Kävin lähes kolme viikkoa sitten ottamassa kauan haaveilemani pidennykset hiuksiini, tai en varsinaisesti niistä pidennyksistä ole haaveillut vaan pitkistä hiuksista ylipäänsä. Pidennyksiä olin harkinnut jo pitkään kun omat hiukset eivät tuntuneet saavan kaipaamaani pituutta. Kävinkin laitattamassa pidennykset vakikampaamossani Stage11:ssa ja kun pitkiä hiuksia kaipailin, oli itsestään selvää, että pidennysten pituus on 50cm.

Pidennykset laitettiin sinettitekniikalla ja aikaa pidennysten laittoon meni kolmisen tuntia, mutta kävin samalla kertaa myös värissä, joten kokonaisuudessaan kampaajalla tuli oltua reilut viisi tuntia. Hiuksiin laitettiin Simply Naturalin sinettejä yhteensä kolme nippua (25 sinettiä/nippu) ja kolmea eri sävyä, vaaleanruskeaa ja kahta eri vaaleaa. Hiukseni ovat suht paksut, joten niihin olisi kuulemma voinut hyvinkin pistää vielä neljännen nipun, mutta jotta lopputulos ei tuntuisi liian paksulta, päädyttiin kolmeen nippuun. Pidennykset ovat aitoa hiusta.

Ohjeet pidennysten kanssa elämiseen olivat paljon yksinkertaisemmat kuin odotin, käytännössä näiden kanssa voi elää ihan normaalia elämää. Kampaajani suositteli hiuksiin kosteuttavaa Sebastianin Hydre shampoota ja hoitoainetta, mutta kuulemma kokeilemalla löytää ne itselle mieleisimmät, eli loppujen lopuksi voi käyttää ihan samoja tuotteita kuin mitä kotoa kylppärin hyllyltä jo löytyy jos ne vain tuntuvat itsestä hyviltä. Toki se mikä toimi ennen pidennyksiä, ei enää välttämättä vastaa tarpeita pidennysten kanssa kun hiukset ovat paksummat ja kaipaavat kosteutusta vaikka varsinaisesti esteitä samojen tuotteiden käytölle ei olekaan. Sebastianin tuotteet ovat toimineet tosi hyvin, ne ovat olleet sopivan kosteuttavia etenkin näillä kovilla pakkasilla ja jättäneet kauniin kiillon hiuksiin. En osaa sanoa olisinko yhtä tyytyväinen niihin jos pidennyksiä ei olisi, mutta pidennysten kanssa Hydre-pari toimii erinomaisesti yksiin!

Pidennysten myötä hiuksiin tulee syydettyä huomattavasti vähemmän aineita, sillä hiukset näyttävät upeilta ilmankin ja mikä parasta, lähes ilman vaivaa. Toki näiden myötä myös into kokeilla uutta on lisääntynyt, normaalisti aina auki olevien hiusten lisäksi nyt on tullut käytettyä sivuponnaria ja perinteistä ponnaria (joita muuten en juuri koskaan käytä) sekä kiharrettuakin hiuksia (yleensä kiharat eivät tunnu pysyvä hiuksissani, mutta nyt ne pysyvät ihan mahtavasti aina seuraavaan pesuun asti). Pesuvälikin on pidentynyt yhdellä päivällä, vaikka pidennyksillä varustettuja hiuksia voikin pestä niin usein kuin huvittaa. Tärkeää hoidossa on harjaus, jota suositellaan tehtäväksi paljon. Käytössäni on pari Simply Naturalin harjaa, yksi kotona ja yksi käsilaukussa, joita käytän aina kun muistan. :)

Kampaaja muistutti, että hiuksia saa kaupasta, joten erikoistuotteet kannattaa suunnata omaan hiukseen eikä suotta pidennyksiin, jotka ovat päässä keskimäärin vain sen kolmisen kuukautta. Hyviä puolia pidennyksissä on, että omat hiukset pääsevät kasvamaan ns.suojassa kun erityisesti usein latvoihin kohdistuva rasitus osuu nyt omien hiusten sijaan pidenennyksiin. Tavoitteeni onkin, että omat hiukseni saisivat lisäpituutta, jolloin omia hiuksia voisi tarvittaessa tehostaa tuuhennoksilla.

Sinetit ovat todella huomaamattomat, enkä ainakaan itse kiinnitä lainkaan huomiota niiden olemassaoloon. Pari vuotta sitten hiuksissani oli tuuhennokset, joten ehkä jo silloin totuin sinettien olemassaoloon ja tiesin mitä odottaa (täällä vielä lähikuva silloisista sineteistä). Sinettäjä saattaa irrota jokunen, mutta ainakaan tähän mennessä itseltäni ei ole yhtään lähtenyt. Kaiken kaikkiaan olen super tyytyväinen hiuksiin, ihan joka päivä! Sen lisäksi, että ne ilostuttavat arkea ne myös helpottavat sitä, joten sekunttiakaan ei ole kaduttanut, päinvastoin!:)

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.