Vaikka olenkin jo ainakin pariin otteeseen mainostanut loistavaa arinkovoidettani, on pakko jälleen kerran hehkuttaa suosikkiani, sillä tälläkään matkalla se ei tuottanut pettymystä. Aurinko Kreetalla oli armoton, kuten varmasti monessa muussakin kohteessa (jopa Suomessa), tähän aikaan vuodesta. Parasta ihollehan on toki välttää auringossaoleilua etenkin kuumimpaan aikaan ja suojata sitä vaattein, mutta kun lämpötilat hipovat 40 astetta, eikä lomaa halua viettää sisätilosisa, on pitkähihaiset vaatteet ja sisälläoleilu pitkälti poissuljettuja vaihtoehtoja, joten suojaa täytyy hakea purkista.

Vaikka varonkin aurinkoa, enkä haikaile rusketuksen perään, olen silti mukavuudenhaluinen. Jatkuva aurinkovoiteilla läträäminen ja voiteesta nihkeä iho eivät houkuttele, Riemann P20 pitääkin sen mitä lupaa. Suojakertoimen 20 on turha antaa hämätä, sillä valkoinen ihoni ei ole koskaan tätä käyttäessäni palanut, vaikka olenkin rasvannut kehoni vain kerran päivässä, aamuisin ennen ulos lähtöä. Siinä, missä matkakumppani lisäili valkoisia aurinkorasvojaan joka välissä, sain minä pitää käteni puhtaana ja luottaa Riemannin tarjoamaan suojaan keskipäivän pistävässä paahteessakin.

Riemannin vahvuuksia ovat:

  • käyttö kerran päivässä riittää
  • 10 tunnin suoja auringolta
  • kirkas nestemäinen koostumus, joka kuivuu supernopeasti
  • erittäin vedenkestävä
  • hajuste-, säilöntä- tai väriaineeton

Tämä siis sopii loistavasti sellaisille, joiden iho palaa herkästi. Ihan herkkäihoisimmille en välttämättä suosittele, tai suosittelen toki kokeilemaan, mutten ole ihan varma onko tämä liian voimakas tuote kosteutusta huutavalle tai hyvin herkälle iholle. Normaalille iholle tämä sen sijaan sopii loistavasti!

Matkalla mukana oli myös keväällä saatu perinteisempi aurinkovoide; Paula’s Choice Essential Non-Greacy Sunscreen SPF 15 with Antioxidants, joka on ollut minulla Suomessa kesän ajan kaupunkikäytössä ja toiminut siinä varsin hyvin.

Vaikka Paula’s Choice onkin voide, on se silti yllättävän kevyt ja nopeasti imeytyvä, eikä jätä tahmean tuntuista kalvoa iholle, mitä inhoan yli kaikean. Se on miedomman tuntuinen kuin Riemann, joten sopii varmasti myös herkälle iholle. Hajusteita ja väriaineita ei siinäkään ole. Molemmat aurinkosuojatuotteet sopivat sekä kasvoille ja vartalolle, Riemann toimii hyvin myös meikin alla, mutta ei herkkäihoisilla.

Paula’s Choice ei kuitenkaan takaa kokopäivän suojaa, ja sitä joutuukin lisäilemään päivän mittaa ja etenkin uinnin jälkeen. Siinä missä Riemann P20 sopii ns.koviinkin olosuhteisiin, miellän Paula’s Choicen enemmänkin kaupunkivoiteeksi, se siis suojaa hyvin Suomen kesässä tai kaupungilla kulkiessa, mutta kokopäivän rantaretkelle en sitä pakkaisi mukaan. Riemann on minulla käytössä lähinnä reissussa, mutta koska aurinko polttaa myös täällä, nappaan puistoon Paula’s Choicen mukaan.

Paula’s Choice Essential Non-Greacy Sunscreen 16,95 euroa
Riemann P20 15-26e (hinta vaihtelee paljon ostopaikasta riippuen, Kreetalla Riemannin sai 12eurolla, lentokentällä sen hinta on n.15euroa, mutta Sokoksella sen hinta hipoo muistaakseni 26euroa.

 

Katso myös nämä

Yksi kommentti

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.