Koska käytettävissäni Washingtonissa oli rajallinen määrä aikaa, korkeat korot ja seurana paahtava kuumuus, keskitin kaupunkikierrokseni ydinkeskustaan. Hotellini sijaitsi keskustan ulkopuolella, joten ripaus muuta osaa tuli nähtyä taksista käsin.

En liiaksi seurannut karttaa kulkiessani, vaan lähinnä sukkuloin risteyksestä minne mieli teki ja vain välillä pysähdyin tarkistamaan sijaintiani kartalta. Keskusta yllätti kompaktiudellaan ja alue oli onneksi selkeä ja helppo hahmottaa myös minun kaltaiselleni suuntavaistottomalle. :)

Liikkeellä olin jo aikaisin, mikä olikin päivän mittaan nousevaa lämpötilaa ajatellen loistava juttu. Aamulla sain kulkea rauhassa työmatkalaisten seassa ja istahtaa aamupalalle ihmisvilinää ihmettelemään. Keskipäivän kuumuus pakotti poikkeamaan tiuhaan ilmastoituihin kahviloihin pienelle makealle välipalalle ja iltapäivällä pakenin kuumuutta American History Museumiin ja keskustan harvoihin kauppoihin.

Koska aikaa oli suht vähän, halusin keskittyä ostosten sijaan näkemiseen. Päivän Washingtonissa olisin voinut vaihtaa ostoksiin työkavereiden kanssa outleteissa ja ostoskeskuksissa kaupungin ulkopuolella, ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi sekin vaihtoehto ehdottomasti tullut toteutettua, mutta kun valittava oli, halusin mieluummin viettää päivän itsekseni uuteen kaupunkiin tutustuen. Loppujen lopuksi siis matkaan lähti ainostaan yksi kesähame, mutta ostoksia enemmän mieleen piirtyi kaunista kaupunkikuvaa ja tunnelmaa.

Kävelyreittini poukkoili ristiin rastiin Valkoisen talon tuntumassa. Kävelin aina Chinatownista Foggy Bottomiin ja alas joen äärelle vehreään puistoon, jossa istuskelin liki tunnin varjossa levähtäen ja ihmisiä katsellen. Ennen lähtöä koukkasin vielä viimeisillä voimillani Washington Monumentin kautta ja suuntasin ohi Valkoisen talon ylös liki Dupont Circleä.

Washington oli hyvin helposti lähestyttävä, ja arkkitehtuuri oli paikoin hyvinkin eurooppalaista; kauniita yksityiskohtien värittämiä matalia rakenuksia ja niiden lomassa vehreyttä. Päivällä laajaa ja kaunista puistoaluetta täyttivät turistit, mutta illemmalla paikalliset kerääntyivät alueelle harrastamaan ja viettämään aikaa, mikä toi niihin oman eläväisen tunnelmansa.

Yleensä yhdistän parhaimpiin kaupunkikohteisiin veden läheisyyden, olipa kyseessä sitten kaupunkia halkova joki, rannikko ja satamat tai järvialue, niin rakennusten ja vehreydenkin keskelle veden läheisyys tuo aina raikkautta. Ilman Potomac Riveriä ja kirsikkapuiden reunustamaa Tidal Basinia ei tämäkään kaupunki olisi tuntunut samalta!

 

pageTracker._trackPageview();

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.