Muuttopäivämme valkeni kauniina ja kuulaana. Heräsin jännittyneenä ajoissa, kasasin viimeisiä tavaroita yhteen ja odottelin Niemen muuttotiimiä saapuvaksi. Pari minuuttia ennen sovittua aikaa pihalle ilmestyi punaisena hehkuva kuorma-auto ja ovikello helähti täsmällisesti. Tuntui hassulta päästää muuttojoukko kotiin töihin ja siirtyä itse sivuun, väistämättä olin ennakolta pohtinut omaa rooliani ja miettinyt, osaako sitä vain olla. Pohdinnat unohtuivat kuitenkin nopeasti ja huokaisin helpotuksesta, kaikki toimi erinomaisesti ilman minua. Kaikki pyörähti käyntiin siltä seisomalta ja löysin itseni pian häkeltyneenä katsomasta, kuinka jokainen otti oman paikkansa saumattomassa muuttoketjussa ja 60 muuttolaatikkoa katosi asunnostamme hetkessä.

niemi muutto 14niemi muutto 17niemi muutto 15niemi muutto 20niemi muutto 9niemi muutto 2 niemi muutto 21

Vähän hävetti, että valmistelut olivat jääneet osaltamme pienesti puolitiehen, emmekä olleet ehtineet hoitaa suojausta kuten olimme suunnitelleet – sen siitä saa kun jättää viime tippaan! Ei kuitenkaan mennyt kuin hetki kun niemeläiset olivat korjanneet asian. Tv, peili ja muu särkyvä saivat päälleen kuplamuovikerroksen ja muut kalusteet suojaavan kelmun, eikä tarvinnut osata edes pyytää. Seisoskelin sivussa, haahuilin siellä täällä ja pysyttelin poissa tieltä. Silloin tällöin pahoittelin tavaramäärää, viime hetken pakkailuviritelmiä ja keskeneräisyyttä, ja vastassa oli kannustavaa hymyilyä laatikkovuorten lomasta. ”Eihän tässä vielä mitään”, ”nopeastihan nämä menee”, ”ihan normaalin kaksion verran tavaraa” ja ”hyvin olette pakanneet”. En ole ihan varma uskonko, mutta tiedän, että paljon mieluummin siinä pienen jännityksen keskellä  kuulin juuri nuo sanat kuin vaikkapa ”ai vielä nämäkin”, ”ette sitten viitsineet näitä ennakkoon pakata” tai jotain muuta vastaavaa. Kysäisin mieheltä mitä viimeiseksi jätetystä kattoon asti täydestä varastostamme oli sanottu, josko järkytys oli lipsahtanut huulien välistä, mutta kuulemma senkään edessä ei kauhu välkähtänyt muuttomiesten katseessa, vaikka olisi ehkä ollut syytä. :)

Olin ennakolta miettinyt voiko tehokkuus ja laatu kulkea käsi kädessä, mutta vaikka kaikki meni nopeasti, en joutunut hetkeäkään huolimaan tavaroideni puolesta. Itse asiassa, sen lisäksi, että kaikki meni nyt nopeammin kuin mihin olisin itse ikinä pystynyt, kaikki myös säilyi ehjänä ja kolhuitta, toisin kuin omatoimimuutoissa, joissa ihan jokaisessa on onnistunut hajoamaan jotain. Sen lisäksi kierrätyslaatikkosysteemi toimi loistavasti, pakatessa sitä vain kertyi kaikkea kiertoon lähtevää ja vihreät laatikot jätettiin Niemen huostaan täysinä, plus että viime hetkellä saatiin myös annettua mukaan kiertoon parvekkeen vanha, mutta käyttökelpoinen pieni pöytäryhmä. Nyt sen kierrätys hoitui vaivatta, joten miksi suotta olisimme sen raahanneet uuteen kotiin vähiä neliöitä täyttämään.

niemi muutto 29niemi muutto 50niemi muutto 24niemi muutto 33

Olo rentoutui aamun aikana niin, että kun muuttokuorma lähti liikeelle, suunnattiin hyvillä mielin pikabrunssille Tin Tin Tangoon ja kun palattiin, oli kuorman purkaminen jo täydessä vauhdissa. Lattioille levitettiin suojaa pyytämättä ja kalustepaikkojen toiveita kyseltiin. Oli ihana illalla todeta, että kaikki on jotakuinkin oikeilla kulmilla – vaatteet makuuhuoneessa tai sen tuntumassa ja keittiötarvikkeet yksissä pinoissa. Tämä ei olisi onnistunut omalla muutolla, ainakaan tällä ripeydellä. Oman kokemuksen mukaan muuttopäivät ovat olleet niin tohinaa ja muuttamaan avuksi hälytetyt tutut (siinä missä itsekin) palavat halusta saada homman nopeasti hoidettua, minkä seurauksena uudessa kodissa vastassa on kaaos; tavarat ovat valtavissa pinoissa, kunhan nyt on sisälle saatu. Nyt kaikki oli ihanan hallittua, tarvittava kurotuksen päässä ja kaikki järkevästi aseteltu eikä vain johonkin sysätty. Sitä todella on osannut arvostaa näinä muuton jälkeisinä päivinä!

niemi muutto 32 niemi muutto 34 niemi muutto 35 niemi muutto 36 niemi muutto 37 niemi muutto 38 niemi muutto 39

Tunsin myötätuntoa ilmoitettuani omaavamme hissin myös uudessa kodissa, mutta muuttajat päätyivät kantamaan kaikki 60 muovilaatikkoa (sekä tietenkin koko muun muuttokuorman) huoneistoomme ja vanha veräjähissi säästyi. Ei ihme, että hikipisarat helmeilivät otsilla, mutta siitä huolimatta kaikki jaksoivat vielä hymyillä. Olimme varautuneet koko päivän muuttoon, etenkin hissin jäätyä käyttämättä, ja olinkin häkeltynyt kun ennen kolmea kuulin hihkaisun ”tässä on nyt sitten viimeiset laatikot, minne viedään?”. Normaalisti olemme päässeet viikonloppuna tuohon aikaan juuri ja juuri brunssipöytään eikä suinkaan saatu yhtä kämppää muutettua. :)

Muuttokuorman lähdettyä istuttiin sohvalle ja katseltiin hiljentynyttä asuntoa, ei oikein tiennyt mihin ryhtyä ja päivää oli vielä vaikka kuinka jäljellä! Hetken emmittyämme päätettiin jättää muuttolaatikoiden purkamiset myöhemmäksi ja suunnattiin sisustuskaupoille, mikä huvitti itseäkin, eipä näin tehokasta muuttoa ole ennen tullut koettua! Eikä epäilystäkään, että kyseessä oli elämäni helpoin muutto. Varovaisesti mainitsin miehelle, että tähänhän voisi tottua, johon mies ykskantaan totesi tämän olevan ainoa mahdollinen tapa ja seuraavalla kerralla otetaan vielä pakkauspalvelu. Siitä pakkauspalvelusta en ole ihan varma, mutta eipä onneksi ole nyt ajankohtainen aihe, sen kyllä uskallan sanoa, että seuraavalla kerralla en enää arastele muuttoavun palkkaamisen suhteen, niin paljon helpommin kaikki nyt meni.

niemi muutto 40 niemi muutto 60 niemi muutto 61niemi muutto 63

Sunnuntai-iltana istuttiin jälleen sohvalla ja vedettiin muuttoa yhteen, yritin kysellä mieheltä mielipidettä ja muuton mahdollisia kehityskohtia, tarkoituksena kun vakavasti oli kirjoittaa sekä hyvistä että huonoista puolista, tasapainottaa postauksen sisältöä, sillä eihän kukaan pelkkää autuutta usko!  Mutta yrityksestä huolimatta saalis jäi heikoksi. Istuttiin hetki hiljaisuudessa ja raavittiin päätä, mutta ei auttanut muu kuin todeta, ettei kyllä muutettaisi yhtään mitään, eikä edes keksitty toiminnassa parannettavaa, kaikki meni todella nappiin ja  ehdottomasti ylitti tehokkuudellaan ja ammattitaitoisella otteellaan omat odotukseni.

Jos nyt hakemalla täytyy hakea, niin ainoa miinus joka saatiin kehitettyä (ja sekin kyllä täysin inhimillinen asia), oli työkalupakin jääminen Niemen muuttoarsenaalista, vaikka se tarvelistalla olikin ollut. Todettava tosin heti perään on, ettei siitä meille haittaa koitunut, sillä muuttomiehet onnistuivat kädenkäänteessä paikkaamaan tilanteen ja kaappien ruuvit avattiin veitsen kärjellä. Se siis siitä ”miinuksesta”. Erityismaininta täytyy loistavan palveluasenteen lisäksi (heikoimpina hetkinä ennen muuttoa pelkäsin lauman piittaamattomia örmyjä saapuvan meitä muuttamaan, mutta mitä vielä, kaikkea muuta!) antaa niistä henkarillisista muuttolaatikoista, joita pakkauspostauksessa jo kehaisin, todella erinomaisia! Tämän kokemuksen innoittamana ottaisin niitä ehdottomasti ainakin pari lisää, sen verran käytännöllisiä ovat! Niin ja muuttolaatikot, tässä muutossa opin myös, että niitä oikeasti on oltava reilusti, mieluummin liikaa kuin liian vähän!

Mutta mitäpä muuta tähän enää sanoa kuin että suuri kiitos Niemi ja muuttotiimi! Todella miellyttävä muuttopäivä, niin mukava, että jokainen työkaveri joka on tänään erehtynyt kysäisemään miten muutto sujui, on saanut kuulla pienen hehkutusmonologin. :)

niemi muutto 65Muutto toteutettiin yhteistyössä Niemen kanssa.

Katso myös nämä

14 comments

Vastaa

Okei, myyty. Jos ja kun jossain vaiheessa asunnonvaihto ja muutto on edessä, mäkin palkkaan Niemen sitä hoitamaan! :)

Onnea ( vielä uudelleenkin ) uuteen kotiin!

Vastaa

Tämän kokemuksen pohjalta uskallan kyllä ehdottomasti suositella! Sitä ei ole yhtään tajunnut sitä, kuinka paljon ammattilaisen apu voi tässä(kin) kohtaa helpottaa, plus tietty, että pääsee siirtämään sitä epämukavaa osuutta pois omilta harteilta :)

Ja suuret kiitokset onnitteluista, ihanaa olla nyt uudessa kodissa, vaikkakin vielä laatikkovuorten keskellä ;)

Vastaa

Kun tehdään töitä mainostulot mielessä tietenkin panostetaan homman toimimiseen. Ongelma on vaan siinä että joku blogiton ja täten vaikutusvallaton saattaa saada ihan erilaisen kokemuksen samasta firmasta. En tällä nyt viittaa kyseiseen paikkaan koska en sitä ole itse kokeillut enkä ole siitä ”maksamatonta” mielipidettäkään kuullut mutta joillakin paikoilla tuntuu olevan tapana ostaa kehuja yhdestä jos toisesta blogista mutta ns. rivikäyttäjiin ei sitten panosteta pätkääkään. Hienoa toki kuulla että parhaimmillaan asiat voidaan hoitaa näin =)

Vastaa

Totta kai itsekin väistämättä mietin, että toimiiko asia aina näin pilkulleen ja hankalaa onkin, kun vertailukohtaa ei ole. Muuttopalvelut herättivät vanhassa postauksessa mukavasti keskustelua ja Niemi tuntui siellä keräävän paljon positiivista palautetta, joten peilaten siihen sekä muualta kuultuihin palautteisiin, jaksan uskoa, että homma hoituu muissakin tapauksissa ammattitaidolla (olisin varmasti kyseenalaistanut omaa kokemusta vielä entistä enemmän, jos olisin ympäriltä olisi kantautunut toisen tyyppisiä kokemuksia). Tietenkin silti voin pohjata ainoastaan omaan kokemukseeni ja sekä kuullun perusteella saatuun mielikuvaan :)

Vastaa

Pääpaino lauseella ”En tällä nyt viittaa kyseiseen paikkaan” ;)

Ja todellakin, onnea uuteen kotiin!

Vastaa

Ymmärrän hyvin ajatuksesi, pahoittelut jos takerruin liikaa peilaamaan juuri tätä casea! :) Tuo on sellainen juttu mitä itsekin yleensä aina palveluiden kohdalla joudun väistämättä miettimään. Eikä ne ajatukset koske pelkästään blogimaailmaa (vaikka toki vähän eriasioihin vaikuttaakin), samaa pohtii jatkuvasti muissakin jutuissa; päivätyössä hankittujen palvelujen laadussa pohtii kuinka suuri/pieni asiakas oma työnantaja sattuu olemaan ja sen vaikutusta kohdattuun laatuun/nopeuteen sekä ihan arkipalvelujen kohdalla miettii vaikuttiko palveluun oman ulkokuoren oletettava ostovoima tai vaihtoehtoisesti epätodennäköinen ostopotentiaali. Mutta kun palataan blogimaailmaan, yritän kirjoittaessani pitää korvat auki muiden kokemuksille ja tuotteista (vaikkapa kosmetiikasta) kirjoittaessani käyn monesti vilkuilemassa keskustelupalstoja, jotta saisin vähän lisää perspektiiviä omiin kokemuksiin (en halua kirjoittaa pelksätään mainoslehtiseen pohjaten) :)

Kiitos sinulle, ihanaa kun vihdoin tuntuu jotenkin kotoisalta, vaikka muuten elämä onkin vielä laatikoissa! :)

Vastaa

Niemen muuttopalvelut on loistavia myös ilman yhteistöitä ja bloggaajaleimaa muuttajan otsassa. nimimerkillä kokemusta on :)

Vastaa

Tosi kiva kuulla, että on kanssa hyviä kokemuksia! Olen ihan yllättynyt siitä, miten moni muukin on sanonut samaa kun aihe on noussut puheeksi vaikkapa juuri työpaikalla, samoin kuin siitä, miten moni ylipäätään on tuntuu turvautuneen muuttopalveluun. :)

Vastaa

Kuulostaa kyllä erinomaiselta palvelulta! :) Meilläkin oli muuton yhteydessä harkinnassa palveluiden ostaminen Niemeltä, mutta saatiinkin miehen puolelta muuttoapu. Nuo erilaiset laatikot olisivat kyllä olleet todella iso apu, täytyy pitää mielessä, jos tässä joskus vielä muuttaa.

Vastaa

Suosittelen kyllä tämän kokemuksen perusteella lämpimästi ammattiapua tässäkin kohtaa, sen verran mutkattomasti ja ennen kaikkea nopeasti kaikki hoitui! Meilläkin on aina tähän asti järjestynyt muuttoapu lähipiiristä, mutta kun viime aikoina tupannut muuttamaan vähän väliä, alkoi jo muuttoavun pyytäminen samoilta henkilöiltä hävettää, vaikka ihanasti kyllä ystävät tälläkin kertaa avuksi tarjoutuivat ;)

Vastaa

Tämä nyt ei liity millään tavalla muuttoonne, mutta oli pakko kommentoida hiuksiasi.

Olet puhunut kasvatusoperaatiosta ja ainakin minun silmään hiuksesi näyttävät upean paksuilta kuvassa, jossa olet selin kameraan. Pituuskin on (usko tai älä) jo kivan pitkä! Onnea urakkaan, joka ilmeisesti jatkuu vielä.

Ja onnea uuteen kotiin! Näytät kuvissa niin levolliselta ja onnelliselta, tulee itsellekin hyvä mieli.

Vastaa

Oi, ihana että kiinnitti huomiota!! Mustakin on kasvanut lyhyessä ajassa hurjasti ja ennen kaikkea paksuus lisääntynyt niin, että muutoksen tuntee jopa oma kriittinen mieli :) Vielä tuoreessa muistissa on, millaisilta ohuilta soiroilta hiukset tuntuivat pidennysten poistamisen jälkeen, mutta nyt alkaa olla jo kasvaneet siihen mittaan ja paksuuteen, mitä olivat ennen pidennyksiä, enkä malta odottaa, miltä näyttävät vaikkapa ensi kensänä!

Ja suuret kiitokset onnitteluista! Ihanaa kun viimein on paikka, joka tuntuu jo kodilta, vaikka kaikki onkin vielä sikinsokin :)

Vastaa

koska kyseessä on yhteistyöpostaus, mitään hintoja tällaiselle muutolle ei postauksessa mainita. ja ne Niemen hinnathan ovat ihan jäätävät verrattuna muutamaan muuhun suurempaan muuttofirmaan. tottakai muuton saa hoidettua vaikka kuinka vaivattomasti, jos on valmis maksamaan siitä mutta halpaa se ei ole.

Vastaa

En pysty omakohtaisesti ottamaan kantaa hinnoitteluun, ainoastaan pohjaamaan mielikuvaa muilta saatuun palautteeseen. Harvalla muuttofirmalla tuntuu olevan hinnat näytillä nettisivuilla, mikä tekee vertailun suoraan vaikeammaksi, mutta tarjouspyyntöjen kautta asian pystyy ilman muuta helposti tekemään ilman, että sitoutuu mihinkään. Tiedän ihmisiä, jotka ovat vertailun myötä päätyneet johonkin toiseen ja tiedän yhtälailla yksityishenkilöitä, jotka ovat tyytyväisinä päätyneet vertailulla Niemeen.

Kai tässä siis pätee sama kuin monessa muussakin, eli mistä paketin haluaa koostuvan, ja onneksi on vaihtoehtoja. Kai kyse on myös siitä, millaiselle setille tarjousta pyytää, harva firma tuskin kaikessa (millä tahansa sektorilla) pystyy tarjoamaan sekä kaikkein edullisinta että kaikkein parasta. Tarpeetkin ovat erilaisia, jollekin riittää simppeli muuttoapu, joku haluaa, että ihan kaikki tehdään omasta puolesta, tai sitten jotain sieltä väliltä ja usein yrityksetkin varmasti ohjaavat hinnoilla toivomiinsa palvelu-/tuotekokonaisuuksiin ja siten kiinnittävät erityishuomiota niiden kilpailukykyyn. :)

Tämän muuttokokemuksen pohjalta olisin itse aivan valmis käyttämään Niemeä ja olisin valmis maksamaan helppoudesta ja siitä, että tiedän mitä saan, turvallisuuden tunteesta omaisuuttani kohtaan. Sama valmius panostaa pätee myös moniin muihin asioihin. Joissain asioissa taas pihistelen runsaasti. Pointti ehkä on se, että on erilaisia tarpeita ja kukin määrittää, minkä näkee rahoilleen itselleen sopivaksi käyttökohteeksi, mitä haluaa ostaa. Jos ei vielä tiedä mitä tahtoo, tarjouspyyntö on simppeli tapa kartoittaa tarjontaa ja samalla peilata omia tarpeita :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.