Limited edition. Se taitaa olla päivän tämän päivän sana, tai sanapari. Rajoitetun ajan myynnissä olevat erikoismallistot, tunnettujen tai vähemmän tunnettujen suunnittelijoiden luomukset, ovat tuttuja etenkin vaatepuolelta, mutta yhä useampi taho tuntuu luottavan rajoitetun määrän ja ajan tuomaan lisähoukuttimeen. Nyt mukaan astui sellainen jätti kuin Ikea, jossa on aiemmin voinut luottaa siihen, että seuraavallakin kerralla ehtii ostaa, jos tällä kerralla ei vielä tahdo tipauttaa tuotetta ostoskärryyn. Ei enää. Tai tietenkin, ei Ikean tuttu ja takuutoimiva konsepti katoa minnekään, vaan pitää edelleen jatkossakin sisällään kaikkea houkuttelevaa. Näin pilkahduksen tulevaan eilen, joten uskallan luvata, että kaikkea kiinnostavaa on tulossa valikoimaan ensi vuonnakin, piipahdin nimittäin Ikean tilaisuudessa Punavuoressa. Sen kaiken tutun rinnalle vain on tullut lisää, vielä vähän enemmän, ja siitä kuuntelin suurella mielenkiinnolla.

repetera 1 repetera 14repetera 2

Ikean valloittama Kahvila Suomi oli mielenkiintoinen piilopaikka Pursimiehenkadulla, kuulemma japanilaisten turistien kovin suosima. En ollut siellä aiemmin käynyt ja jouduin paikallisena suunnistamaan paikalle kartan kanssa, mutta silti kuljin melkein ohi. Suosittelen poikkeamaan ihan jo niiden aivan ihanien korvapuustien takia, mutta myös siksi, että koko kahvila on juuri nyt sisustettu hetkeksi Ikean Repetera -erikoismalliston tuotteilla. Kahvila Suomessa kaksi maata kohtaavat, ja ne samat maat linkittyvät myös Repeteraan, joka on Ikean ensimmäinen kokonaan Suomessa suunniteltu tekstiilimallisto. Ensin sen oli tarkoitus olla myynnissä vain meillä, mutta suomalainen design vetosi ja niinpä se tulee myyntiin ensi vuonna myös Japanissa. Siksi saimme kunnian olla juuri Kahvila Suomessa Ikean parhaillaan myynnissä olevia uutuuksia hypistelemässä ja suunnittelijoita tapaamassa, ja mikä mukava ilta se olikaan!

repetera 15repetera 3repetera 9

Repetera oli mielenkiintoinen ja hengeltään skandinaavinen, aivan varmasti suomalaiseen kotiin sopiva. Jos värikkäät kuosit eivät iske, toimii mustavalkoinen takuuvarmasti! Itse ihastuin hempeään monivärisyyteen, mutta kotiuttaisin mielelläni myös mustavalkoiset pussilakanat. Pandateema ei ehkä meidän kotiin istuisi, mutta veikeä lahjaidea leikkisä teema on. Malliston suunnitteluprosessin lähtökohtana ovat olleet suomalaiset kodit ja niiden tarpeet sekä lapsuuden pelit ja leikit, muistot. Kuosit ovatkin toteutuneet yhteistyössä, tiimityön tuloksena. Tuotteita on myynnissä rajoitettu määrä, joten jos mielit saada palasen Repeteraa, kannattaa suunnata Ikeaan juuri nyt!

Veikeän tunnelman äärellä tapasin myös pitkästä aikaa ihanan blogikollegan, Esmeralda’sin Essin, ja uuden herttaisen tuttavuuden Arroyo de la Vidan Henriikan. Miehelle olin sanonut poikkeavani tilaisuudessa töiden jälkeen vain ihan pikapikaa, mutta hyvässä seurassa aika lensi ja viipyminen venähti. Kotiin saapuessa totesin hymyillen jääneeni suustani kiinni. Mies katsoi hämmästyneenä, ja huulien lomasta livahti ”Sinä?!”. Myönnän, normaalisti olen ehkä ensimmäisenä lähdössä, en todella viimeisenä… ;)

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Moikka!

Oli ihan mahtava tutustua, toivottavasti törmätään vielä joskus jatkossakin :)

Vastaa

Heippa! Kuin myös, oli ilo tutustua ja toivottavasti eksyt vielä näille kulmille muihinkin tapahtumiin :) Ihanaa viikonlopun jatkoa!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.