Lauantaina kokattiin siivousurakan päätteeksi, mitään isotöistä ei jaksanut valmistaa, joten päädyttiin suhteellisen nopeasti valmistuvaan pastaan. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä uunipastaa edellisten varsin onnistuneiden uunipastakokkailujen myötä (yksi oikein erinomainen uunipastaresepti on unohtunut koneelleni, joten pastan ystävät pysykäähän kuulolla, julkaisen senkin pian), mutta kun silmiini sattui helpon oloinen ja maistuvan kuuloinen vuohenjuustopasta, vaihdettiin suunnitelmaa. Päämakuina ovat sitruuna ja vuohenjuusto, jotka tukivat ja tasapainottivat toisiaan erinomaisesti. Pastasta tuli parempaa kuin osasin odottaa ja tätä tehdään toistekin!

Kun pastareseptistä löytyi persiljaa ja valkosipulia, päätettiin valmistaa kylkeen myös valkosipulileipiä. Maistuvia nekin, hetken vähemmän olisivat saaneet olla uunissa, mutta ensi kerralla sitten paremmalla menestyksellä niiden suhteen. Kylkeen vielä valkoviiniä, yhteen sopi erinomaisesti ranskalainen Wolfberger Riesling-Pinot Gris.

n. 150 g kierrepastaa
0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa
0,5 sitruunaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria 
ripaus sormisuolaa
100 g (tai maun mukaan) vuohenjuustoa
0,5 dl pinjansiemeniä

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee pastan valmistuessa kastike. Hienonna persilja ja raasta sitruunakuori sekä purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli ja paahda pinjansiemenet paistinpannulla.
  3. Kuullota valkosipuli öljyllä. Lisää kerma ja anna seoksen jäähtyä. Lisää persilja, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  4. Valuta pasta ja sekoita kastikkeeseen. Revi vuohenjuusto pasta sekaan ja lisää pinjansiemenet. Tarjoile heti.

Reseptistä tulee reilut annokset kahdelle.

Katso myös nämä

10 comments

Vastaa

Kiitos! Eiköhän tämä pääse viikonloppuna testiin meilläkin :)

Vastaa

Kiva :) Suosittelen, etenkin jos on vuohenjuuston ystävä, kuten minä! Olen todennut, että mikään, missä on vuohenjuustoa, ei voi olla pahaa ;)

Vastaa

Sama! Vuohenjuustolla saa myytyä allekirjoittaneelle melkein minkä tahansa ruoan :)

Vastaa

Meillä kokeiltiin tätä reseptiä jo tänään, tosin hieman sovellettuna, koska jätimme ruokakerman pois. Ruoasta tuli kuitenkin todella hyvää ilman kermaakin – ja eipä vuohenjuustoa käytettäessä voi tullakaan muuta kuin hyvää.

Vastaa

Oi, tosi kiva kuulla, että piditte! Ja nyt kun sanoit, niin totta, vuohenjuusto on sen verran täyteläistä, että eipä kerman poisjättäminen kuulosta yhtään hullummalta idealta :)

Vastaa

Hei, ois tosi ihana kuulla sun hajuvesistä. Mitä sulta löytyy ja mistä tykkäät. Tee postaus? :)

Vastaa

Heippa! Tämä aihe sopisikin hyvin näin kevään kynnykselle, joten kiitos toiveesta, täytyykin pistää toteutukseen :)

Vastaa

Hei kiitti. Tosi hurmaavankuuloinen ja niin yksinkertainen resepti. Tätä kokeillaan ehdottomasti :)
Kommentoin piiitkästä aikaa ekaa kertaa, vaikka iät ja ajat olen sun juttusia lukenutkin. Ihana Korundi ♥

Vastaa

Oi, ihanaa että kommentoit, jokainen viesti on iso ilo <3 Suosittelen lämpimästi pastaa, etenkin jos vuohenjuusto on mieleen ;)

Kaunis kiitos kommentistasi ja valoisaa viikon jatkoa sinulle!

Leave a Reply to Korundi Cancel Reply

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.