Ajattelin parantaa pisteitäni potentiaalisena vaimomateriaalina ja leivoin miehelle kakun. Suklaata suklaalla. Ajattelin, ettei sillä voi mennä pieleen tällainen hivenen tumpelompikaan, ainakin pahasti. Ilmeisesti keittiötaitoni eivät ole tunnetut, niin aidosti hämmästynyt mies oli kakusta, ja myönnän kyllä auliisti, etten kulje toisen sydämeen ruoan avulla. Mutta totta kai omaa osaamista on hyvä laajentaa, joten viimeiset puolitoista vuotta olenkin napannut talteen mielenkiintoisia reseptejä, sellaisia joita sitten joku päivä voin testailla, kun on ehkä joku jolla niitä maistattaa. Ja on niistä joitain tullut itsekseenkin kokeiltua, pääsääntöisesti ihan hyvin tuloksin. Vielä tosin ei hirveästi kannata ohjeista poiketa, joten erityisesti siksi suklaakakku oli riski, risteytin sen nimittäin neljästä eri reseptistä.

Kuulemma oikein hyvää oli, mutten antaisi hirveästi pisteitä mielipiteen puolueettomuudesta. :) Mielestäni se kyllä näyttää 9-vuotiaan tekemältä, mutta ehkä ajatus on tärkein? Ja jos nyt joku näillä myyntipuheilla uskaltautuu kokeilemaan, niin myönnettävä on, että suklainen pohja ja pätkismousse sopivat kyllä aika kivasti yksiin. Kuorrutteeksi sopii sukalaisempikin, jos makeaa ei pelkää, tai tällainen perus tomusokerikuorrute. Tai sitten kermavaahtoa kauttaaltaan, mistä nyt sitten itse kukin sattuu pitämään, ohje on helposti muunneltavissa!

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
200g rasvaa
175 g taloussuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sulata voi ja suklaa.
3. Lisää vaahtoon vuorotellen voisuklaa seosta ja jauhoja, lisää leivinjauhe.
4. Kaada taikina voideltuun (ja tarvittaessa korppujauhotettuun) vuokaan.
5. Paista 175 asteessa alle tunti.
6. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Täyte, pätkismousse:
140 g pätkiksiä (1 pussi)
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 prk vispikermaa

1. Sulata pätkikset mikrossa ja lisää joukkoon vaniljasokeri sekä tuorejuusto.
2. Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneeseen pätkisseokseen.
2. Kostuta kakkupohjat ja lisää pätkismousse kerrosten väleihin.

Kuorrute:
Kakun voit kuorruttaa miten ikinä haluat, kuten esimerkiksi kermavaahdolla, sokerimassalla tai suklaakuorrutteella. Itse tein päälle perinteisen suklaakuorrutuksen tomusokerista, kaakaojauhosta, vedestä ja voista (kahvin jätin pois, sillä ajattelin, ettei se sovi muun kakun makuihin). Reunoille vatkasin kermavaahdon, johon lisäsin kaakaujauhetta väriä ja makua tuomaan.

Suklaasydämet tein luovasti sulattamalla tummaa suklaata kahteen sydämen muotoiseen piparimuottiin, annoin jäähtyä ja irrotin muoteista. Viirutin monelemmin puolin sulatetulla valkosuklaalla.

Katso myös nämä

13 comments

Vastaa

NAM, hyvältä näyttää ja tolla reseptillä ei kyllä voi epäonnistua, edellyttäen, että tykkää suklaasta :) Minulla on ollut samanmoiset puuhat viikonloppuna, tein suklaamoussekakun ylläriksi miehelleni, joka tulee tänään viikonloppureissulta. Saas nähdä onnistunko yllättämään?!

Vastaa

Mmm, suklaamoussekakku kuulostaa hyvältä! Suklaalla on tosiaan vaikea mennä pieleen ;) Me tykätään molemmat suklaasta, ja mitä enemmän, sen parempi! Kakku katosikin näppärästi viikonlopun aikana ja nyt voikin sitten palata takaisin hivenen terveellisempään arkiruokailuun :)

Vastaa

Omenakaurapaistos mielessä kokeilen kyllä tätäkin reseptiä! Viimeeksi eilen tarjoilin jälkiruuaksi omenakaurapaistosta ja sai kehut jopa anopilta ;)

Vastaa

Oho, jopas mukava kuulla, että siitä on pidetty :) Meilläkin oli alkuperäiseä ajatuksena tehdä kaura-omeanpaistosta tänä viikonloppuna, mutta noh, kun tuli tuo kakku tehty, niin ehkä kaksi ihmistä pärjää sillä herkkumäärällä yhden viikonlopun ;) Tuo kakun välissä oleva pätkismousse toimii muuten sellaisenaankin jälkkärinä jos pätkiksen maku on mieleen, sekaan voi laittaa suklaaraastetta tai rouhia pätkiksen palasia.

Vastaa

Kylläpä sinulta nyt tulee hyvän kuuloisia reseptejä! Viime kesänä yksissä häissä oli aivan ihanaa suklaamoussekakkua. Oonkin googletellu josko löytäisin vastaavanlaisen reseptin. Tätä soveltamalla voi ehkä tulla aika samanlaista.

Vastaa

Nyt on tainnut joku kokkkaus/leivonta –kärpänen puraista, tia ehkä se on vain tämä orasteleva syksy kun ei enää kelien puolesta tee mieli olla ulkona vaan tekee mieluummin mieli pysyä lämpimässä sisällä ja noh, vähän herkutella ;) Suklaamoussekakku kuulostaa kyllä ihanalta myöskin, mmm. Jos tuon pätkismoussen korvaisi suklaisemmalla, ihan kunnon suklaamoussella ja lappaisi sitä reilusti kerrosten väliin? Sitten tummasuklaakuorrute päälle. Voisi toimiakin :)

Vastaa

Tosi herkullisen näköistä! Ihania kuvia!:)

Vastaa

Kiitoksia! Vaikka itse sanonkin, niin oikein hyvin toimi yksiin tuo suklainen pohja ja pätkismousse, täytyy kokeilla toistekin :)

Vastaa

mä tein tuta suklaakakkua ja se epäonnistui täysin tai pohja oli hyvä mutta pätkikset palo sulattaessa ja täyte oli muutenkin pahaa en tiedä teinkö jotain väärin mutta ei se hyvää ollut…:( voi kyllä olla että sulla tuli hyvää mutta mulla ei…

Vastaa

Voih, tosi harmi, ettei onnistunut! Niiden pätkisten kanssa kannattaakin olla supervarovainen, itse annoin olla ihan vain minihetken mikrossa että pehmenivät kevyesti, täysin suliksi niitä ei siis edes kannata yrittää saada, vain vähän pehmeiksi, siten että pystyy sekoittamaan keskenään yhteneväksi massaksi. Sekaan voi heittää lopussa vähän sokeria jos kaipaa makeutta. Kun täyte on kiinteytynyt, niin mielestäni kakku on parhaimmillaan, eli toisin sanoen seuraavana päivänä kun on yön yli seissyt jääkaapissa :)

Vastaa

Moi ! :–)
Kysyisin tosta pohjasta että tuleeko siitä semmoinen mehevä vai kuivempi ?

anteeksi äärimmäisen turha kysymys !

Vastaa

Heippa,
Hmm, hyvä kysymys eikä lainkaan turha! :) Pohja on suhteellisen tuhti, eli ei ole ihan sellaista ilmavaa höttöä mitä tavalliset kakkupohjat ovat. En kuitenkaan kokenut sitä liian kuivaksi (toisaalta itse en tykkään turhan kosteista pohjista), mutta kostutin kyllä levyt ennen moussen levittämistä väliin. Pistäisin tämän jonnekin puoliväliin haitarissa kostea/kuiva, mutta ilman kosteutusta jää varmasti kuivemmalle puolelle. Joka tapauksessa parhaimmillaan kakku oli seuraavana päivä, jolloin mousse oli kiinteämpää ja muutenkin kakku päässyt hieman vetäytymään (jos tuo nyt on oikea sana:)).

Vastaa

Tulin vielä erikseen kiittämään, eli kiitos!! :–)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.