Siinä missä lauantai oli kuiva mutta kylmä, palasi sateet takaisin sunnuntaiksi, ei siis paras mahdollinen sää kaupungilla kiertelyyn ja toisaalta, olinhan jo saanut annoksen keskustan tunnelmaa lauantaina. Sunnuntaiksi järjestyikin odottamatonta ohjelmaa, sirkus Roncalli oli saapunut kaupunkiin.

Olen viimeksi vieraillut sirkuksessa ehkäpä sellaiset 20 vuotta sitten, eikä kieltämättä sen suurempaa hinkua noihin monivärisiin telttoihin ole ollut. Nyt kuitenkin into tarttui ja ajattelin sanoa kyllä uudelle kokemukselle. Liput loppuunmyytyyn näytökseen hoitui kuin ihmeen kautta, vieläpä ihan eturivistä, eikä Raatihuoneen eteen, talvisin luistinratana toimivalle alueelle pystytetty sirkusteltta näyttänyt yhtään hullummalta, päinvastoin, miljöö päihitti mennen tullen silmiini piirtyneet näyt Suomen kesän raidallisista jättiteltoista yksinäisillä hiekkakentillä.

Kokemus yllätti; teatteria, jonglöörejä ja mieletöntä akrobatiaa. Tunnelmasta iloitsevia ihmisiä ja hattaroita. Väliajalla suklaaseen upotetut mansikat ja kuohuva siivittivät kokemusta, eikä kylmä ulkoilmakaan haitannut. Kokemuksen jälkeisissä tunnelmissa oli hyvä suunnata lentokentälle ja takaisin kotiin uutta reissua mielessään suunnitellen.

 

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.