Matkan kohokohtia oli yöpyminen rauhallisen Loch Awen rannalla Skotlannin länsirannikolla upeassa Ardanaiseig hotellissa, joka on 1834 rakennettu kivinen kartano, sittemmin alkuperäistä tunnelmaa kunnioittaen ylelliseksi hotelliksi muutettu. Alkuperäistä sisustusta on säilynyt aina alkuajoilta ja sen jälkeisiltä omistajilta ennen hotelliksi muuttamista, ja upea puutarha on pysynyt liki alkuperäisellään. Jos kaipaa täydellistä pakopaikkaa keskelle ei mitään, tämä on juuri oikea kohde siihen!

Ardanaiseigiin vie kapea mutkitteleva tie, jonne ei hotellia etsimättömät eksy. Automatka on vaivan arvoinen, sillä kun ensikosketus kauniiseen hoidettuun puutarhaan aukeaa rönsyilevän luonnon keskeltä, ei malta odottaa mitä seuraava mutka tuo tullessaan.

Kivitalo ottaa vierailijat vastaan rauhalisena ja hiljaisena, matkailija tuntee olonsa sisään puikahtaessaan melkein kuin olisi eksynyt jonkun kotiin. Suurimmassa salissa saa istua lukemaan lehtiä ylhäisessä hiljaisuudessa, ja sokkeloiset käytävät vanhoine maalauksineen takavaat yhtä aikaa lumoavan ja jännittävän tunnelman.Pimenevässä illassa voi istahtaa kirjastoon nauttimaan sopivasti kätketyn baarin antimista ja pelata erän shakkia tai poimia kirjahyllystä sattumanvaraisen teoksen ja uppoutua siihen. Mystiikkaa rakastava romantikko suuntaa tänne häämatkalle tai pakenee arkea pitkälle viikonlopulle. Kuuluvuuskin puhelimesta katosi jossain matkan varrella, joten täällä todella pääsee irrottautumaan arjesta.

Lähellä ei juuri sijaitse nähtävyyksiä (lähin turistien suosima kaupunki on Oban), mutta täällä niitä ei kaipaakaan. Ardanaiseigin rauhallisuus imaisee mukaansa ja yksityiskohtia katsellessa ajan kulku unohtuu. Hotellissa sijaitsee korkeatasoinen palkittukin ravintola, joten intiimissä ruokasalisssa voi illallistaa rauhallisessa ja tunnelmallisessa miljöössä. Myös aamiaisen saa nauttia näkymällä puutarhaan ylellisessä kattauksessa, eikä melskaavia kanssaturisteja tarvitse pelätä. Parhaimmillaan rauhasta saa nauttia kuin olisi ainoa vieras, sillä toisistaan rauhassa nauttivat pariskunnat unohtuvat omaan rauhaansa ja talo pysyy hiljaisena.Huoneet ovat yksilöllisiä ja osasta avautuu näkymä järvelle ja osasta puutarhaan. Ylellisyys on huoneissa kätketty sopivasti kartanon tunnelman taakse, sängyt ovat ihanan pehmeät ja kylpyhuoneet vastikään kunnostetut. Puutarha on kaunis ja hoidettu, ja ulkoilmaihminen nauttiikin kävelyretkistä alueella satoi tai paistoi. Rakennuksen kulmasta lähtee kapea kiemurteleva luontopolku metsikköön, joka ihastuttaa kuin tyhjästä avautuvilla viehättävillä näkymillään. Kaunis järvi tuo alueelle oman tunnelmansa, ja toisinaan nouseva usva kätkee kartanoalueen tunnelmallisesti suojaansa.

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Vastaa

Niin tunnelmallista! Kauniita kuvia. Ja Molton Brown – it’s the small things :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.