En edes yritä kirjoittaa pitkästi, sillä ajatustoimintani tuntuu pysähtyneen ja väsymys on ottanut vallan. Tajusin vasta, kuinka henkisesti rankka kulunut viikko oli – vaikka töitä ei enää ollut paljon, niin kuitenkin odotusta, haikeutta ja kohtaamisia sitäkin enemmän. Kai ne vetivät loppuu ja imivät voimat, ainakaan muuta syytä tälle yliajetulle ololle en keksi, aivan kuin keho olisi sanonut itsensä yhtäkkiä lopullisesti irti. Eilen viimeisen työpäivän jälkeen lysähdin kotona ensitöiksi sohvalle, istuin pimeydessä tuijottamassa ulkona leijailevaa lunta ja keho tuntui kuin olisi kasattu lyijystä. Nukahdin, mutta jotenkuten sain revittyä itseni takaisin ulos ja ihanaa Saaraa tapaamaan. Hyvä, että sain, sillä seura teki hyvää, uskomattoman hyvää, ja muutti silmäkulmassa kummitelleet kyyneeleet hymyksi.

0001 asushi ja cava

Sama uupumus ja syvä väsymys kuitenkin palasivat tänään, ja olen maannut sohvalla pientä keskustassa poikkeamista lukuunottamatta ja ollut tekemättä oikeastaan mitään. Olen syönyt suklaata ja aivokuolleena selannut nettisivuja toisensa jälkeen, tajuamatta oikeasti sisällöstä yhtään mitään. Onneksi hetki sitten toinen ystävä soitti ja muistutti, että ota rennosti vain, nyt on lupa nukkua juuri niin paljon kuin nukuttaa. Sillä puhelulla oli käänteinen vaikutus, sain hetkeksi noustua istuma-asentoon ja kirjauduin tänne, kirjoittamaan tätä, vaikka olin jo voimattomuudessani ajatellut, että antaa olla, nyt nukun ja palaan kuvioihin vasta maanantaina.

Myönnettävä on, että kaiken väsymyksen keskellä tunnen itseni onnekkaaksi. Vaikka välillä käperrynkin kasaan, niin toisinaan on ihan hyvä hetkeksi havahtua siihen todellisuuteen, että elämässäni on uskomattoman ihania ihmisiä, joten ehkä jotain on täytynyt tehdä jossain vaiheessa oikein, sillä se kaikki ei voi olla sattumaa. Lisäksi olen edelleen sanaton kaikista niistä kauniista saatesanoista ja kannustuksista, joita sain töistä niin valtavan monelta matkaani. Myönnettävä on, etten olisi osannut odottaa, ja olen häkeltynyt, että minulla on ollut jollain tapaa merkitystä niin monelle. Voisi olla paikallaan tarkistaa seurustelukumppaneiden järjestäen väittämää kieroutunutta minäkäsitystäni ja omasta mielestänikin ehkä vähän kömpelöä omakuvaa, mutta ehkä ei nyt, nyt taidan vain nukkua. Kiitos ihanat myös teille kannustuksesta, palaan vastaamaan kommentteihinne heti kun olen vähän enemmän voimissani!

Katso myös nämä

18 comments

Vastaa

Otahan vain rennosti jonkin aikaa, äläkä pelästy, väsymys ja herkistely voivat tulla aaltoina jopa usean viikon. Nyt on lupa levätä!

Vastaa

Kiitos Marjukka kannustuksesta! Olet niin oikeassa – miten osaisikin olla vähän armollisempi itselle? Ehkä kevät opettaa senkin ;)

Vastaa

Sushit on tosi hyviä, vasta viime aikoina olen niitä maistanut. Voisi joskus opetella itsekin tekemään niitä tosin en tiedä onnistuisiko..
Oon alkanut etsimään mintunvihreää laukkua kevääksi ja pikkulaukun näinkin mutta jätin kauppaan ja sitten se olikin jo myyty. Todella vaikea löytää etenkään isoa laukkua sen värisenä.

Vastaa

Olen hulluna sushiin, siitäkin huolimatta, etten syö kalaa, mutta onneksi niissä on runsaasti myös kasvisvaihtoehtoja! Suosittelen lämpimästi testaamaan joskus kotona, niiden väsääminen on hauskaa näperätmistä, mutta vaatii kyllä normiruoanlaittoa enemmän aikaa ;)

Oi, sama väri houkuttelee itseäkin, ja mintunvihreä laukku olisi aivan ihana :)

Vastaa

Hienosti jäsennelty ja kirjoitettu tunnemyllerryksistä huolimatta :).

Nyt otat iisisti, eikö niin? :)

Kaikkea hyvää (edelleen..) sinulle toivotellen Minna täältä Aurinkorannikolta :)

ps. hauska, että sinä(kin) olet hullaantunut Kikon kynsilakoista- pitäisikin tehdä pitkästä aikaa käynti liikkeeseen päivittämään lakkatilannetta ;)

Vastaa

Kiitos ihanasta kommentistasi ja kannustuksesta, olet niin oikeassa, pitäisi vain antaa itselle lupa rentoutua ja olla vain – levätä ensin, ja sitten vasta nostaa katse pohtimaan, mitä seuraavaksi :)

Oi, Kikon lakat ovat kyllä huippuja! Itse suuntaan aivan varmasti täydentämään omaa valikoimaa seuraavan kerran kun Kikon putiikki sattuu vastaan ;)

Vastaa

Lepoa, lämpöä ja lempeyttä omaa itseä kohtaan toivotan Sinulle! Nyt on aikaa ja ”lupa” levätä – virkeys hiipii kyllä kroppaan, kun sen aika on!

t. Tupuna

Vastaa

Kiitos ihana kauniista sanoistasi, jotka ovat niin totta – voi kunpa muistaisi olla riittävän armollinen itselle ja antaa vain olla, nyt ei ole kiire minnekään :)

Vastaa

Yhdyn Tupunan sanoihin, ja toivotan rauhallista aikaa ’toipumiselle’. Itse jäin lomautetuksi vuoden alusta. Kuvittelin, että nyt pystyn tekemään sitä, tätä, ja tuota, kun aikaa kerrankin on. Ensimmäiset viikot kuluivat kuitenkin sumussa, ja en saanut oikeasti mitään järkevää aikaan. Vuosien työrupeaman jälkeen keho ja mieli selkeästi tarvitsi lepoa. Pikkuhiljaa uudenlainen energia kuitenkin valtaa minut, ehkä kevään lisääntyvällä valollakin on osuutta asiaan. Uusi arki hakee vielä muotoaan, mutta minulla on jo nyt hyvä fiilis tulevasta ja uudenlaisia ajatuksia työelämänkin järjestämisestä – paremmin itseäni kuunnellen tällä kertaa.

Vastaa

Kiitos Milla sanoistasi ja kannustuksesta! Niin totta, että kun arki muuttuu, keho ja mieli saattavat tarvita aikaa ollakseen valmiita vastaanottamaan uutta. Ei pitäisi hätäillä, vaan antaa asioiden ottaa sen ajan minkä ottaa, eikä suinkaan ajatella, että heti muutoksen koittaessa on energinen ja valmis uuteen. :)

Kovasti jaksamista sinullekin kevätkauteen – aivan ihanaa kuulla, että usva on alkanut väistyä uusien ajatusten tieltä! Ajattelen itsekin, että hiljalleen lisääntyvä valo tekee varmasti ihmeitä ja energisoi kummasti :)

Vastaa

Hienosti puettu tekstiksi ajatuksia! Nyt kuitenkin sinulla on aito mahdollisuus kuunnella itseäsi – ja kehoasi – joten jos väsymys vaivaa, se on merkki jostain… :-)
Jotenkin lukiessani sun kirjoitusta mulle palasi mieleen hyvin samankaltaiset tuntemukset pitkän parisuhteeni päättymisen jälkeen. Tyhjä olo, vaikka kaikki oli pitkään harkittua ja itselle parasta. Silti uusi tilanne on, noh, uusi, ja sen ymmärtäminen vie pitkään. Ehkäpä parisuhde ja työ onkin jollakin tapaa verrattavissa – sen verran merkityksellisiä asioita ne arjessa vaan tuppaavat olemaan! :-)

Tsemppiä kovasti sulle nyt, kyllä se sopiva rytmi sieltä vielä löytyy, kun vain maltat antaa sille aikaa!

Vastaa

Kiitos ihana kommentistasi! Olet niin oikeassa, nyt on todella ainutlaatuinen mahdollisuus kuunnella itseä ja omaa hyvinvointia, ja viitoittaa suuntaa sen pohjalta :)

Ihan totta muuten kun sanoit, niin vastaava tyhjä olo itselläkin saapunut kuin varkain pitkän seurustelusuhteen jälkeen. Kai se on se mikä tahansa muutos, ja sitä edeltävä pitkä henkinen prosessi, valmistautuminen uuteen ja tuntemattomaan. Sitten kun se äkkiä onkin siinä edessä, keholla ja mielellä vie hetken päästä uuteen arkeen mukaan :)

Vastaa

Keho on viisas ja tietää, mitä tarvitsee, ja joskus se tarpeeseen tuleva asia on suuri määrä lepoa. Väsymys poistuu ajallaan, ja sitten on aika nauttia virkeämmästä kaudesta.

Vastaa

Olet niin oikeassa! Täytyisi osata olla lempeä itselle ja muistaa, että kaikki vie aikansa, eikä odottaa muutoksen muuttavan asioita yhdessä yössä. Aika ja lepo, niin yksinkertaisia asioita, mutta niin helppoja unohtaa :)

Vastaa

Olen lukenut että noin saattaa käydä kun koko kehon stressi lopullisesti laukeaa, lyijynraskas väsymys iskee. Ja itselleni kävi noin kun aikanaan sain opiskelut päätökseen. Voimia sinulle <3 keho onneksi kertoo mitä se tahtoo =)

Vastaa

Kuulostaisi hyvin loogiselta! Tietyllä tapaa kun on ”kaikkensa antanut” ja jos keho on käynyt pitkään mahdollisesti ylikierroksilla, niin on ymmärrettävää, että kroppakin jollain laillla reagoisi muutokseen, raukeavaan tilanteeseen :) Täytyisi vain yrittää muistaa kuunnella kroppaa ja levätä rauhassa, nyt ei pitäisi olla kiire minnekään ;) Kiitos ihanasta kommentistasi ja kannustuksesta <3

Vastaa

Siis, justiinsa siitä on kysymys, että vieterisi on venynyt ja venynyt ja venynyt loppua kohti, ja nyt kun duunirupeama on ohi, kroppasi ja mielesi on ihan poikkikatkipuhki. Mulle on käynyt aina noin isojen pinnistysten jälkeen; gradu, musikaalit, kansainvälisyysprojektit. Väsymyksen laannuttua tulee tyhjä olo, että mitäs nyt, mutta kyllä se siitä sitten omalla painollaan. Nyt vaan paljon unta kaaliin, löhöilyä ja oleskelua, toisaalta ulkoilua ja raitista ilmaa ja terveellistä syötävää.

Vastaa

No niinpä, toi kuullostaa kyllä niin loogiselta! Kroppa on pinnistellyt pitkään ja nyt kun sen ei enää tarvitse, sanoutuu se kerralla irti ja olo on spagettia ja mieli on ontto :) Olet kyllä niin oikeassa, että pitäisi kuunnella oloa, antaa lepoa itselle ilman syyllisyyttä ja muistaa myös pitää huolta, eikä unohtua täysin neljän seinän sisälle (ainakaan pitkäksi aikaa;)). Pieniä asioita, mutta niin helposti unohtuvia!

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.