Alkuperäinen ajatukseni oli käyttää jääkaappiin hamstrattu tuorejuusto loppuun leipomalla jotain tuorejuustoa sisältävää, mutta jostain syystä löysinkin itseni leipomasta suklaatartalettejä, joihin ei tule grammaakaan tuorejuustoa. Noh, ehtineehän tässä vielä…:) Suklaatartaleteistä tuli varsin hyviä ja resepti oli helppo ja nopea toteuttaa.

 

1 pkt murotaikinaa
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
3 dl kevytmaitoa
3 rkl pähkinä-suklaalevitettä
25 g tummaa suklaata
25 g maitosuklaata
25 g valkosuklaata

1. Vuoraa murotaikinalla kuusi tartalettivuokaa. Pistele pohjia haarukalla ja paista 200 asteisessa uunissa n.15-20minuuttia (kunnes tartaletit ovat rapeita ja kullankeltaisia).

3. Rouhi suklaat ja sekoita keskenään.

2. Sekoita maissitärkkelys, kaakauojauhe, sokeri sekä tilkka maitoa tasaiseksi tahnaksi. Sekoita joukkoon loppu maito ja kaada seos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä jatkuvasti hämmentäen kunnes seos on sakeaa. Sekoita joukkoon pähkinä-suklaalevite.

3. Sekoita puolet suklaarakeista täytteeseen. Peitä leivinpaperilla/liinalla ja anna jäähtyä hieman. Lisää sitten loput suklaarakeet ja levitä seos tartaleteihin. Anna jäähtyä ja tarjoile.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.