Viikonloppu Riiassa

Maisemanvaihdos teki todella hyvää, vaikka aika menikin ihan liian nopeasti. Olisin helposti voinut jäädä pidemmäksikin aikaa, mutta ehkäpä sitten lomalla jotain vastaavaa.

Sää tosin oli surkea, mutta tavallaan siinä oli jotain kaunista. Kaupunki oli hiljainen ja kadut rauhallisia, lisäksi olin osannut varustautua, joten jatkuva sade haittasi vain kuvien ottamista, mikä tarkoitti sitä, ettei niitä oikeastaan tullut otettua. Toisaalta ehkä sekin on ihan hyvä välillä.

Vaikka olisinkin mieluiten mennyt ihan uuteen kohteeseen, oli tavallaan puolensa, että palasin tuttuun, painetta näkemisestä ei ollut. Tärkeimmät nähtävyydet oli jo ensimmäisellä reissulla tullut koluttua, niinpä nyt lähinnä haahuilin. Tein muutaman täsmäiskun, kuten sukelsin tunnelmallisiin kauppahalleihin, ihailin (jostain sadetakkini syövereistä) upeita art nouveau -kortteleita ja uppouduin pitkäksi aikaa KGB-museoon. Sitten poikkesin ex tempore ihaniin kahviloihin, joita Riika tuntuu olevan pullollaan!

Nautin täysillä hotellimajoituksesta, nukuin X-asennossa leveässä sängyssä ja pidin siitä, että kaikki kotona odottavat keskeneräiset asiat olivat ulottumattomissa. En voinut muuta kuin vain olla, ja se teki hyvää!

Käveltyä tuli kilometritolkulla ja nukuttua tuntikaupalla. Ihan täydellistä!

Sunnuntaiaamuna tein viimeistä kävelykierrosta ennen iltapäivän paluulentoa ja mietin, kuinka matkailussa pidänkään sen tuomasta perspektiivistä. Etäisyys ylipäätään auttaa asioihin. Tunsin itseni onnekkaaksi, että voin olla siinä, matkailemassa itsekseni viehättävässä kaupungissa ja että olen tänä vuonna saanut palautettua kovasti kaipaamani reissaamisen takaisin kuvioihin. Lisäksi matkailun tarjoama uusien ympäristön tunnustelu tarjoaa mahdollisuuden tarkastella uusin silmin omaa elinympäristöään ja arjen rutiineja, joihin on niin helppo unohtua.

Toistan itseäni sanoessa, että pienikin maisemanvaihdos tekee kummia. Eikä sen tarvitse olla ulkomaille, yhtä lailla hyvää on tehnyt pyrähdykset ystävän luona Joutsassa. Välillä seura on se, mitä tarvitsee, tai keskustelujen tarjoamat uudet ajatukset.

Nyt taisin tietämättäni tarvita ihan vain tilaa ja aikaa arjen ulkopuolelta omille ajatuksille. Todenäkäistä toki on, että arki palauttaa nopeasti maankamaralle kun muistaa alkavalla viikolla kaiken, mitä pitää hoitaa töissä ennen lomia, säätää asumisjärjestelyiden kanssa tai ylipäätään työstää omassa mielessä, mutta se on huomisen murhe. Juuri nyt on levollinen olo ja nautin siitä, edes muutamaksi päiväksi akut saaneet lisää virtaa ja ehkäpä tällä pyrähdyksellä jaksaa kunnon lomaan asti.

Riikaan matkaaville muuten täsmävinkkinä aivan ihastuttava The Beginnings Raw Garden kahvila-ravintola. Paikka tarjoilee liharuokia, mutta myös superhyvin kasvisruokaa. Söin järjettömän hyvän tofuburgerin ja ravintorikkaan gojismoothien, joka sisälsi vaikka mitä herkkuja. Menu kuulosti niin hyvälle, että jos paikka olisi Helsingissä, poikkeaisin siellä varmasti tiuhaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Pin on Pinterest

Ilahduta kommentilla!

avatar
Laura

Sinun reissusi kuulostaa niin ihanalta! :) Olisi upeaa kokeilla joskus myös lähteä äkkilähdöllä jonnekin ilman suurempia suunnitelmia :).

Kassialma
Kassialma

Ihailen kykyäsi & rohkeuttasi vaihtaa maisemaa noin ihan iteksesi…elämän tilanteeni on vähän samanlainen,vaikka olen jo tätiikäinen, haahuilen itekseni, aikaa ja vähän rahaakin ois, mutta yksin….ehkä … joskus….

Matkustaja
Matkustaja

Olen jo pitkään halunnut käydä Riiassa. Montako päivää tarvitsee, jotta ehtii nähdä paikan kunnolla? Onko Riika isompi kuin Tallinna?

Kutri

Ihanaa, että löytyi hyvä lomakohde (meillä töistä otettiin kans porukalla kesän alussa irtiotto Riiassa, en tosin ollut mukana) ja että rentouduit! Kyllä vaihtelu aina virkistää.

wpDiscuz