Olen tainnut jo moneen kertaan mainita, että olen italialaisen keittiön ystävä ja erityisesti kermaiset pastaruoat ovat mieleeni. Lähi-italialaisemme on tutustuttanut minut lähemmin spagetti carbonaraan, joka ei ole koskaan ollut suosikkini, mutta lähiravintolassamme se on kerrassaan erinomaista. Sen innoittamana olemme kokeilleet vastaavia reseptejä myös kotona ja jaankin nyt kanssanne tähänastisen suosikkini.

Spagetti Carbonara
n.2 annosta
5 viipaletta savupekonia
oliiviöljyä
4 kananmunan keltuaista
0,5dl kuohukermaa
n.70g parmesaaniraastetta
suolaa
(vasta)rouhittua mustapippuria
n. 200g spagettia

1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Paista pekonit pienessä öljykattilassa rapeiksi, ota pannulta ja murenna paloiksi.
3. Sekoita kulhossa keltuaiset, kerma ja puolet parmesaaniraasteesta.
4. Kaada kypsä spagetti lävikköön ja valuta vesi pois.
5. Kumoa spagetti kuumana keltuais-kermakulhoon ja lisää pekonipalat. Sekoita nostellen.
6. Lisää mausteeksi rouhittua mustapippuria ja loput parmesaaniraasteesta. Tarjoile.

Kuvan annoksessa ohjeen määrät ovat tuplana ja annoksesta jäi kahdelta hengeltä vielä seuraavallekin päivälle.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.