Tapaan sanoa, että olen ollut siunattu siinä, kuinka poikkeuksellisen hyvien ja rakastavien ihmisten kanssa olen saanut olla suhteissa ja sama pätee myös ystäviin, lähipiirini ei ole laaja, mutta sitäkin upeammilla ihmisillä täytetty. Siinä suhteessa olen onnekas. Vaikka ajattelenkin, ettei kohtalon kanssa olekaan asialla mitään tekemistä, elämän kolhut vain ovat kehittäneet hyvän kyvyn lukea ihmisiä, tehneet tuntoaistit herkiksi ja antaneet rohkeutta, mitkä yhdessä ohjaavat tunnistamaan hyvyyden ja päästämään juuri ne oikeat ihmiset arkimuurien ohitse. Onnekas toki olen siinä, että ne oikeat ihmiset ovat sattuneet matkani varrelle, löytäneet minut, sillä totuus taitaa olla, että he kaikki ovat olleet niitä aloitteen tekijöitä suhteessa minuun. Siinäkin suhteessa ujouteni ja introverttiuteni vielä pitää tiukasti pintansa.

Ihanat ystäväni vastasivat minulle, kysymyksiin, joita te esititte. Ajattelin, että olisi kuitenkin paikallaan sanoa muutama sana heistä, jotta tiedätte hieman kuka on vastaamassa, ennen kuin pääsette lukemaan itse vastauksia.

Vastaamassa on…

Eirene – ihastusta ensisilmäyksellä, järkkymätöntä ystävyyttä keväästä 2009. Hurmaavan älykäs, lämmin, läheinen ja rakas. Vuodesta 1981 elämää syvien kysymysten äärellä, kaupungissa kasvanut, maalla piipahtanut. Täynnä sivistystä, viisautta ja hyvyyttä. Jakaa terveen kriittisyyden, ilahduttaa kyvyllään pukea ajatuksia sanoiksi ja tavallaan nähdä pintaa syvemmälle. One of a kind, ehdottomasti.

W – kaupunkilaistunut maalla kasvanut. 1979 vuodesta lämpöä, hetkistä nauttimista, pehmeää älykkyyttä ja hyväntahtoisuutta. Kätkee rintaansa maailman suurimman sydämen. Vuodesta 2004 jatkunut tuttavuus muuttui liki puolitoista vuotta sitten seurustelusta ystävyydeksi, mikä saa hänet tarkastelemaan kysymyksiä hivenen eri lähtökohdista kuin suoraan ystävyyteen kasvaneet suhteet. Ensisijaisesti siis rakas ystävä, ihminen, joka on aina tavoitettavissa ja auttamassa, toissijaisesti entinen avomies.

A – ystävistä uusin, tuttavuuden vuodesta 2009 voisi sanoa muuttuneen ystävyydeksi vuosi sitten. Siitä huolimatta nopeasti ansainnut arvostuksen ja paikkansa lähellä. Kaupunkilaistunut ja kaupungin parhaille paikoille (ja parhaaseen seuraan ;)) kotiutunut, laatua arvostava, shoppailua rakastava ja aina yhtä tyylikäs. Vuodesta 1978 matkaa elämästä nauttien.

Vaikka nämä kolme linkittyvät vahviten arkeeni ja heitä näen ehdottomasti useimmin, kuuluu elämääni myös muita arvokkaita, joista kolmeen heistä haluaisin tässä yhteydessä käyttää muutaman sanan, vaikkeivät he itse vastauspostaukseen linkitykään.

S, olet tärkeä. Emme liian usein näe, mutta aina kun näemme, tuntuu, ettei aikaa välillä olisi kulunut juuri yhtään. Yritin laskea kauanko olemme tunteneet, mutta en ole varma, joskus kai vuosituhannen alussa tavanneet ensimmäistä kertaa? Suhteet ovat matkan varrella vaihtuneet, mutta ystävyys on säilynyt, enkä halua kadottaa sitä mihinkään.

C:n tutustuin jo lapsena, mutta tiemme erkanivat pitkäksi aikaa ja kohtasivat uudelleen alle vuosi sitten. On ollut upeaa tutustua sinuun jälleen, enkä malta odottaa sitä kun taas tapaamme. Hyvän ruoan merkeissä, ehkä?;)

Ilona, arvokas blogituttavuuteni, jonka lämpöä en lakkaa ihailemasta. On ollut upeaa tutustua sinuun, arvostan avoimuuttasi ja kadehdin elämänasennettasi. Nähdään taas pian!

Ja ne vastaukset, noh, ne tulevat huomenna… :)

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.