Olen älyttömän nirso mitä tulee kasvojen peruspuhdistusaineisiin. Tuotteen pitää olla edullinen (en ole valmis maksamaan paljoa aineesta, joka kuluu verrattain nopeasti ja peseytyy pois), joko geelimäinen tai vaahto, poispestävä ja sellainen, joka yksistään poistaa ehdottomasti kaiken meikin (en jaksa läträtä useamman aineen kanssa, saati käyttää erillisiä paikallisia poistoaineita). Olen siis laiska, pihi ja mukavuudenhaluinen, mutta silti odotan erinomaista.

Olen kokeillut lukemattoman määrän eri merkkien ihotyyppilleni (rasvaisuuteen taipuva sekaiho, talvella taipumusta pintakuivuuteen) sopivia puhdistusaineita, mutta aina niissä on ottanut joku vastaan; puhdistusteho, hinta tai koostumus. Paljon on ollut ihan hyviä, ja erityisesti olen tykännyt esimerkiksi Dermalogikasta ja L’Occitanen Organic Olive Radiant puhdistusvaahdosta, mutta molemmissa otti lopulta vastaan hinta, ja ensimmäisessä käyttämäni aiheen vaatima esipuhdistuksen tarve, jolloin laiskuus vain yksinkertaisesti voitti. En halua pihistellä puhdistusaineen käytön kanssa, joten puhdistusaine ja kasvovesi –setti pitäisi mieluiten löytää alta parin kympin.

Kokeilin ensimmäisen kerran jo ikuisuus sitten L’Oréalin Triple Active Balance –sarjan puhdistusgeeliä ja kasvovettä, ja sittemmin se on ollut aina se tuotepari, johon olen palannut kokeiltuani jotain muuta, ja käyttänyt hetken ennen kuin olen taas saanut päähäni kokeilla jotain uutta. Viime vuonna aloin miettimään, että miksi oikeastaan edes väkisin kokeilen uusia aineita, tämä kyseinen setti kun on edullinen (molemmat reilusti alta kympin) ja toimii; pesee kaiken meikin pois tehokkaasti, jättää ihon puhtaaksi ja raikkaasti, eikä kuivata ihoani.

Sen jälkeen en ole enää ostanut muita, ja siten välttynyt hudeilta ja ollut oikein tyytyväinen. Lompakkokin on kiittänyt huokempaan tuotteeseen tykästymisestä. Eihän setissä sinällään mitään erityistä ole, se on kaikin puolin massaan hukkuva, eikä lupaile sen ihmeempää, mutta se toimii. Enkä oikeastaan muuta puhdistustuotteelta odotakaan kuin puhdasta ja raikasta jälkeä sekä tunnetta. Ainoa mihin tästä nyt suoriltaan olisin valmis vaihtamaan, olisi vastaavasti toimiva jonkin luonnonkosmetiikkasarjan puhdistusaine, mutta minun kriteereilläni toimivaan sellaiseen en ole vielä törmännyt ja hinnatkaan usein eivät vastaa ihan sitä, mitä olisin puhdistussetistä valmis maksamaan. Vinkkejä kriteerit täyttävistä saa toki esittää!;)

Katso myös nämä

21 comments

Vastaa

Hyvä pointti toi, että aineet huuhtoutuu kuitenkin veden mukana pois. Tämä postaus sai mut todella miettimään, että ”nii-i, miksi mäkin ostan lähemmäks 100 euroa maksavat puhdistustuotteet”. Nyt, kun luin tän jutun, niin se tuntuu pelkästään naurettavalta, sillä en usko, että niissä loppupeleissä on kuitenkaan niin suurta eroa muuten kuin hinnassa. Täytyypä seuraavaksi kokeilla noita L’Oréalin tuotteita, jos ovat noin edullisia ja ihan toimiviakin. Kiitos vinkistä siis :)

Vastaa

Minulla tuotteet jakautuu karkeasti pihistä/panosta –kategorioihin, ihovoiteet ja sen sellaiset hoitotuotteet ovat sellaisia, joihin mielellään panostaa, mutta tällaiset yhden perusasian ajavat, eritoten samantien poispeseytyvät tuotteet sitten taas sellaisia, missä erityisesti kiinnitän huomiota hintaan. Pestylle puhtaalle iholle kuitenkin heti levittää seerumit ja voiteet, jotka sitten oikeanlaisina tuovat ihanan ja viimeistellyn fiiliksen hyvin puhdistuneen raikkaan ihon päälle, siten en juuri ole valmis maksamaan puhdistustuotteissa ns.ylellisyysfiilislisää :)

Vastaa

Minulla on täysin samat vaatimukset puhdistustuotteelle, ja nämä vaatimukset on täyttänyt Erisanin hoitava puhdistusgeeli ties kuinka kauan. Käytän joka päivä kasvo- ja silmämeikkiä, ja tällä lähtee kaikki. Hinta vaihtelee ostopaikan mukaan, noin 4 euroa. Joskus käytän kasvovettä lisäksi, joskus Sensain kakkospuhdistajaa, joskus en mitään muuta. Tuote on hajustamaton.

Vastaa

Oi, enpä tullut ajatelleeksikaan, että Erisanilta löytyisi kilapilukykyinen vaihtoehto! Olen kyllä Erisanin voidetta ja saippuaa käyttänyt, mutta kasvoille en merkkiä ole kokeillut. Täytyykin pitää mielessä, iso kiitos vinkistä! :)

Vastaa

Saman sarjan vaaleanpunainen versio puhdistusgeelista (triple active fresh – dry and sensitive skin) on parasta! Mutta valitettavasti sitä ei saa Suomesta. (Ostan sitä aina Ruotsista)
Minulla on hieman rasvoittuva, toisinaan pintakuiva iho, joka ärtyy tosi helposti vääristä ihonhoitotuotteista. Olen koittanut kaikkea mahdollista, apteekkituotteista markettikaman kautta kalliimpiin puhdistustuotteisiin, mutta mistään iho ei tykkää niinkuin tästä! Joskus käytän pakon edessä jotain muuta, mutta jo monen vuoden ajan olen aina uskollisesti palannut L’oréalin vaaleanpunaiseen heti kun vain mahdollista! Suosittelen :)

Vastaa

Ihan kuin olisin joskus kauan kauan sitten nähnyt noita mainitsemiasi – olisiko niitä voinut joskus olla Suomestakin saatavilla, vai olisinkohan sitten nähnyt matkaillessa? Hmm, voi olla että muistan väärin, kun kuitenkin tähän olen aina empimättä päätynyt. :) Kiinnostus heräsi tuota pinkkiäkin versiota kohtaan, joten täytyykin ehdottomasti ostaa kokeiluun jos tulee reissatessa vastaan!

Vastaa

Voi hyvin olla, että sitä on myyty joskus Suomessakin, en ole varma missä asuin kun aloin sitä käyttämään.. Mutta mun iholle ainakin se on parempi ja hellempi kun tuo vihreä, ja putsaa meikin yhtä tehokkasti :)

Vastaa

Sokos myy Face- nimistä sarjaa, tuotteissa on käytetty luomuraaka-aineita, mutta ei ole sertifioitu. Ovat ihan mielettömän hyviä, olen nimittäin todella kriittinen kosmetiikan ja erityisesti puhdistusaineiden suhteen. Sarjaan kuuluu puhdistusvaahto eilaisille ihoille ja kasvovesi… lisäksi kosteusvoiteet. Kosteusvoiteista en osaa sanoa, mutta putsrivaahto ja kasvovesi ovat loistavia ja hinta muistaakseni 9,90/kpl :)

Vastaa

Kiitos vinkistä! Tuo Face -sarja onkin minulle ihan tuntematon, hämärästi muistan nimen, mutten ole siihen sen enempää perehtynyt. Täytyykin seuraavan kerran Sokoksella vieraillessa käydä tutkailemassa tarkemmin – kiitos vinkistä! :)

Vastaa

Heh, kun luin kriteerisi – ei turhaa läträämistä monen aineen kanssa ja hinta edullinen – en tosiaan odottanut tällaista loppupäätöstä. Melkein parikymppiä on minusta jo suht kova hinta, mutta toisaalta, pulloja onkin kaksi eikä yksi kuten ilman muuta oletin. No kukin toki tavallaan, itse en kasvovettä koe tarvitsevani enkä sellaisen kanssa jaksaisi pelatakaan.

Vastaa

Nuo mainitsemani L’Orealit maksavat muistaakseni 6-7 euroa pullo, eli yhteensä 12-14 euroa, tuon 20 euroa mainitsin aikalailla kipurajaksi, eli siihen olisin teoriassa vielä valmis, jos tuote jollain erityisyydellään vakuuttaisi. Kasvovesi tosiaan, siitä en osaisi luopua. Yleensä en aamuisin sen kummemmin viitsi pestä kasvoja, mutta freesaus on ehdottomasti tarpeen, joten kasvovedellä pyyhkiminen tuo nopeasti piristystä kasvoille. Iltaisin kyllä pärjäisi ilman kasvovettä, mutta aamuisin ei, mutta silloin taas pärjää ilman putsaria kun iho on jo valmiiksi puhdas. :)

Vastaa

Oma iho on herkkä, pintakuiva ja rasvoittuva ja kaikenlaisia putsareita olen itsekin kokeillut. Hyvä on ollut Korresin White tea – puhdistusgeeli, mutta silläkin on kyllä hintaa (20 euroa Suomesta ostettuna). Tykkäsin myös Hamamelis-kasvovedestä, vaikka siinä olikin hieman turhan voimakas tuoksu.

Tällä hetkellä olen tykästynyt Flow Kosmetiikan kasvosaippuoihin. Hintaa niillä on kuutisen euroa, kestävät käytössä pitkään ja niistä ei jää mitään turhaa pakkausmateriaalia. Yhdessä Sensain puhdistusliinan kanssa aika näppärä yhdistelmä. Tosin näin talvella ovat ehkä himpun verran turhan ytyä kamaa.

Kasvovesissä en vielä ole löytänyt hinta-laatusuhteeltaan Lactolinen kasvoveden voittanutta. Parin euron pullo ja ainesosiltaan oikein hyvä. Suosittelen lämpimästi.

Vastaa

Uih, 20 euroa putsarista ylittää kyllä oman hintarajan paukkuen, mutta kuulostaa ihanalta! :) Tuo Flow Kosmetiikka onkin minulle tyystin tuntematon, täytyykin perehtyä! Useissa tuotteissa on minun kohdalla ongelma, etteivät ne poista raskasta ripsivärikerrostani ilman hinkkausta pelkällä kevyellä vesipesulla, tämä L’Orealin tuote tekee sen, ja siksi olen ollut tyytyväinen. Moni muu tuote poistaa kyllä meikin hyvin, mutta ripsari ei välttämättä lähde yhdellä pesukerralla täydellisesti, ja sekös vasta laiskaa ärsyttää. ;)

Kiitos muuten tuosta Lactoline –vinkistä, tuo hinta sopisi lompakolleni paremmin kuin hyvin! :)

Vastaa

Mulla on ollut jo tovin käytössä apteekista saatavan La Roche Posayn tuotteet. Tykkään kovasti eikä niiden hintakaan päätä huimaa. Tosin tuollaista all in one -puhdistusta en edes käytä, vaan ensin vedenkestävä ripsari pois silmämeikin poistoaineella, sitten em. sarjan puhdistusgeeli ja syväpuhdistava kasvovesi. Mulla on erilaisia kasvo-/täsmävoiteitakin samasta sarjasta ja vaihtelua vaaditaankin koska ihoni on samantyyppinen kuin sinulla. Plus että näppyjäkin tulee välillä helposti. (ihana asia näin 3-kymppisenä :D)

Vastaa

Olen nyt joutunut väliaikaisesti käyttämään silmämeikinpoistoainetta kun satuin korkkaamaan ripsarin, joka on vesiliukoinen, mutta jämähtämisestä päätellen ei kyllä uskoisi sellaiseksi, ja huomaan, että yksikin ylimääräinen vaihe lisää iltarutiineissa tuntuu huikean ylitsepääsemältä jutulta – iloisena palasinkin takaisin vanhaan ripsariin, joka lähtee normipesun mukana. Kaipa noi on juuri niitä rutiineita mihin sitten nopeasti tottuu, itsekin joskus kymmenen vuotta sitten käytin päivittäin vedenkestävää ripasaria ja ihan tyytyväisenä töpöttelin sen pois vanulapuilla joka ilta, ja nyt sitten muka ei mitenkään pysty. ;)

Kiitos muuten sinullekin minulle uudesta tuotesarjavinkistä, enpä ole tuohonkaan perehtynyt. Huoh, tuotevalikoimat ovat kaiken kaikkiaan niin mielettömiä, ja sieltä lomasta pitäisi löytää ne omat suosikit! Siksipä tällaiset vinkkaukset ovatkin erittäin arvokkaita. Etenkin kun puhutaan samantyyppisestä ihosta, niin sitä rohkenee helpommin kokeilla ihan uutta. :) Mulla muuten kanssa tulee näppyjä tosi helposti, välillä ei hetkeen mitään, ja sitten yhtäkkiä niitä ilmestyy kuin tyhjästä – ei kiva!

Vastaa

Hei,

oikein hyvät kriteerit! Itse olen käyttänyt viimeksi Dermalogican tuotteita. Aluksi kauhistelin hintaa, mutta nyt kun ne näyttävät kestävän ainakin puoli vuotta, niin ei se hinta niin kamala olekaan. Mutta mielelläni siirryn kyllä edullisempaan, kun en ole huomannut että ihmeitä tapahtuisi noilla kalliimmillakaan tuotteilla :)

Olen itse käyttänyt noita suosittelemiasi tuotteita, ja ne ovat todella hyviä hinta/laatu -suhteeltaan. Jos pari vinkkiä voin vielä mainita, niin Dermosilin Vitamin E -puhdistusvaahto on hellävarainen ja tosi hyvä, ja hintaa on vain 6,70e pullolla, joka kestää ainakin omassa käytössä sen puoli vuotta (ja meikkaan joka päivä). Kasvovesistä hyvä markettituote on Neutrogena. Biothermin tuotteista olen tykännyt myös, mutta ne ovatkin sitten taas paljon hintavampia.

Vastaa

Aiemmin käyttämästäni Dermalogican puhdistustuotteesta kyllä tykkäsin itsekin, mutta juuri se mitä käytin ei poistanut kaikkea silmämeikkiä yksistään, joten jouduin käyttämään esiputsaria – mutta toki heilläkin on varmasti sellaisia, jotka poistavat kaiken, taisin vain valikoida jonkun superhellävaraisen, jossa ei sitten puhdistusteho yksistään riittänyt :)

Dermosilin naamiota ja voiteita olen itse jokunen vuosi takaperin käyttänyt, mutta puhdistustuotteita en olekaan kokeillut. Muistikuvani tuotteista on, että ovat varsin oivallisia hinta-laatusuhteeltaan, sopisivat siis budjettiini ja uskoisin, että myös putsari voisi minulla toimia – kiitos siis vinkistä :)

Vastaa

Hei! Itse käytän Kielh’sin Ultra Facial Cleanser puhdistusgeeliä. Sekin on kyllä vähän kalliimpi, olisiko 19e, mutta kestää ikuisuuden, koska tuote on niin tehokas, että sitä tarvitsee vain todella pienen määrän :)

Vastaa

Juuri maanantaina poikkesin Kielh’sillä ja kaiken muun ohella hypistelin myös puhdistustuotteita. Hinta on kyllä hivenen korkea minun makuuni, mutta ehdottomasti houkuttaisi kyllä kyseistä merkkiä testata! :)

Vastaa

Kannanpa minäkin suositukseni kekoon Bioderman Crealine (myös nimellä Sensibio) H20 -putsarin muodossa. eBaysta löytää melko edullisesti (alle 10 €/250 ml, saatavana myös 100 ml sekä 500 ml pulloissa), sekä alkuperämaa-Ranskasta apteekeista. Laadukas merkki, julmetun laadukas litku. Koostumukseltaan on siis kuin kasvovettä, mutta vie myös vedenkestävän meikin mukanaan, on hellävarainen kuin mikä, eikä tarvitse läträtä juoksevan veden kanssa, mikä on monen ihon pintakuivuuden syypäänä. Itse käytän iltaisin meikinpoistoon kaksi vanulapullista tavaraa ja aamuisin pyyhkäisen yhdellä, ja nykyään oikein inhottaa, miten likaiseksi naama on jäänyt ennen muita putsareita käyttäessä, kun luuli sen tulevan aivan puhtaaksi.

Sulla onkin paljon testattavaa, kun kaikki vannovat oman suosikkinsa nimeen :D

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.