Toiveenani oli löytää talvitakki ja -kengät Wienistä. Täydelliseen talvitakkiin en (vieläkään) törmännyt, mutta sen sijaan löysin kahdet kengät talveksi; saappaat ja nilkkurit. Liki joka vuosi olen ollut liian myöhään liikkellä kenkähankintoineni, havahdun talvikenkäasiaan vasta kun ensilumi on jo satanut, eikä sitten enää tunnu löytyvän mistään mieluisia kenkiä tai kokoja. Viime keväänä pakkasten lauhduttua heitin pois muutamana vuonna käyttämäni, puhkikuluneet saappaat ajatuksena, että arkitalvikenkien puuttuminen kokonaan pakottaisi hankkimaan sellaiset ennen viime hetkiä. Ja niinhän se tekikin, sopivia kenkiä olen sivusilmällä haeskellut jo viimeisen kuukauden.

Mangon mustia nahkasaappaita mallailin liikeessä pitkään. Malli on tosi lähellä sitä mitä olen etsinytkin, pidin mallista ja korosta, mutta en ollut varma pidänkö pohkeen pitkästä näkyvästä vetoketjusta, vaikka vetoketjuyksityiskohtia vaatteissa olenkin hehkuttanut. Saappaissa jotenkin kaipasin klassista ajattomuutta, ja vetoketju on ehkä pieni särö siinä ajatuksessa.
Toinen syy pitkittyneeseen ostopäätökseen oli hieman liian leveä varsi, mutta toisaalta, se ongelma on liki jokaisen kokeilemani saappaan kanssa – miksi pohjesosuuden pitää levetä sitä mukaa kun jalan koko kasvaa? Haluaisin varresta napakat saappaat, mutta mahtuupahan näissä lämmikettä väliin, mikä ei liene pakkasilla yhtään huono juttu. Nilkkurit eivät varsinaisesti olleet etsinnässä, mutta nämä Zaran nahkanilkkurit nähtyäni ymmärsin tarvitsevani myös sellaiset. ;)

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.