanoit – kiitos :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.