Muistatteko vielä Jolien, hyvinvointikonseptin jonka lanseeraustilaisuudessa vierailin kesäkuussa? Jolie hehkuu hyvää oloa, nettisivut jatkavat täyttymistään mielenkiintoisella sisällöllä ja kivijalka putiikki on rempan kourissa aueten syksymmällä palvelemaan kaikkia, luonnonkosmetiikan vakiokuluttajia siinä missä uusia paremmista valinnoista kiinnostuneita. Facebookissa olen seurannut rempan etenemistä silmä kovana ja ihastellut kokonaisuuden rakentumista pala palalta. Jolie on ollut mielessäni usein kesän aikana, mikä johtuu osin Kure Bazaarin ihanasta pinkistä Macaron –kynsilakasta. Kynsilakan sain mukaani lanseeraustilaisuuden yhteydessä ja muistan pähkäilleeni ikuisuuden herkullisten kynsilakkasävyjen keskellä, miettien minkä niistä kotiuttaisi. Päädyin karkkipinkkiin, eikä ole tarvinnut katua, pinkit ovat kynteni olleet varsin usein tämän kesän aikana ja siten lakkaustuokiot muistutelleet Joliesta ja sen aivan ihanasta perustajakaksikosta.

Kure Bazaarhan on siitä kiinnostava kynsilakka, että 85 prosenttia sen raaka-aineista on peräisin luonnosta. 85 prosenttia, koska täysin luonnon raaka-aineista kynsilakkaa ei ole mahdollista tehdä, eli prosenttiluku on niin korkea kuin kynsilakalle ylipäänsä on mahdollista. Lakka sisältää muun muassa puuvillaa, maissia, selluloosaa, perunaa ja vehnää ja tietenkin oleellista on, mitä se ei sisällä; siinä on vähemmän kemikaaleja kuin tavallisessa kynsilakassa. Värivalikoima on kiinnostava ja ihanan monipuolinen, itse kynsilakka kestää hyvin, se on peittävä ja kuivuu nopeasti.

Pinkkiä maanantaita kaikille! Ja pysykäähän kuulolla, sillä yhteistyössä Jolien kanssa järjestetty arvonta tulossa kun palailen työreissultani, sitä ei kannata ohittaa. :)

Katso myös nämä

4 comments

Vastaa

Olen myös lueskellut tuosta Kure Bazaarista ja eihän se valitettavasti ihan noiden mainospuheiden mukaan mene. Vähemmän myrkyllistä kynsilakkaa löytyy useammastakin paikasta, ihana on esimerkiksi suncoatgirl.com joka sopii lapsillekin kolmivuotiaista ylöspäin =)

Vastaa

Ehdottomasti löytyy vähemmän kuormittavampiakin vaihtoehtoja! :) Ja kysehän on tietenkin myös siitä mihin vertaa ja mitä kukin tuotteilta haluaa, tämä on vain yksi vaihtoehto. Vähäkemikaalisuushan ei ole synonyymi myrkyttömyydelle, ja itse ainakin käsitän ne kahtena eri asiana. Myrkyllisyydelläkin on monta määritelmää ja uskon, että tässä tarkoitat sitä, että missä on vähiten kehon haittavaikutuksille altistavia ainesosia, ja niitähän löytyy luonnosta siinä missä kemiallisistakin valmisteista.

Joku tekee valintoja siltä kannalta, missä on ympäristöä vähiten kuormittavia ainesosia, mitkä hajoavat parhaiten luontoon / jää pienin hiilijalanjälki / kykenee parhaiten varmistumaan eläinkokeettomuudesta, jotkut taas katsovat asiaa siltä kannalta, että mikä allergisoi epätodennäköisimmin, mikä on siten turvallisin ja riskittömin vaihtoehto ja kolmas tarkkailee pitoisuuksia mahdollisten kehon kuormittavuuksien tai muiden altistavuusriskien mukaan. Joku kaikkia näitä, joku jotain muuta, ja jotakuta ei kiinnosta lainkaan.

En ole ammattilainen, mutta omasta mielestäni nämä eivät ole yksiselitteisiä asioita, eikä joku ole automaattisesti parempi kuin toinen vaihtoehto. Terve kriittisyys siis on enemmän kuin sallittua kaikessa, ja etenkin kosmetiikkameressä. Jos katsoo esimerkiksi Skin Deep Cosmetics Databasea, niin esimerkiksi OPI:lla on suhteellisen pieni kokonaiskuormittavuus, vaikka se onkin ns.tavallinen lakka, kun taas vastaavasti jollain toisella tutulla lakkamerkillä voi olla huikean korkeat lukemat. Oleellista minusta on se, että on vaihtoehtoja, joista kukin voi valita tarpeisiinsa ja kuten nykyään on vahvasti vallalla, arvoihinsa sopivia tuotteita. Mitään ei ehdottomasti pureksimatta pidä niellä! :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.