Vihdoin kaikki oleellisimmat tavarani on saatu siirrettyä uuteen asuntoon ja minulla on koti!Mutta, suuri urakkahan tässä on vielä edessä. Asunto siis muodostuu tällä hetkellä erinäisistä laatikkopinoista, jotka odottavat purkamistaan, jotkuthan niistä ovat odottaneet purkamista jo viimeiset pari vuotta! Ties mitä löytöjä tulenkaan tekemään!:)

Mutta ennen kuin pääsen purkamaan, on käytävä huonekaluostoksilla. Ihana äitini lupasi tehdä pienen sponsoroinnin huonekaluhankintoihinni, ja sillä summalla saankin tärkeimmät huonekalut hankittua (pöytä, kaappi ja matto).

Sisustuslehdillä on ollut kova kulutus. Olen saanut lukuisia ideoita ja inspiraatioita. Makuni ei onneksi ole kokenut viime vuosina pahemmin muutosta, joten vanhat sisustustavarani vetoavat minuun edelleenkin. Kokosin alle kollaasit laatikoista kaivamistani tavaroista/kankaista, joiden on tarkoitus kuvastaa sitä väri- ja materiaalimaailmaa, jota aion pitää yllä asunnossani. Tarkoitus on siis suosia luonnonmateriaaleja: silkkiä, villaa, puuvillaa, puuta ja koria.

Sisustuksessani haluan korostaa seuravaa:

 • Yksinkertainen ja selkeä linja
 • Ylellinen ja laadukas kokonaisuus
 • Harmonia
 • Itämaisuus
 • Vahvat ja selkeät tehostevärit
 • Luonnonmateriaalit
 • Valo
 • Kotoisuus/lämpö

Alla karkea ja nopea piirros asuntoni pohjaratkaisusta. Neliöitä minulla on 29 ja sijainti on alle 10min bussimatkan päässä ydinkeskustasta.

Uuden asuntoni plussat:
+ Parketti
+ Rempattu kylppäri
+ Valkoiset kaakelit kylpyhuoneessa (tylsä, mutta parempi kuin perinteinen siniharmaa)
+ Näkymä sisäpihalle
+ Vastapäätä toimistotalo, eli ei näkymää toisten makuuhuoneisiin
+ Keittiö, johon mahtuu keittiönpöytä
+ Rauhalllisen oloinen rappu
+ Putkiremppa vastikään tehty
+ Siisti ja ehjä huoneisto
+ Liikenne ei kuulu sisälle, vaikka vilkasliikenteinen katu vieressä
+ Erinomaiset kulkuyhteydet keskustaan ja töihin
…ja ne miinukset…
– Neljäs kerros (ei hissiä)
– Pohjaratkaisu hankala (ei salli kalusteilla leikkimistä)
– Lasikuitutapetti seinissä (ei mahdollisuutta vaihtaa)
– Kaappitilan puute (iso miinus)
– Varastotilan puute
– Julkisivuremontti tulisi tarpeeseen
– Tylsät ja halvannäköiset keittiönkaapit
– Tila ei tunnu avaralta

Ratkaisuja ongelmakohtiin:

 • Verhojen ja kankaiden käyttö sisutuksessa (peittää)
 • Keskittyminen yksityiskohtiin
 • Laadukkaat tekstiilit
 • Kaapin hankinta
 • Turhista tavaroista luopuminen
 • Tapetti ilman liisteriä (lisää myöhemmin)
 • Ompelukone käyttöön!

Tuloksia pääsette myöhemmin arvioimaan!;)

Koska budjettini on todella pieni, aion ostaa Ikeasta edullisesti tärkeimmät kalusteet sisustuksen pohjaksi. Jotta saan sisutuksesta persoonallisen, hyödynnän laajaa sisustustavara/matkamuistokokoelmaani. Olen jo vuosia aina ulkomailla käydessäni tuonut mukanani sisustustavaroita, joita on nyt ilo päästä laittamaan asunnossa esille. Näillä matkamuistoilla Ikeankin kalusteet saavat uutta eloa. Ja toki tärkein väline persoonallisuuden muodostuksessa on mielikuvitus!:)

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

>Hyvältä vaikuttavat suunnitelmasi. Olen varma että sisustuksen lopputulos tulee olemaan upea!! Anteeksi jos vielä utelen, mutta ettekö muutakaan yhteen poikaystäväsi kanssa vaan erilleen? Aikaisemmin taisit mainita siitä kuinka vaikeaa on löytää kumpaakin miellyttävä asunto..

Vastaa

>Anonyymi: Kiitos, toivotaan, että lopputulos muistuttaa edes hieman sitä, miltä se mielessäni näyttää!;)Eli tarkoitus tosiaan oli muuttaa poikaystäväni kanssa yhteen, mutta suhteemme koki ikävän kriisin, kun poikaystäväni noin kolme viikkoa ennen nykyisten vuokrasuhteidemme päättymistä, totesi, ettei hän ole vielä sittenkään valmis muuttamaan yhteen. Asia tuli yllätyksenä, vaikka olinkin huomannut, ettei hän aivan yhtä innoissaan kuin minä, ollut muutosta. Ymmärrän kyllä hänen tunteitaan, etenkin kun niistä on nyt puhuttu. Mutta toki olin myös vihainen ja pettynyt näinkin viimetipassa tapahtuneesta ilmoituksesta, mikä väkisinkin tarkoitti tilannetta, jossa vain joku vapaa asunto on kelpuutettava. Olemme toki vielä yhdessä, mutta hidastaneet tahtia ja yritämme kuunnella enemmän toisiamme ja itseämme. Katsotaan mihin elämä tästä vie, kaikki on tietenkin vielä avoinna. Joko huomaamme kohta viettävämme (taas) kaiken ajan vain toisen luona, tai tietenkin myös tälläisten suunnitelmien muutosten jälkeen on mahdollista, että suhde päättyy. Toivon kovasti, että arki saataisiin näillä valinnoilla toimimaan!Tulipas pitkä vastaus!;)

Vastaa

>Kivalta kuullostaa sisustussuunnitelmasi. Ihan voisin kuvitella itseni kirjoittamaksi. Minäkin pidän ripauksesta itämaisuutta ja tekstiilit ovat sisustuksessa minulle tärkeitä. Mielenkiinnolla odottelen tuota tapettiratkaisuasi kun minullakin on tuollaiset lasikuitutapetit:)Minä ja poikaystäväni olemme myös aikalailla soutanut ja huovannut tuon yhteen muuton kanssa. Välillä olemme jo tuon päätöksen tehneet, mutta viimehetkellä se on peruuntunut. Tällä hetkellä elämme ”kaukosuhteessa” eli asumme eri paikkakunnilla. Tavallaan meillä menee todella hyvin, mutta joskus tulee mieleen, että olemmekohan koskaan valmiita yhteen muuttamaan…

Vastaa

>Onnea uuteen kotiin! Kiva nähdä, miten tulet sisustamaan asuntosi. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja tykkään tyylistäsi.Kaikkea hyvää sinulle!

Vastaa

>Ihania kuvia ja esineitä! Kodistanne tulee varmasti ihana.:)

Vastaa

>Noi kuvaamasi värisävyt näyttää hyvältä yhdessä. Pidä tuo linja niin kodista tulee varmasti tosi nätti :)

Vastaa

>Lovely: Kiitos, itskein jään mielenkiinnolla lopputulosta odottamaan!:)Heh, tuota kysymystä olen itsekin monesti miestinyt: ”olemmeko koskaan valmiita muuttamaan yhteen” tai oikeastaan onko hän, sillä minusta se vain tekisi arjesta helpompaa. Mielessäni kokoajan pyörii pohdinta siitä, että jos vielä kolmen vuodenkaan jälkeen yhteenmuuttoajatus ei tunnu hyvältä toisesta, niin tuntuuko se koskaan? Vai hätiköinkö vain? Vaikeita asioita, tai ehkä vaikeinta on yrittää saattaa yhteen ne molempien erilaiset katsontakannat. Noh, uusi arki näyttää, mitä tapahtuu.Anonyymi: Kiitos kivasta ja mieltä piristävästä kommentistasi!:)MouMou: Kiitos!:)Ilona: Kiitos! Toivotaan, että onnistuu!;)

Vastaa

>Blogissani on sinulle haaste:)

Vastaa

>Lovely: Kiitos! Tämäpä on mielenkiintoinen!:)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.