plate-viking-line-1

Yleensä laivalla tuntee aina olevansa laivalla, on ruuhkainen buffet ja pikkuinen hytti, tax free ja kulunut yökerho. Ja sitten on Ravintola Plate, jossa hetken jo kuvittelee olevansa syömässä Helsingin keskustassa. Matkustimme ystäväpariskunnan kanssa alkukesästä Viking Linella Tukholmaan ja vasta avattu Plate oli todellinen yllättäjä. En käy usein laivalla, mutta kun käyn, ruokailu mietityttää joka kerta. À la Carte tuntuu tylsältä, mutta vielä puuduttavampi on rönsyilevä buffet, jossa on miljoonaa sorttia, mutta oikein mikään ei ole millään tapaa erityistä. Sitä suuremmalla syyllä ihastuin Plateen, sillä se todella on jotain erilaista ja juuri sellaista, mitä mielelläni näkisinkin enemmänkin osana laivamatkailua; pitkä ja erinomainen sosiaalinen illallinen ystävien kanssa. Meillä oli niin mukavaa Platen nurkkapöydässä, että ravintolasta lähteminen vain venyi ja venyi.

plate-viking-line-02
vikingline plate 1
plate-viking-line-10

Platen yllätysmenut ja erilainen sisustus

Mikä Plate sitten on? Plate on uudenlainen laivaravintolakonsepti, joka tällä hetkellä on vain Mariellalla, mutta mikäli menestyy, monistuu myös muihin Viking Linen aluksiin. Ja niin toivon, että menestyy, mutta kieltämättä skeptinen puoleni minussa pohtii, onko Plate liian hieno kaiken karaoken ja peliautomaattien kilahtelun keskelle. Ja onhan Plate hieno, mutta se on myös edullinen. Annokset ovat pieniä taideteoksia, yllätyksellisiä ja makumaailmaltaan mielettömän hyviä. Mutta ne hinnat! Ravintola näyttää kalliimmalta kuin onkaan, oikeastaan laatuun nähden se on todella edullinen; 7 ruokalajin menu on vain 35 euroa ja viiden 28. Vastaavaan hintaan tuskin saa samaa tasoa olevaa illallista mistään Helsingistä, joten laivailta kannattaa ehdottomasti perusbuffetin sijaan käyttää tähän elämykseen!

plate-viking-line-13 plate-viking-line-24

Menuissa erityistä on se, että ne ovat aina yllätysmenuita. Voit toki vaikuttaa siihen onko menusi kala, liha vai kasvis, mutta muuten kokonaisuus tulee yllätyksenä. Kylkeen otimme mätsätyt viinit ja ne sopivat täydellisesti annosten kanssa yhteen. Tunnelmallisesti valaistussa ravintolassa hauskoja yksityiskohtia huomaa kuin ohimennen, mutterinmuotoiset servietinpidikkeet, patterinmuotoiset suolasirottimet, viinilista viinipullossa ja menu kattilankannessa. Entäs sitten hassut valaisimet? Silinterihatut roikkuvat katosta ja sopivasti eripariset kalusteet tekevät kokonaisuudesta harvinaisen trendikkään laivaravintolan.

Sisustus on muotoutunut henkilökunnan yhteistyön kautta, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kun Platea lähdettiin ideoimaan, sai laivan henkilökunta tilaisuuden heitellä ideoita siitä, mitä ravintolassa haluaisivat nähdä. Niistä ideoista on koottu Platen sisustus ja omasta mielestäni on osuttu nappiin. Niin toivon, että ihmiset uskaltautuvat tuttujen vaihtoehtojen sijaan kokeilemaan Platea ja ravintola tultaisiin näkemään jossain vaiheessa myös muilla laivoilla. Ainakin oma laivamatkustus lisääntyisi jos tarjolla olisi enemmänkin jollain tapaa erityisiä elämyksiä sekä hemmottelua!

plate-viking-line-7vikinline plate 2plate-viking-line-15

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.