Pidennyksistäni on kaipailtu lisää juttua, ja ajattelin nyt kertoilla vähän käyttökokemuksia kun Simply Naturalin 50cm:n sinetit ovat olleet päässä reilut viisi kuukautta (vaihdettu kerran, jolloin väriä vaalennettiin asteen verran). Olen edelleen hullaantunut pitkiin hiuksiini, mutta viisi kuukautta yhteiseloa on osoittanut etteivät sinetit sovi minulle. Hoito-ohjeita olen luonnollisesti noudattanut pilkulleen ja sinetit on laittanut Simplyn kouluttajanakin toimiva kampaaja, joten kyse on puhtaasti siitä, etteivät ne vain sovi minulle. Hiukseni ovat luonnostaan vahvat, suomalaisittain paksut ja hyvin karheat, ja vaalennus on tehnyt niistä myös huokoiset.

Siinä missä omat hiukset ovat huokoiset, on sitä myös vaaleimmat, eli käsitellyimmät, pidennykset, jotka tuppaavat vetämään liki rastaan ihan sellaisenaan, tummempien jatkojen kanssa tilanne on parempi, eivätkä ne takkuunnukaan kuten vaaleimmat. Oma hius takkuuntuu pahasti sinetin yläosasta, ja sinetin päälle rakentuu herkästi pieni takkumytty, ja tuntuu, että hiuksia saisi olla koko ajan harjaamassa, sillä takut muodostuvat hetkessä. Kun lisäkkeet ovat olleet päässä pari kuukautta, laskeutuneet sinetit alkavat hakea seuraa toisistaan ja niiden irti toisistaan repiminen on päivittäistä puhdetta, se on kuitenkin vielä hallittavissa oleva riesa toisin kuin tuo tyven takkuuntuminen. Kun sinetti irtoaa, on siinä mukana surullisen näköinen tuppo omaa hiusta, eikä pelkästään löystymisen myötä irronnut sinetti.

Pidennysten vaihdon yhteydessä omaa hiusta lähti paljon, ja kampaajani (ei siis sama, joka pidennykset laittoi) ihmettelikin, miksi sinetit on ylipäänsä laitettu enää takaisin kun ne niin selvästi ovat omaa hiustani vaurioittaneet. Sen jälkeen ryhdyttiinkin heti toimenpiteisiin ja sinettejä harvennettiin, jotta ne eivät pääsisi enää hakemaan seuraa toisistaan, ja poistettiin kokonaan sieltä, mistä ne pahiten takkuuntuvat.

Kampaajani arveli, että hiuksiini saattaisi toimia teippidennykset, joissa teipit kiinnitetään laajempaan osioon ja myös vaihdetaan tiuhempaan kuin sinetit. Koska varmaksi ei kuitenkaan osattu sanoa, laitettiin poistettuja sinettejä korvaamaan koepalat teipeistä, jotta voidaan seurata miten ne hiuksissani toimivat. Nyt hiuksissani on siis sekä sinetti- että teippidennystä. Teipit ovat olleet päässäni joitain viikkoja, ja täytyy sanoa, että olen koepalojen myötä tykännyt niistä enemmän. Toki lopullisen mielipiteen pystyy sanomaan vasta kun teippipidennyksiä on koepaloja enemmän ja tyven nostokin on kertaalleen tehty. Teippipidennykset eivät ole toistaiseksi vetäneet lainkaan takkuun ja hius tuntuu itseasiassa Simplyä miellyttävämmältä, vaikka Simplynkin tosi laadukasta pitäisi olla.

Nyt näyttäisi siltä, että seuraavalla kampaajakäynnillä laitatan teippipidennyksen. Sineteistä luovun kokonaan, siitä ei ole epäilystäkään, harmittaa vain, että ennätin uusia ne ennen kuin teippivaihtoehto nousi esille. Jos teipit ei jostain syystä tunnu toimivankaan, luovun sitten koko pidennyksistä, sillä mieluummin lyhyemmät omat hiukset, kuin pidennyksillä peitetyt kärsivät hiukset!

pageTracker._trackPageview();

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.