Meillä oli eilen ihan huikean onnistunut päiväretki Tallinnaan, kaikki meni nappiin ja seitsemän tuntia maissa oli juuri sopivasti aikaa ehtiäksemme kierrellä keskustaa rauhassa ja syödä pitkästi! Päivä oli todella upea, vielä maihin noustessamme taivaalla sinnitelleet pilvet katosivat nopeasti ja ihana aurinko ilmestyi näkyviin, siivittäen päivää aina kotiin asti. Kävelimme vanhassa kaupungissa nauttien tunnelmasta ja eksyimme totta kai jo luottopaikaksi muodostuneeseen Chocolats de Pierre -kahvilaan herkuttelemaan tiramisuleivoksin. Alennusmyynnit vetivät puoleensa ja tuli tehtyä jokunen mainio löytökin, naurahdinkin shoppailurupeaman jälkeen, että tein ostoksia enemmän päivän aikana Tallinnasta kuin kolmen viikon kesälomareissumme aikana yhteensä. Alennukset siis olivat mainiot ja tarjonta houkutteleva, enkä voisi olla enempää tyytyväinen muutamiin hankintoihini!

tallinna 1tallinna 4

Päivän kohokohdaksi muodostui illallinen vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Restaurant Dominicissa. Olimme tehneet kotoa käsin vähän taustatyötä ja pistäneet Dominiciin pöytävarauksen suosituksia luettuamme ja niinpä illallistimme pitkän kaavan mukaan ravintolan viehättävällä terassilla. Oli niin ihana syödä ulkona ja pääsin taas harmittelemaan sitä, kuinka Helsingissä on niin tavattoman vähän paikkoja, joissa voisi syödä tunnelmallisesti ulkona kadun vilskeessä!

restaurant dominic 1 dominic restaurant 10 dominic restaurant 7dominic tallinndominic restaurant 3dominic restaurant 5desert

Dominic osoittautui todella loistavaksi paikaksi! Sen lisäksi, että miljöö oli viehättävä ja ruoka todella suussa sulavaa, täytyy antaa täysi kymppi palvelusta. Kehumisen arvoiset olivat myös viinisuositukset, joissa luotimme täysin tarjoilijan ammattitaitoon. Niinpä jokainen ruokalaji sai parikseen loistavasti istuvan viinin ja täytyipä rustata muistiin eräs erityisen edukseen noussut uusi viinituttavuuskin. Kolmen ruokalajin jälkeen oli sopivasti täynnä, mutta ihanan tomaattikeiton, vuohenjuustosalaatin ja creme bruléen jälkeen ei kuitenkaan tarvinnut tuntea oloaan ähkyksi vaan hyvin syöneeksi ja vähän herkutelleeksi. Suosittelen ravintolaa todella lämpimästi!

dominic restaurant 1 creme brulee tallinktallinna

Kotimatka sujui myötätuulessa ja matka taittui nopeasti kauniissa säässä, tulinpa jopa laivalla ottaneeksi osaa elämäni ekaan bingoon, tosin mitään voittamatta – yllättäen, peli -ja arpaonneni on olematon!

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa, Blogilistalla ja Bloglovin’ssa.

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Onpa ihanan näköisiä ruoka-annoksia! Jos vielä tulee käytyä tänä kesänä Tallinnassa, pitääkin panna ravintolan nimi korvan taakse.

Millä laivalla muuten menitte? Näyttää ainakin kuvassa kivannäköiseltä alukselta.

Vastaa

No voi että, olinpas ihan huomaamatta harhaanjohtava tekstin ja kuvien asettelussani! Viimeinen kuva on siis ostoskeskuksesta Tallinnasta ja laivalta ainoastaan Bingo-kuva, ihan Tallinkilla siis matkasimme! :)

Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi Dominicia, oli niin mainiot annokset ja muutenkin viiden tähden kokonaisuus! :)

Vastaa

Heh, toivottavasti joskus tulevaisuudessa laivat näyttävät ostoskeskukselta, tuohan olisi nimittäin hauskannäköinen laiva – vähän kyllä jo ihmettelinkin, millä laivalla on Polarn O. Pyretin kauppa :)

Vastaa

Haha, no niinpä! Ihan joka kerta laivalla ollessa tulee miettittyä, että miten kokonaisuutta viilaisi siten, että se olisi omasta mielestä houkuttelevampi – tyystin eri asia tietty on, iskisikö ajatukset muihin :)

Vastaa

Mä en ole koskaan käynyt Tallinnassa, mulla on ihan dorka vastakarvaisuus kaikkea itärajan takaista kohtaan, josta olis kyllä jo aika päästä irti. JOS sellainen ihme tapahtuisi, että sinne saisin itseni lähtemään, mitä suosittelet ensikertalaiselle?

Vastaa

Oi, suosittelen kyllä lämpimästi! Tallinnassa ei kyllä nykyään enää ole yhtään itärajan takaista fiilistä! Itsekin olen syttynyt kaupunkiin vasta aikuisiällä, olen siellä läpi elämäni useasti käynyt (isäni asuikin joskus 90-luvulla vuoden verran siellä töiden puolesta) ja siinä mielessä nähnyt ihan huikeaa kehitystä, mitä kaupungissa on tapahtunut – siitä on tullut tosi kansainvälinen ja kaupunki on houkutellut kulmilleen monia sellaisia brändejä, mitä me saadaan täällä vaan toivoa luoksemme :) Pienihän se on ja täynnä suomalaisia, etenkin näin kesäaikaan, mutta vanhakaupunki on tosi kaunis, joten suosittelen ehdottomasti suuntaamaan sinne.

Itse tykkään myös uudistetusta Rotermannin alueesta, sieltä löytyy muutama kauppa ja terassiravintola, mutta itseen iskee kaikista eniten sen rouhea arkkitehtuuri! Jos ostokset kiinnostaa, niin niitäkin kaupungista löytyy, jopa niin, etten itse meinaa millään pysyä perässä vaihtoehdoista :)

Päiväreissu kaupunkiin on tosi helppo sataman ollessa ihan kävelymatkan päässä keskustasta ja vanhastakaupungista, niinpä ensikertalaisen ei todellakaan tarvitse nähdä vaivaa, vaan sitä pääsee tosi helposti aistimaan kaupungin tunnelmaa jalkaisin! :)

Vastaa

Tuo mekko on kyllä niin kaunis sinun ylläsi!

Kiitos ravintolasuosituksesta, kuulostaa aivan upealta tuo paikka! Ilmeisesti varaus kannattaa tehdä etukäteen vai onko paikan päällä mahdollista mahtua sisälle?

Vastaa

Oi kiitos!!

Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi, niin hyvää ruokaa ja ihana palvelu! Ravintola on ilmeisen suosittu, mutta tähän aikaan kun me menimme (puoli seitsemältä) tilaa oli vielä hyvin (sisällä), mutta toisaalta edellisellä Tallinnan reissulla taas yritettiin yhteen lähtellä sijaitsevaa ravintolaan, jota olimme etukäteen katselleet, ja se oli täynnä, niinpä tällä kertaa teimme varauksen varmistaaksemme pääsyn :) Suosittelen siis varoiksi tekemään varauksen jos haluaa juuri tänne ja tietää mihin aikaan on menossa, mutta ilman sitäkin voi oikein mainiosti mahtua syömään!

Vastaa

Tosi kauniita kuvia!

http://girlwithapoodle.blogspot.fi/

Vastaa

Kiitos!! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.