Viime vuonna en leiponut pipareita, mutta tänä vuonna halusin palauttaa jouluperinteen ja niinpä kaulimme pelleittäin pipareita viime viikonloppuna. Ensisijaisena tavoitteena oli tehdä muutama pieni piparkakkutalo, sellaisia, jotka voi kääräistä kauniiseen sellofaanipakettiin ja viedä mukana joulun aikaan kyläillessä. Yksi taloista sai uuden omistajan tänään ja yksi jää meille omaan herkutteluhetkeen, mutta kaksi odottelee vielä aatton vierailuja. Piparitalojen tekeminen oli hauskaa ja sujui yhteistyössä nopeasti. Koristelujen suhteen tosin tuli vaivattua päätä pari päivää, mutta löytyihän sitten se meidän makuun sopiva ilme taloille. Melkein houkutti jättää talot kokonaan valkoisiksi, mutta loppujen lopuksi oli ihan kiva tuoda väriä kokonaisuuteen muutamalla joulunvärisellä karkilla. Jäljelle jääneestä taikinasta paistuikin pipareita täysin yli omien tarpeiden, mutta ehkä sitten ensi vuonna osaa mitoittaa taikinamäärän hivenen paremmin. :)

Katso myös nämä

6 comments

Vastaa

Voi miten ihania! Ensi jouluna pitää minunkin taas palata piparkakkutalon tekoon, ja nämä söpöset täytyy ehdottomasti tehdä! Koko pipari kylä! :)

Mukavaa torstai iltaa sinne!

Vastaa

Oi, kiitos! Nyt kun on tullut harjoiteltua piparitalojen tekemistä, niin ensi vuonna ehkä uskaltaa tehdä useamman toisistaan erilaisen – pikkunen kylä poltteli minullakin mielessä ;)

Ihanaa viikonloppua ja joulun odotusta! :)

Vastaa

Noita kun katselee, niin ei voi muuta sanoa kuin WAU! Upean näköisiä, ja tuo kuitenkin hillittynä pidetty koristelu on kyllä piste i:n päälle.

Itseltä jäi piparien leipominen tältä vuodelta väliin, on ollut niin kiire, että juuri ja juuri ehtii kotona käydä nukkumassa… :)

Vastaa

Oi ihana, kiitos! Siitä on vähän aikaa kun olen viimeksi piparitalon kyhännyt, joten vähän jänskätti tuleeko näistä sellaisia, että kehtaa antaa lahjaksi, mutta ihan hyvinhän ne tuntuivat onnistuvan :)

Itselläkin on jostain syystä joulunalusaika ollut tosi kiireistä, mutta onneksi sentään viikonloput rauhallisempia, niin on sentään vähän ehtinyt jouluvalmisteluihin panostaa!

Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle :)

Vastaa

Ai miten söpöjä pikkuisia piparkakkutaloja! Itse olen yrittänyt tehdä joskus ison piparitalon, mutta siinä ei oikein seinät pysyneet pystyssä ja tuntui muutenkin hankalalta hommalta.. Noita pienempiä voisi kokeilla joskus! Kaunista jouluaikaa!
http://cathrinaz.blogspot.fi/

Vastaa

Kiitos :) Pienet oli tosi helppoja tehdä, ja erityisesti kasata! Itsekin olen joskus tehnyt isomman, mutta nämä olivat kyllä ehdottomasti helpompia ja nopeampia kyhätä. Hieman jonkun monimutkaisemman kyhääminen houkuttelisi, mutta katsotaan jos ensi vuonna uskaltaisi kokeilla jotain vähän erilaisempaa taloa.. :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.