Vaikka aidon rusketuksen hankkiminen ei lukeudu kesäsuunnitelmiini, ei se silti estä minua hankkimasta hieman väriä pintaan – purkista. Koska ihoni on luonnostaan hyvin vaalea, haluan lopputuloksen näyttävän mahdollisimman luonnolliselta, mikä tarkoittaa hyvin luonnollista, nykyistä hieman lämpimämpää ihonsävyä.

Ensi kokeilusta alkaen, eli jo vuosia suosikkini on ollut Doven Summer Glow -itseruskettava. Myönnän kyllä, etten ole juuri sen löydettyäni kokeillut muita, mutta ehkä sekin kertoo jotain. Yhden harha-askeleen tein vastikään Lumenen itseruskettavaan, mutta palasin pikaiseen takaisin Doven pariin.

Summer Glow on koostumukseltaan paksua ja voidemaista. Se on helppo levittää, mutta ainoa miinus on, ettei se imeydy turhan nopeasti, siksi käytänkin sitä vain iltaisin ennen nukkumaan menoa. Tuoksu on mielestäni mukavan neutraali, ja tämä on varmaan ainoita edullisemman hintaluokan tuotteita, joilla olen saanut oikeasti laikuttoman lopputuloksen, vaikka varsin laiskanlainen levityksessä olenkin. Avainsana on asteittaisuus, iho ei tummu merkittävästi ensimmäisellä kerralla, mutta haluamaani lopputulokseen pääsen jo kolmen levityskerran jälkeen, jonka jälkeen riittää pelkkä väljempi ylläpito. Tässä hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan.

Kasvoille Summer Glow on liian paksua, ja olen kokeillut myös Doven kasvoille tarkoitettua itseruskettavaa, mutta siirryin pian sen jälkeen Nuxen Soleil Prodigieux -kasvovoiteeseen johon olen ollut super tyytyväinen. Voide on ohutta, joten se on helppo levittää eikä tuki ihohuokosia. Voide on jo valmiiksi värillistä ja hieman hohtavaa, joten se tuo eloa ihonsävyyn heti. Värillisyyden myötä se on myös helppo levittää, eikä sävy tummu siitä sen enempää kuin miltä se kasvoilla heti levityksen jälkeen näyttää, joten sen käyttö on siinä mielessä turvallista. Vahvasti ruskettavaa tämäkään ei ole, joten sopii erinomaisesti hyvin vaaleaihoisillekin. Voide on riittoisaa, mutta ainoa miinus tässä on hieman hassu metallinen haju, joka tuntuu sieraimiin heti levityken yhteydessä, mutta katoaa kuitenkin nenästä ja mielestä nopeasti.

Iho on hyvä kuoria ennen itseruskettavan käyttöä, itse teen sen yleensä edellisenä päivänä, mutta kuorin ihoani muutenkin säännöllisesti, joten siltä osin tämä ei tuo muutosta rutiineihini. Käytännössä en ole kovin tarkka levityksen suhteen, mutta silti onnistun näillä, sopivat siis laiskoille. ;)

Katso myös nämä

9 comments

Vastaa

>Mä oon kans miettiny itseruskettavia mutta en ole vielä uskaltanut… Olisi kyllä hyväksi, mulla on aina joka kesän lopussa ruskea raita polvissa kiitos futissukkien ja -shortsien (niin kaunista). Paikkausauringonottoon yms. joutavuuksiin ei oikein aika riitä :p

Vastaa

>Mä tykkään kanssa tuosta Nuxen voiteesta eniten, ihan paras kasvoille! xx J

Vastaa

>Oih, t-paidan rajat on kanssa hienoja ;) Itselle ei pääse ikinä oikein rajoja muodostumaan kun niin vähän aikaa auringossa vietän, mutta siksi onkin ihana hakea purkista vähän päivetystä, ettei sentään läpi kesän ole ihan lakanaan sekoitettavissa. :)

Vastaa

>Kiva kuulla, että olet kanssa tykännyt! Itsekin olen käyttänyt sitä jo varmaan vuoden päivät, ja ollut tosi tyytyväinen :)

Vastaa

>Tuo itseruskettavien tuoksu on mulle täysi mysteeri. Omasta mielestäni Dove tuoksuu todella voimakkaalta kun taas monet ovat sanoneet sitä aivan neutraaliksi. Vastaavasti esimerkiksi Yves Rocherin itseruskettava tuoksuu mielestäni melko vähän ns. perinteiseltä itseruskettavalta, mutta jotkut ovat kommentoineet sen tuoksuvan jopa pahalta. Onkohan mahdollista, että tuoksu riippuu käyttäjästä eli jokaisen iho reagoi tuotteisiin eri tavalla? Eikö itseruskettavan toiminta perustu johonkin kemialliseen reaktioon iholla, niin jos se tuoksu johtuu siitä reaktiosta eikä varsinaisesti siitä aineesta? Olipas sekavaa pohdintaa:)

Vastaa

>Tämäpä sattui paremmin ku hyvin! Ostin just eilen tuota Dovea, kun haluaisin pientä päivetystä ennen tän kesän ensimmäisiä häitä. Solariumia ja "oikeita" itseruskettavia en välitä käyttää eikä suomen kesässä oikein voi kelien puolesta luottaa siihen että väriä ehtii pintaan saada. Innolla siis kokeilemaan! :)

Vastaa

>Hmm, onpas mielenkiintoista! Tokihan tuoksutkin tuntuvat neniin erilaisilta, mutta tässä tapauksessa tuntuu kyllä hirmu loogiselta tuo arvaus, että kyse on juuri oman ihon reagoinnista kyseiseen itseruskettavaan, koska kuten sanoitkin, niin jonkinlainen kemiallinen reaktiohan siinä tapahtuu! Joka tapauksessa, varsin mielenkiintoista :)

Vastaa

>Oi, kiva juttu, toivottavasti tykkäät! Itse olen ainakin ihan myyty sen luonnolliselle lopputulokselle ja muutenkin helppoudelle kun ei tarvitse liikaa rajoja vältellä. :)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.