Bongasin jo aikaa sitten jostain blogista satunnaisten faktojen postauksen, mutta nyt vasta näin maanantai-illan kuluksi sain täytettyä sen itse. Mutta tässä siis 32 (mikäli oikein laskin) satunnaista asiaa minusta (mutta veikkaan, että aika moni asia on jo tullut jotain kautta esille tai ainakin helposti pääteltävissä)!

Avioliittoja – Ei ole.

Lapsia – Ei ole. Ellei kolmea pientä lapsiksikin nimitettyä pehmoeläintä; Hamsu-hamsteria, Pimpi-yksisarvista ja Hamsuuu-mitä-lie-jyrsijää lasketa.

Lemmikkejä – Ei tällä hetkellä. Poden kyllä kestokoirakuumetta, joten joku päivä vielä!

Leikkauksia – Useita. Umpisuoli, kita- ja nielurisat, melanooman alku ja sappi on poistettu leikkauksissa. Lisäksi niin monia luomia on poistettu, että olen jo kauan sitten seonnut laskuissa. Huvittuneena välillä laskeskelen, mitä vielä voitaisiin poistaa ilman, että kehon normaali toimivuus kärsisi. Toivottavasti ei tarvitse testata!

Tatuointeja – Ei ole. Mietin kyllä sellaista joskus alle parikymppisenä, mutta olen niin onnellinen, etten koskaan siirtynyt ajatuksista tekoihin. En sano ehdottomasti ei tatuoinnille itsellä, mutta vielä tähän päivään mennessä en ole keksinyt mitään sellaista, mitä jaksaisin katsella vuodet tästä eteenpäinkin. Tatuoinnit voivat olla tosi kauniita muilla, mutta omasta kropasta tykkään ilman.

Lävistyksiä – Teini-iässä pidin muutaman vuoden napalävistystä, mistä on edelleen muistutuksena jälki navan päällä. Muuten vain korvista löytyy, tosin niitäkin oli joskus enemmän, mutta ovat sittemmin umpeutuneet.

Muuttoja – Monta! Joudu ihan pysähtyä laskemaan. Jos putkiremppapako lasketaan mukaan, niin 13 (toivottavasti en unohtanut mitään).

Ampunut aseella – En ole.

Ottanut lopputilin – Olen, useasti. Joka kerta siitä on seurannut hyviä asioita, enkä enää pelkää lähtöjä ja uusia alkuja.

Ollut saaressa – Useasti. Lapsena isovanhempien asunto sijaitsi järvialueiden äärellä ja lähisaarissa tuli vietettyä useita hetkiä.

Autosi – En omista, enkä liioin kaupunkiarjessani sellaista kaipaakaan.

Ollut lentokoneessa – Monia kertoja.

Onko joku itkenyt vuoksesi – Varmasti, useakin.

Ollut rakastunut – Joitain kertoja.

Ollut ambulanssissa – En onneksi.

Luistellut – Liian vähän, mutta oli ihanaa päästä viime talvena todella pitkästä aikaa kokeilemaan luistelua. Toivottavasti tänä talvena uudestaan! Ainakin hankintalistalla lukee käytetyt luistimet, en vain tiedä mistä sellaiset löytäisi.

Surffannut – En ole, mutta sitä voisi olla hauska testata!

Ollut risteilyllä – Monesti. Pidän laivalla olosta, en niinkään pelkästä merellä seilaamisesta ilman maihin välissä pääsyä, mutta sen kaltaisista risteilyistä kyllä, jossa samalla pääsee poikkeamaan jossain kivassa kohteessa, vaikka ihan vain Tallinnassa tai Tukholmassa.

Ajanut moottoripyörää – En ole. Kevyemmän mopon kyydissä olen ollut useasti Aasiassa, siellä kun se oli näppärä liikkumisväline, mutten silti itse koskaan ajanut.

Ratsastanut hevosella – Olen ollut hevosen selässä talutettavana, mutten voi väittää ratsastaneeni. Ratsastaminen ei ole koskaan vetänyt puoleensa ja vähän arastelen hevosia.

Lähes kuollut – Tiettävästi kahdesti. Ensimmäisen kerran syntyessäni ja pääsin aloittamaan elämäni tehohoidossa, toisen kerran umpisuolen puhjettua ja lopulta päästyäni sairaalaan (erinäisten syiden takia pääsin hoitoon vasta myöhään ja jo todella huonossa kunnossa), oli kehon myrkytystila kuulemma niin paha, ettei kroppa olisi kestänyt muutamaa tuntia kauempaa.

Ollut sairaalassa – Useasti, viitaten edellä lueteltuihin leikkauksiin. Pisin yhtäjaksoinen aika on reilu viikko.

Suosikkihedelmä – Pidän hedelmistä ja olisi helpompi kysyä, mistä hedelmistä en pidä. Banaania tulee syötyä paljon sen smoothiesoveltuvuuden takia, mutta maullisesti tykkään tuoreesta ananaksesta tosi paljon, samoin kuin avokadosta, satsumasta ja päärynästä.

Aamu vai ilta – Aamut ovat kauniita, mutta olen toivottoman aamu-uninen ihminen, joten pakko valita ilta, siihen luontainen rytmini selvästi enemmän painottuu.

Lempiväri – En oikein tiedä onko sellaista. Värivalinta riippuu aina niin asiayhteydestä. Suosin kuitenkin mielelläni pehmeitä ja luonnollisia sävyjä, mutta toisessa tilanteessa raikkaat ja puhtaat värit saattavat vetää puoleensa. Vähiten olen pääsiäisen värien ystävä, sellaisten kuin kevään vihreän tai tipunkeltaisen.

Viimeisin puhelu – Hmm, suurella todennäköisyydellä äidin kanssa, sillä harvemmin kenenkään muun kanssa pahemmin puhelimessa puhun (ellei työpuheluita lasketa, mutta niissäkin suosin viestejä).

Viimeisin viesti – Alkuillasta Ilonan kanssa Messengerissä, mutta sisältö jätettäköön henkilökohtaisuuksien vuoksi julkaisematta.

Nähnyt jonkun kuolevan – En fyysisesti nähnyt viimeisiä hengenvetoja, mutta sivusta seurannut elinvoiman hiipumista ennen viimeistä hetkeä.

Kahvi vai tee – Kahvi, mutta pidän kyllä molemmista. Vihreää teetä tulee juotua viikoittain (kuten juuri nyt tätä kirjoittaessa).

Paras piirakka – Apua, en tiedä! Kai jokin suolainen vege-quiche.

Kissa vai koira – Koira, ehdottomasti.

Paras vuodenaika – Pidän todella paljon alkusyksystä ja ruska-ajasta, mutta harmillisesti kaamoskausi on alkanut vuosi vuodelta tuntumaan pahemmalta, niinpä sen varjo osin verottaa iloani syksyyn. Talvi-ihminen en ole lainkaan, lämpimästä kesästä taas on mahdotonta olla pitämättä.

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

❤️
Mä olen muuten myös tehnyt tämän listan, se on vaan jäänyt julkaisematta. Ja tietysti ajattelin, että onpa tylsiä kysymyksiä, niin tein omat ja mielestäni kiinnostavammat :D

Vastaa

No mulla jäi just tuon takia tämä seisomaan, että koin kysymykset vähän tylsiksi ja monin paikoin itsestään selviksi jos on edes vähän blogia silmäillyt. Mutta en jaksanut olla noin luova (tai pirteä), että olisin keksinyt itse – tarvin selvästi jonkun muun ideoita tai muuten lyö tyhjää :D

Nyt sun täytyy julkaista lista! En malta odottaa :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.