Syysmuodin ihanuus ei rajoitu vain siihen, mikä näkyy päällepäin. Nyt on nimittäin myymälöissä aivan erityisen kauniita alusvaatteita, niin mallien kuin värien puolesta. Tarjolla on pehmeää puuteria, kaunista viininpunaista ja selkeitä tummia sävyjä, kuten sinistä, graffitinharmaata ja luumua. Materiaaleista tiheän pitsin ohella ihastuttaa erityisesti sametti.

Siihen nähden, kuinka paljon rakastan alusvaatteita, on suorastaan hassua, miten vähän niistä blogissani kirjoitan, vaikka kantavia teemoja on nimenomaan tyyli. Tätä asiaa pysähdyin miettimään tällä viikolla kun poikkesin Changella ihan vain katselemassa(poistuin kyllä vaaleanpunaisen paperikassin kanssa). Myyjän kysyessä voiko hän auttaa, vastasin ihan vain katselevani, mitä uutta on saapunut. Siitä innostuneena hän nosti ilmaan muutamia uutuuksia, joista usean kohdalla sain todeta; ”oi, tuo on kaunis, mutta mulla itse asiassa on se jo”.

Siitä pohdin, että alusvaatteista oikeastaan voisi kirjoittaa enemmän. Tai sitten vain paikallaan olisi perustaa anonyymit alusvaateaddiktit – tukiryhmä. Kaikkien muiden vaatehankintojen kohdalla kun teen varsin hyvää tarve/käyttöaste -pohdintaa, mutta alusvaatteet ovat heikkous, jonka kohdalla sorrun huomattavasti tunneperäisempiin ostopäätöksiin. Onni on, että ne eivät vie paljoa tilaa ja sinällään kuitenkin ovat vaatteita, joita tavalla tai toisella tulee käytettyä joka päivä.

Tähän yhteenvetoon syysalusvaatteusta olisin halunnut nostaa useammatkin alusvaatteet, mutta valitettavasti en löytänyt kuvamateriaalia, joten mennään sillä, mitä sain haalittua kasaan!

 

1. & Other Storiesilla on aivan ihania alusvaatteita, vintagevivahteisia ja hengeltään kivan herkkiä. Rakasta valikoiman väripalettia ja siroa muotoilua. Ongelma on, että mitoitus ei kaarituellisissa usein ole paras mahdollinen itselle, joten siksi tyydyn useammin ihastelemaan kuin ostamaan. Tätä tiilenpunaista Daisy-settiä esimerkiksi kävin sovittamassa ja olin niin pettynyt, ettei tuki ja istuvuus ollut riittävän hyvä. Sen sijaan & Other Storiesilta tulee ostettua bodyja ja kaarituettomia kolmioliivejä sekä alustoppeja.

2. Change, tuo ihana myymälä, jossa pyörähdän melkein viikottain. Suurin osa eniten käyttämistäni alusvaatteista on juuri Changelta; kokovalikoima on erinomainen ja istuvuus ihan täydellinen! Lisäksi etenkin näin syyskauden liivimallit ovat kerrassaan upeita! Nämä puuteriset Gemmat kotiutin jo, samoin kuin viininpunaiset Lissit ja kuviolliset Florat (jotka ovat olleet syyslempparini!).

3. Rakastan bodyja, mutta niissä välillä haaste on löytää riittävän pitkä ja kapea malli. Bodyja tulee ostettua vähän sieltä sun täältä, koska ne usein eivät vaadi tuki- ja kuppikokoajattelua. Tämän mustan pitsibodyn ostin & Other Storiesilta ja mietin jo, kuinka kivasti se sopisikaan vähän lyhyemmän puseron kanssa, jolloin hauska keskiosa vilahtaisi silloin tällöin helman alta. Kivoja bodyja löytyy myös muista ketjuliikkeistä, ja niistä en olekaan valmis montaa kymppiä enempää maksamaan.

4. Tämä Changen Cassiopeia-setti on tuorein hankintani. Vähän aikaa sitten taisin sanoa, etten hanki enää hetkeen mustaa, koska sitä on jo tarpeeksi. Mutta miten kävikään. Näissä hurmasi hieman erilainen pääntie, joka saa jopa näkyä. Niinpä ne saivat poikkeusluvan päätyä omaan valikoimaan.

5. Parhaillaan etsinnässä on ihana yöpaitasetti ja tätä Lindexin kokonaisuutta olen jo hetken netissä katsellut, päätymättä kuitenkaan vielä kokeilemaan. Sametti himottaa nyt erityisen paljon, ja muutenkin pidän shortsi-toppi -yhdistelmistä. Otaksuen tosin, että shortsien lahkeissa on edes hieman pituutta – pelkään pahoin, että näissä ei ole makuuni nähden tarpeeksi. Aion silti käydä testaamassa.

6. Marks&Spencer on yllättänyt alusvaatevalikoimallaan todella positiivisesti. Omistan jo usean M&S:n alusvaatesetin ja niidenkin muotoilu sopii itselle hyvin. Kokovalikoima ilahduttaa ja hintataso on erittäin kohtuullinen. Nämä liivit alaosineen hankin jo, ja ovat luonnossa nätimmät kuin kuvissa. Muutama muukin kokonaisuus olisi ansainnut noston kollaasiin, mutta valitettavasti en löytänyt kuvia. Kannattaa siis ehdottomasti käydä kurkkaamassa alusvaateosastoa livenä!

7. Tämä Changen Cassiopeia -kokonaisuuden kolmiomallinen yläosa ei ole vielä päätynyt itselle, mutta on harkinnassa. Tykkään tämäntyypisistä yläosista, ne kun sopivat kivasti vaikka valkoisen puseron tai teepaidan alle. Monikäyttöisiä, helppoja ja kauniita!

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.