Eilisiä synttäreitäni juhlistettiin neljän ruokalajin yllätysmenun puitteissa ravintola Groteskissa(Ludviginkatu 10). Tämä oli ensimmäinen kertani kyseisessä ravintolassa, vaikka siellä onkin pitänyt käydä jo pieni ikuisuus. Ruuhkaa ei ollut ja tunnelma ravintolassa oli leppoisa. Erityisen ihanaa oli kun ei tarvinnut vaivata päätä sillä mitä tilaisi, vaan ruoat oli valmiiksi (ruokarajoitteiden puitteissa) mietitty eheä kokonaisuus loistavasti yhteensopivilla viineillä höystettynä.

Rakastuin erityisesti alkuruokana tarjoiltuun suussa sulavaan parsakeittoon, mutta mitäpä parsaruokaa en rakastaisi, pääruoan härän entrecote -annos oli yllättävän kookas ja visuaalisesti hauskannäköinen kokonaisuus. Ei parhaimpia syömiäni, mutta oikein hyvää ehdottomasti. Pääruokaa seurasi pieni juustovalikoima, joka pehmeydellään toimi erinomaisesti yksiin lihan yhteydestä jääneen punaviinin lopun kanssa. Jälkkäreitä rakastava nautti raikkaasta pannacotta-raparperi-sorbetti-mascarponevaahto-mikälie –annoksesta, ja olisin varmaan nuollut lautasen jos olisin kehdannut, mutta päädyin sen sijaan vain hillitysti kaapimaan lautasen huolella. Kokonaisuudessaan ruoka oli siis erittäin hyvää ja palvelu herttaista, miljöö olisi saanut olla hieman tunnelmallisempi, mutta muuta miinusta kokemukselle ei ole annettavana.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.