Viime aikojen suosikkiravintolakseni on noussut Helsingin Taidehallin tiloissa sijaitseva Farang (Ainonkatu 3), joka tarjoilee erinomaista modernia kaakkois-aasialaista ruokaa. Ruoat ovat yhdistelmä eksoottisia, mutta harmonisia, tuoreita ja vivahteikkaita makuja. Nettisivuillaan Farang mainitsee raaka-aineiden olevan mahdollisimman pitkälle lähituotettuja ja jopa luomutuotteita.

Tasokkaaksi ravintolaksi miljöö on rento ja lämmin, ja palvelu on erittäin ystävällistä. Ainoana miinuksena paikoin hivenen turhan meluisa tila, siksi itse suosinkin pöydän ottamista pienemmän salin puolelta, joka tuntuu suurta salia intiimimmältä. Annokset ovat jaettavia, eikä turhan suuria, joten illallisen aikana pääsee helposti maistelemaan useita makuja. Hyvä lähtötilanne kahdelle henkilölle onkin valita esimerkiksi kolme erilaista annosta, jotka täyttävät normaaliruokahaluisen vatsan sopivasti ja jättävät vielä tilaa jälkiruoalle.

Annokset ovat hienostuneita ja näyttävät yhtä hyviltä kuin maistuvatkin. Kokonaisuudet leikittelevät tulisuudella, happamuudella, suolaisella ja makealla, joten annoksesta löytyy hauskoja makukombinaatioita. Varsinaisesti tulisia ruoat eivät kuitenkaan ole. Koska maut rakentuvat pitkälti yrttien ja tuoreiden vihanneksien varaan, löytyy listalta myös kasvisruokailijoille sopivia vaihtoehtoja.

Olen niin tykästynyt seuraaviin poimintoihin listalta, että viimeksi Farangissa vierailtuani täytyi tehdä päätös, että ensi kerralla on pakko tilata jotain muuta (annokset näkyvät kuvassa, paitsi jälkiruoka on eri).

Grillattu Marmorihärkäsalaatti
paahdetturiisidressing, thaibasilikaa, sitruunanruohoa
Rapeaa possua, Palmusokerikaramellia
haudutettua, rapeaksi paistettua possua, riisiviinietikkaa
Morning Glory, Rapeaa ”Suola & Pippuri” Tofua, Rapeaa possunkylkeä
vesikrassia, paksoita, rapeakuoriseksi paistettua silken tofua
(saatavissa myös ilman lihaa)
Dreamland
sitruunanruoholla maustettua päärynää, valkosuklaajäätelöä, paahdettua valkosuklaata, päärynäliemi

Farangin omistajat avaavat toukokuussa Bulevardille pohjois-aasialaisen keittiön makuja tarjoilevan ravintolan, Ravintola Gaijin, enkä malta odottaa, että pääsen testaamaan myös sitä. Koska ravintolan varauskanta on jo avoinna, voi mennä aikaa ennen kuin pöydän saa itselleen lyhyellä varoitusajalla napattua, jos Farangin suosion pohjalta uuden ravintolan kysyntää ennustaa.

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.