Ystäväni ehdotuksesta suuntasimme eilen tutun kahvilan sijaan teehuoneelle, mikä sopi loistavasti kaltaiselleni teenystävälle, vaikka myönnettävä on, että teen juonti on joutunut tekemään tilaa viime aikoina kahville, jota olen hiljalleen opetellut juomaan. Théhuone (Eerikinkatu 10) on ystävälleni jo ennestään hyvinkin tuttu ja tietämättäni olen tainnut minäkin joitain sen laajan valikoiman teemakuja ystäväni luona maistaa, mutta itse teehuoneelle suuntasin nyt ensimmäistä kertaa. Ihastuin oitis rauhalliseen tunnelmaan, valoisaan sisustukseen ja ystävälliseen palveluun. Ensi kerralla täytyy muistaa ostaa jotain teemakuja testattavaksi kotiinkin.

Liki kolmen tunnin aikana ehdimme maistaa kahta teetä kevyen iltapalan ohella, aloittaen vihreällä Champagne –teellä, josta löytyy kylmäkuivattua mansikkaa ja rooman kamomillan valkeita kukkia, höysteenä shampanjan aromia. Toisena teenä pannuun päätyi raikas, niin ikään vihreä, Sicilian Orange, jossa muun muassa appelsiinin- ja papaijan paloja, jääkuivattua omenaa sekä sitruunaruohoa. Hyviä molemmat, ja ihanasti lämpimään aurinkoiseen kesäpäivään sopivia. Teen parissa aika riensi, ja siinä lomassa ehdimme hieman suunnitella tulevaa Tukholman matkaa ja pureutua sopivan kevyesti ihmissuhdekuvioihin, kummasti auttaa tällaiset pysähdykset jaksamaan arkeen totuttelun kanssa. :)

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Ihana paikka, ihanat myyjät, muualta en teetä ostakaan. Ja juuri tuo sicilian orange on kesäteetä parhaimmilaan :)

Vastaa

Kiva että olet myöskin tykännyt! Ystäväni on kyllä paikasta usein maininnut, mutta silti en ole tullut poikenneeksi, mutta varmasti seuraavan kerran teetäydennystä hankkiessani suuntaan juuri tänne, sen verran hyvä mieli palvelusta jäi ja muutenkin paikan tunnelma viehätti :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.