Aloin muuttua levottomaksi. Oli ollut puhetta siitä, että talvella olisi kiva päästä käymään jossain kauempana, mieluiten tammikuussa, joka on minulle se vuoden pahin kuukausi. Tein juuri ihanan matkan Pohjois-Italiaan ja parin viikon kuluttua edessä on viikonloppureissu Wieniin, mutta mitäs sitten? Edessä häämöttävä pitkä talvi tuntui kammottavalta, pitkältä ja pimeältä. Huomasin eksyväni yhä uudelleen vertailemaan lentolippujen hintoja, pohtimaan mahdollisia reittivaihtoehtoja ja ihan vain tuijottelin maailmankarttaa pohtien minne olisi mukava mennä (vastauksena oikeastaan minne vain).

Levottomuus näkyi ehkä kotonakin, taisin muutamaan kertaan toistella, että lentoliput täytyy jo varata, hinnat nousevat ja mahdollisuudet vähenevät. Halusin saada käsiini jotain konkreettista, en pelkkiä matkahaaveita. Toisinaan olen hivenen kärsimätön. Viimeisen kerran taisin mainita asiasta ohimennen ruokapöydässä tällä viikolla, hetkeä myöhemmin ollessani puhelimessa sivusilmällä havahduin hetkeksi ruudulle ilmestyneeseen lentoluetteloon. Puhelun päätyttyä edessä oli pari vaihtoehtoa, nyt tai myöhemmin. Koska kannatan aina asioiden hoitamista heti ja inhoan myöhemmin sanaa, ei vaihtoehtoa tarvinnut kauaa miettiä. Hetkeä myöhemmin sähköpostiini kilahtikin lentoliput tammikuulle. Kahden viikon ihana talviloma.

Lennot ovat Hong Kongiin, mutta tietenkään kahta viikkoa ei Hong Kongissa tule vietettyä. Kaikki muu on siis vielä avoinna, alustavasti olemme lämmitelleet ajatusta kaupunki- ja rantaloman yhdistämisestä, vaikkapa vajaa viikko Hong Kongissa sekä Macaossa ja loppuaika Malesian itäisellä puoliskolla. Malesiassa pääsisin piipahtamaan haikailemassani Bruneissa, jonne en ehtinyt Malesian vaihto-oppilaskautenani poikkeamaan. Liki sijaitsisivat myös sellaiset mielenkiintoiset kohteet kuin Borneo sekä Kinabalun vuori, ja erityisesti yhdeksi maailman parhaiksi mainostetuista sukelluskohteista listattu Sipadanin saari houkuttelee. Mutta nyt kun lennot on varattu sisältöä on aikaa suunnitella, katsotaan minne kaikkialle tuleva pariviikkoinen tulee viemään. En malttaisi odottaa, kerrankin odotan tammikuuta. ;)

Kuvat lainattu, lähteet täällä: Hong Kong kuva1 & kuva2, Malesia kuva1 & kuva2, Brunei kuva1 & kuva2

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Olen itse ollut kesäkuussa hong kong-malesia lomalla, unohtumaton matka!

Vastaa

Oi, varmasti! Juuri tuollainen kombinaation nyt itseäkin inspiroisi, noh, Hong Kong on jo varma, mutta katsotaan jos sinne Malesiaankin pääsisi :)

Vastaa

Olimme 8v sitten Bruneissa. Suosittelen käymään. Siellä ei silloin ollut meidän lisäksi, kuin 2 muuta paria turisteina. Paikka on pieni ja paikallinen ”opas” osasi kertoa tämän asian. Tunnelma oli hyvin kiehtova..Moskeijat iltaisin aivan upeita..Paikalliset elävät hyvin kurinalaisesti ,mutta silti meihin suhtauduttiin kiinnostuneen ystävällisesti:)Yksi mieleen painuvimmista kokemuksista.Nykyään sinne pääsee jo helposti lentäen.Olisi kiva kuulla millaista meno siellä on tänä päivänä.Kerrot varmasti sitten ,mikäli käytte siellä..Macao ei ollut mitenkään erikoinen. Hong Kong on yksi suosikeistani. Borneo on todella kaunis. Kuala lumpur ja Hong Kong ovat(Singapore mukaan lukien) mahtavia shoppailu kaupunkeja!Sisäiset lennot ovat halpoja aasiassa,joten varmasti löydätte mukavan omatoimi reittinne:)

Vastaa

Itse opiskelin Maleisiassa Penangilla talven 2006-2007 ja jo silloin haikailin Bruneihin, mutta se jäi tuon puolivuotisen aikana näkemättä. Siitä lähtien se on kuitenkin kummitellut mielessä, joten nyt ehdottomasti polttelisi viimein päästä käymään siellä! Kuulostaa siis ihanalta! Itse olen ajatellut alustavasti vaihtoehtoa, että lentäisi Kota Kinabaluun ja siitä sitten taittaisi matkan maata pitkin Bruneihin, mutta täytyy vielä perehtyä vaihtoehtoihin, miksei harkita lentämistäkin, täytyykin pistää sekin vaihtoehto korvan taakse!

Hong Kongista olen kuullut kehuja monelta, ovatpa jotkut paljon reissanneet nimenneet sen omaan top kolmoseensakin kohteista, joten en malta odottaa että pääsen kokemaan sen itse. Macaolta en paljoa odota, mutta toisaalta, en tiedä pystyisinkö jättämään välistäkään kun se on siinä niin lähellä… ;) Onneksi on vaihtoehtoja! :)

Singapore on kyllä mieletön, se kuuluu minun kärkikolmikkooni ja on maa, jossa asumisestakin olen ehtinyt haaveilemaan. Kuala Lumpurissa tuli vierailtua usein Penangilla opiskellessa ja olen tismalleen samaa mieltä, se on ihastuttava shoppailupaikka – se valinnanvara yhdistettynä hintoihin, oih! Tulisipa jo tammikuu… :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.