Vietin alkuviikosta pari päivää purjehtimassa Turun saaristossa. Alla oli Tall Ships´Race kisoihinkin osallistunut TS Helena, Suomen Purjelaivasäätiön lippulaiva, joka purjehtii ympäri maailmaa.

Purjehduksen lomassa rantauduttiin yöksi Nauvon vierasvenesatamaan ja poikettiin päiväretkelle Seiliin. Alue on viehättävää, ja ehdottomasti loistava kohde toteuttaa kotimaan matkailua. Majoitusliikkeitä oli mukavasti tarjolla, ja kansainvälisetkin vieraat näyttivät löytäneet Nauvon.
Aivan vierasvenesataman kupeessa sijaitsee erinomainen ravintola L’escale, jonka viehättävässä miljöössä on miellyttävä illastaa. Ruoka on erinomaista, palvelu ystävällistä ja näkymät sataam kauniit.
Saariston kauniin luonnon keskellä pilkottelee upeita pastellisävyisiä pitsihuviloita. Huvilat sopivat maisemaan täydellisesti, ja niiden arkkitehtuuri hivelee ainakin minun silmääni siroudellaan ja yksityiskohdillaan.

Matkan toinen etappi oli Seilin Saaristomeren kansallispuistoon kuuluva saari Nauvossa, jonka mielenkiintoiseen historiaan pääsin tutustumaan ihan oppaan avustuksella. Lyhyessä ajassa ennätettiin ottaa siis katsaus aina saaren synnystä kruunun hallintoon ja spitaalihospitaalivaiheista nykypäivään. Historia on aina mielenkiintoisinta kun on mahdollisuus olla läsnä paikan päällä, jonne menneiden vuosisatojen vaiheet sijoittuvat.

Suosittelen lämpimästi kotimaanmatkailua näille(kin) suunnille!

P.s Suurimman osan reissusta satoi tai oli muuten vain synkkää, osuin vain kamerani kanssa paikalle juuri oikeina hetkinä.;)

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.