Kysymyksiinne on vastattu, olkaapa hyvä!

ELÄMÄ JA ARKI

1 Olet tehnyt rohkeita ja isoja päätöksiä viime vuosina. Tunnetko nyt olevasi ”henkisesti kotona”, eli eläväsi hyvältä ja omalta tuntuvaa elämää?

Olen tyytyväinen tekemiini valintoihin, koen kulkevani sellaiseen suuntaan, mihin haluan kulkea ja nautin arjen tietystä riippumattomuudesta. En voi kieltää, etteikö olisi pari elementtiä, jotka vielä vaativat vähän säätöä ja paikkojensa löytämistä, mutta ne ovat työn alla. Toisaalta, taidan olla ihmistyyppiä, jolla on aina mielessä miten olemista ja ajattelua kehittää, eli taidan olla tuomittu ikuiseen matkalla oloon uteliaisuuden ajamana. Toisaalta, se on myös sitä mistä saan kiksejä.

2. Onko sinulla hetkiä, jolloin hiljainen koti tuntuu liian hiljaiselta tai yksinäiseltä? Ts. onko kuinka helppoa sopeutua yksinelämiseen pitkien parisuhteiden jälkeen?

Tässä on ikään kuin kaksi kysymystä. Olen lähtökohtaisesti tosi sopeutuvaa sorttia, otan tilanteet sellaisina kuin ne on ja mietin mitä voin asioille tehdä. Siinä mielessä olen suhtautunut kuhunkin elämänvaiheeseen ja tilanteeseen melko pragmaattisesti, ja harvemmin koen sen kummemmin sopeutumishaasteita. Jos en sopeudu, teen sellaisia muutoksia mitä voin.

Se ei kuitenkaan muuta sitä, että todellakin on hetkiä ja päiviä, jolloin olo (ei niinkään koti) tuntuu yksinäiseltä. Toisaalta, ei toisen kanssa asuminen tai eläminen tarkoita, että niin ei olisi. Olo voi olla yksinäinen myös yhdessä.

En voi kieltää, etteikö välillä olisi todella ihanaa, että joku kysyisi päivän kuulumisia tai jos voisi silloin tällöin käpertyä hetkeksi kainaloon. Ikään kuin kokea se hetki, että kaikkea ei tarvitse kannatella yksin. Tai vastaavasti tuntea se ilo kun voi jakaa elämässä sattuneita hassuja tapahtumia ihmisen kanssa, joka näkee niissä saman hauskuuden.

Ideaalitilanteessa saisin nauttia kosketuksesta piirun verran nykyistä enemmän – tai ei välttämättä edes enemmän vaan ehkä pikemminkin nauttia optiosta sen olemassaoloon myös tulevaisuudessa, mikäli sellainen päivä tulee vastaan, jossa erityinen seuran- tai huomionkipeys iskee. Silti läheisyyskään ei ole itseisarvo. Huomaan, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä tarkempi olen siitä, kenet ja mistä syistä päästän fyysisestikään liki. Mutta toisaalta, en kaipaa yhdessä asumista enkä liioin päivittäistä fyysistä yhdessä oloa. Jos vielä joskus suhteeseen päädyn (heh), niin haluan ehdottomasti olla kiirehtimättä minnekään ja ihan vain nauttia asioista sellaisina kuin ovat ja katsoa mitä tulee vai tuleeko.

gant-muki-1

3. Onko sinulla jotain sellaisia asioita, jotka haluat pitää blogin ulkopuolella? Millaisia nämä asiat siinä tapauksessa ovat?

Paljonkin, blogi on vain raapaisu kokonaisuudesta. Lähtökohtaisesti pidän ulkopuolella kaikki ne ihmiset, joilla ei ole blogia ja viime vuosina olen myös pitänyt yksityiselämääni liitännäiset asiat, ihmissuhteiden kaikki yksityiskohdat, mukaan lukien parisuhteet/tapailut ja sen sellaiset. Ihmissuhteista puhuessa sivuaisin myös väistämättä sellaisten ihmisten yksityisyyttä, joka eivät ole valinneet julkista olemista. Niinpä blogissa mainitsen lähinnä ihmisiä, joilla on blogit, mutta tietenkään en mene niissäkään sen enempää kyseisten suhteiden yksityiskohtiin.

Blogissa näkyy ehkä enemmän suuret suuntaviivat, jotka kuitenkin kätkevät sisäänsä paljon enemmän totuuksia ja tarinoita, joita ikinä yksittäiset postaukset pystyisivät kannattelemaan. Kiteytettynä voisi kai sanoa, että kaikki yksityiskohtainen tieto jää ulkopuolella ja aika iso arjen tekemisistä. Myös huumorini jää, väitän, että saisin hyvin nopeasti muutaman tukehtumaan aamukahveihinsa sillä enkä halua aiheuttaa henkilövahinkoja tai joutua merkitsemään sanomisiani ”huumoria” -tägein.

Aktiivinen lukija voi blogin kautta saada fiiliksen siitä, millainen ihminen olen, minkä tyylisistä asioista pidän (vähemmän kai täällä näkyy se, mistä en pidä) sekä näkemyksen persoonallisuuteni hallitsevista piirteistä, mutta väitän, että kuva jää silti väistämättä pintapuoliseksi. Mielikuva avoimuudesta on kuitenkin tavallaan illuusiota, sillä se tapahtuu omilla ehdoilla ja valituista aiheista.

Voih, on niin paljon mitä te ette tiedä, ettekä koskaan tule tietämään! ;)

4. Minkälaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Olen ehkä enemmän tekevää kuin haaveilevaa sorttia, en osaa katsoa turhan kauaksi, sillä ajattelen, että elämä kuitenkin tulee kulkemaan ennalta arvaamattomia polkuja ja haluankin jättää siihen mahdollisuuden – ottaa vastaan mitä tulee ja viitoittaa suuntaa sen mukaan. Ehdottomasti haluaisin kuitenkin reissata enemmän, asuakin joskus vielä ulkomailla, nauttia kulttuuriaktiviteeteista enemmän (seura niihin olisi erittäin tervetullutta!), tehdä lumiukkoja ja ihmetellä elämää lisää. Freelance-omaiseen työntekoon koen vetoa, joten ehkäpä taas joskus virittäydyn sillä rintamalla.

Haluan fiilistellä ja mielellään myös jakaa hetkiä jollain tapaa jonkun kanssa – epäselvää tosin vielä itselle on, että millä tapaa, mutta ajattelen, ettei siihen vastausta tarvitsekaan tietää nyt. Pääasia, että kuuntelee itseään, asioilla on tapana löytää uomansa kun pysyy valppaana. Mielen hyvinvointi kiinnostaa ja mietteissä on myös, josko aihetta jollain tapaa jossain vaiheessa opiskelisi.

5. Mikä on MBTI-luonnetyyppisi?

No tuota. Tämä on vähän kinkkinen juttu. Useiden vuosien varrella kun olen tehnyt testin eri aikoina ja tilanteissa on lopputuloskin ollut eri. Useimmiten se on tainnut olla INFJ, toisinaan ISTP ja joskus jotain muuta. Silti kun luen saamiani kuvauksia en koe loksahdusta. On vähän kuin lukisi horoskooppia. Kuvauksissa on paloja, joita voin poimia ja joihin voin samaistua, mutta myös osia, joita en koe yhtään omakseni, jopa päinvastoin. Tiedän, että moni on kokenut tuloksen jopa pelottavan tarkaksi, mutta omalla kohdalla ei ole käynyt niin. En siis suosittelisi ketään muodostavan käsitystä kylmiltään minusta testin tulosten pohjalta.

6. Käytätkö vielä snapchatia? Videot olivat kiva lisä blogin rinnalla :)

Insta Stories on helppoudellaan vienyt innostusta Snapchatista ja huomaan, ettei energia riitä monen eri some-kanavan hallintaan, niinpä snäppi on se, joka jäänyt vähemmälle. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan – kiitos siis toiveesta! :)

gant-muki-2

MATKUSTUS

7. Onko matkasuunnitelmia ensi vuodelle?

Äh, koko ensi vuosi on mulle kokonaisuudessaan ihan mysteeri. Olen just ja just ajatellut elämääni alkuvuoteen. En siis osaa enkä halua tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia vaan enemmänkin, niinpä aika näyttää. Puolaan on kova palo, Wienissä varmastikin tulee taas vierailtua ja Färsaaret polttelee. Roomaan olisi ihana tehdä pidennetty viikonloppureissu! Roadtrip jossain hyvässä seurassa olisi kiva. Ja siihen lisäksi kaikki hölmöt ex tempore ideat, jotka ehdottomasti täytyy toteuttaa!

8. Millaisia matkasuunnitelmia ja matkahaaveita sinulla on lähivuosien varalle?

Viitaten edelliseen, varsinaisia suunnitelmia ei ole. Tavoite on matkustaa enemmän kuin tänä vuonna, mutta luotan fiiliksen mukaisiin matkapäätöksiin. Haluan matkustaa mihin vain tai kaikkialle, joten tärkeintä on päästä reissuun. Jonkinlainen pidempi irtiotto olisi mukava ottaa ja kiertoreissu houkuttelee, mutta aika näyttää miten, milloin ja kenen kanssa sellainen tulee tehtyä.

KOTI JA PUKEUTUMINEN

9. Mikä on suosikkivaatteesi?

Hmm, hyvä kysymys. Suosikkivaatteet vaihtelevat kausittain. Yksi pitkäaikaisista luottovaatteista on kuitenkin ollut se yksi Zaran musta mekko. Muutoin tällä hetkellä ehkä eniten innostun syksyllä hankkimistani valkoisista Supergoista (joiden käyttöä kelit eivät enää oikein salli), ruutupaidoista, tuoreesta Ted Bakerin takistani, mustasta Acnen huivista (loistohankinta!) ja noh, musta skater skirt -mallinen hame (joita löytyy kaapistani useampikin) nyt pelastaa kaikki ne päivät, kun en jaksa uhrata yhtään ajatusta pukeutumiselle.

10. Jos budjetti olisi vapaa, missä olisi unelmiesi koti ja millainen se olisi?

Varmastikin keskusta-asunto kauniissa jugendtalosta, jossa on paljon luonnonvaloa ja avaruutta, ehkäpä jotain pariisiilaisen city-asunnon henkeä yhdistettynä boheemiuteen. Sisustukseltaan uutta ja vanhaa yhdistelevä, kodikas ja tunnelmallinen. Miellellään merinäköalalla, kakluunilla ja viehättävällä parvekkeella varustettu. En niinkään kaipaa paljon tilaa enkä usko, että tuntisin edes oloani kotoisaksi isossa talossa enkä osaisi nähdä itseäni omakotitalossa. Neliöitä tärkeämpää on lämmin tunnelma.

11. Sinulla oli vuosia sitten ihana pukeutumishuone alkovissa, miten nykyään säilytät vaatteitasi?

Olen karsinut vaatteitani ihan valtavasti, mikä tarkoittaa, että ne tarvitsevat entistä vähemmän tilaa. Niinpä nyt käytössä on ihan Ikean perus PAX-vaatekaapit ja eteisen hyllyt, jotka kätkevät kiitettävästi sisäänsä vaatteeni. Teen myös kiertoa, eli nyt kesävaatteita on pakattu varastoon ja vastaavasti kesäksi talvivaatteet vien toisaalle.

gant-muki-3

KEHO JA LIIKUNTA

12. Miten pidät huolta hyvinvoinnistasi? Liikuntaharrastuksesi ja millainen ruokavaliosi on?

Olen varsin salliva, mitä tulee hyvinvointiin. Ruokavalion ainoa isompi rajoite on, että olen kasvissyöjä, muuten syön hyvin pitkälle fiiliksen ja mielitekojen mukaan. En tosin ole mättäjä, eli en jaksa isoja annoksia tai kokonaisia suklaalevyjä, mutta käytännössä syön kohtuudella kaikkea (paitsi lihaa ja muutamaa muuta yksittäistä juttua) ja usein sekä säännöllisesti (karkeasti ottaen parin tunnin välein). En pysty olemaan kauaa syömättä!

En jaksa stressata syömisistä ja liikunnoista, vaan tärkeämmäksi koen olla hereillä omaan oloon. Jos kroppa ei tunnu hyvältä, niin jotain on syytä tehdä, jos taas tuntuu hyvältä, mitäpä sitä väkisin ongelmia kehittämään. Haluan voida hyvin, joten siihen sisältyy myös peruskunnon ylläpito.

Kiinnostavimmaksi koen ehkä mielen hyvinvoinnin, joka säteilee myös kroppaan ja tapaan tarkastella sitä. Arvostan säännöllisyyttä, pyrin myös nukkumaan paljon, juon paljon vettä ja enkä enää salli itselleni pitkiä stressijaksoja.

13. Teetkö säännöllisesti jotain selkä-/vatsa-/venyttelyliikkeitä, jotta ryhtisi pysyy hyvänä, ja pyritkö tietoisesti pitämään aina hyvän ryhdin, vai tuleeko hyvä ryhti sinulla luonnostaan, ettei siihen tarvitse kiinnittää erityistä huomiota?

En siis koe kiinnittäväni siihen oikeastaan lainkaan huomiota tai mitenkään ylläpitäväni sitä. Enkä oikeastaan osaa sanoa onko niin ollut aina vai onko jossain vaiheessa tapahtunut muutos? Olisikohan korkkareiden käytön aloittaminen aikoinaan voinut vaikuttaa asiaan? Tai se, kun aloin pitämään pituudestani sen sijaan, että olisin kokenut sen vaivaannuttavaksi. Tai kun tajusin, että oli pituus mitä tahansa, niin huono ryhti ei sovi kenellekään? Varmastikin kuitenkin jossain teini-iän kynnyksellä, sillä siitä eteenpäin ryhti on ollut ikään kuin automaattisesti hyvä enkä tietoisesti edesauta sitä mitenkään.

14. Minkä pituinen olet? Vaikutat pitkältä, mutta kuvista on aina hankala arvioida todellista kokoa.

Kuvat todellakin hämää, olen huomannut asian monen kanssabloggaajan kohdalla, pituutta on vaikea hahmottaa realistisesti kuvissa – joskus osuu oikeaan, joskus ei yhtään. :) Olen siis 173 cm.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Näitä on kiva lukea, kun tuntee sinua vähän. Olet just niin herttainen kuin blogikin antaa ymmärtää!

Vastaa

Oi, kiitos Marjukka ihanista sanoistasi <3

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.