Kävin eilen testaamassa CND:n Shellac-lakkausta, joka on ollut markkinoilla liki vuoden ja saanut viime kuussa täydennystä sarjaan 12 uudella värillä. Vaikka Shellac-lakat ovatkin kuulemma näkyneet paljon mediassa, etenkin lehdissä, oli tämä silti minulle aivan uusi juttu.

Kyse on siis ns.14-päivän manikyyristä, joka tehdään CDN Shellac -hybridilakalla. Lopputuloksena on lohkeilematon lakkaus ainakin luvatuksi kahdeksi viikoksi. Lopputulos näyttää aivan normaalilakkaukselta, mutta pitää kuin geeli. Lakkauksen luvataankin olevan luonnollinen, pysyvä ja omaa kynttä suojaava.

Kolme vuotta rakennekynsiä käyttäneenä tykästyin Shellacin luonnolliseen lopputulokseen. Rakennekynsistä olen haikaillut ainoastaan helppoutta, sitä, että kynnet näyttävät aina huolitelluilta, sekä ihanaa ranskalaista manikyyriä, jota on kotikonstein ihan turha yrittää saada pysymään pitkään upeana. Havahduinkin haaveilemasta Shellacilla tehdystä ranskalaisesta lakkauksesta, jonka avulla saisin omia kynsiä hieman kasvamaan nykyisestä nysämallista ja pääsisin taas nauttimaan helppoudesta sekä tuosta ikiklassisesta ja kaikkeen sopivasta lakkauksesta.

Nyt päädyin kauniiseen neutraaliin puolipeittävään Iced Coral-sävyyn, joka sopii mahdollisimman moneen asuun seuraavan parin viikon aikana tai reilunkin, useilla kun lakkaus pysyy niin pitkään kuin vain kynsien kasvuraja ei ala häiritsemään esteettistä silmää. Kyseinen lakka on ollut kuulemma kysytyin vastalanseeratuista sävyistä ja metallinhohtonsa ansiosta se heijastaa hieman erisävyjä valosta riippuen. Pari koristetimanttia nimettömässä kruunavaat kynnet. Nyt vain mielenkiinnolla seuraan pitääkö lakka lupauksensa ja pysyy upeana ainakin pari viikkoa ja pitävätkö kynnet muotonsa ilman lohkeilua.

Lainatut kuvat: ensimmäinen ja kolmas

Lakkauksen etuja on mm, että se on helppo ja nopea laittaa/poistaa (poistetaan poistolapuilla, joihin lisätään asetonia), mutta sitä on saatavilla ainoastaan ammattilaisen laittamana, eli kotiin lakkoja ei voi ostaa. Se kuivuu UV-valon avulla, joten kuivumisaikaa siinä ei varsinaisesti ole, vaan kynnet ovat heti laiton jälkeen käyttövalmiit.

Shellac-lakkaus on myös edullisempi kuin rakenne-/geelikynnet, mutta pysyy ja suojaa omia kynsiä kuin geeli, sen pitäisikin sopia erinomaisesti omien kynsien kasvattamiseen. Lakkaus on joustava, eli se vahvistaa omaa kynttä, muttei tee niistä kovia ja siten alttiita lohkeamaan. CDN Shellac on allergiatestattu, eikä se sisällä formaldehydiä, tolueenia tai dibutyyliftalaattia. Lakkauksen hinta paikasta riippuen on alk.n.35euroa.

Lisää Shellacista täältä, englanniksi ja suomeksi.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.