Keväinen sunnuntaiaamu oli ihana aloittaa brunssilla. Tällä kertaa suuntasin ystävän kanssa Hakaniemeen testaamaan Kauppahallia vastapäätä sijaitsevan Café Talonbrunssin, joka on tarjolla sunnuntaisin klo 12-16 (hinta 15 euroa). Koska Taloon ei oteta pöytävarauksia ajattelimme välttävämme alkuruuhkan jos saavumme paikalle pikkaisen myöhemmin, yhdeltä Talon kaksi kerrosta oli kuitenkin tupaten täynnä nuoria aikuisia, kaveriporukoita ja pariskuntia. Paikka vaikutti sen verran viihtyisältä ja koska sitä varten Hakeniemeen asti oli suunnattu, päädyimme odottelemaan, toinen alakerrassa ja toinen yläkerrassa, ja vartissa pöytä vapautuikin.

Brunssi osoittautui perushyväksi, mutta pettymykseksi täytyi todeta, että yhden jälkeen tarjoiluastia olivat jo kovin tyhjillään ja täydennystä joihinkin sai odotella puolisenkin tuntia, mutta esimerkiksi viimeiset karjalanpiirakat kulhosta napattuamme ei niitä enää lisää sen koommin näkynyt. Siitä viisastuneena tulimme siihen tulokseen, että kaikesta huolimatta paikalla olisi syytä olla ajoissa. Koska kiire minnekään ei ollut, ei hieman hidas noutopöydän täydennys nyt kuitenkaan haitannut ja vatsa tuli kyllä varsin hyvin täyteen. Tarjolla oli mm. munakasta, salaatteja, croissantteja, sämpylöitä, leikkeleitä, jogurttia marjoilla ja lihapullia sekä pientä makeaa, kaikki maistuvia ja laadukkaita. Kokonaisuudessaan perinteinen ja varsin toimiva aamiassetti siis. Ainoa minkä puuttumista ihmettelin, oli juustot, edes perus juustosiivut olisivat kelvanneet. Ehkä turhaa pilkun viilausta, mutta juustojen ystävänä ovat ne itselle oleellinen sämpylän täyte.

Tykästyin persoonalliseen ja eloisaan miljööseen, sisustus loi kivasti tunnelmaa ja sopi nuorekkaan kaupunkilaisen asiakaskunnan tyylin. Kiirettömille aamuille Café Talon aamiainen sopii oikein hyvin ja tämän kokeilun perusteella sanoisin, että paikalle kannattaa mennä ilman sen kummempia ennakko-odotuksia ja nauttia hyvillä mielin siitä mitä on tarjolla. :)

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.