Pienillä asioilla on merkitystä, kuten vaikkapa sellaisella arkipäivän pienellä esineellä kuin pinsetit. Ulkonäöltään mitätön tarvike, joka on aiheuttanut minulle päänvaivaa vuositolkulla. Täydellisten pinsettien löytäminen, noh, se on alkanut tuntua liki elämänmittaiselta tehtävältä. En tiedä monetko pinsetit olen hankkinut viimeisen viiden vuoden aikana (ja monetko kadottanut), aina uudet ja edellisiin verrattuna erilaiset. Alussa ne saattavat olla hyvät, terä nappaa pikkuisenkin karvan, mutta tylsyys iskee nopeasti vaikken niitä mukana kuljetakaan vaan säilytän siististi kotona kaapissa. Sitten on niitä, joilla ei vain tunnu saavan otetta karvasta vaikka kuinka yrittäisi ja niitä, jotka vain ovat kaikin tavoin kömpelöt. Monta kertaa olen meinannut kulmakarvojen nyppimisen jälkeen tulla kyselemään teiltä vinkkejä täydellisiin pinsetteihin. Mikä merkki on paras? Onko kalliimmat parempia? Millainen nappaa lyhyimmätkin karvat?

Aihe palautui mieleen kun eilen sattumalta pressipäivillä iskin silmäni hauskan näköisiin pinsetteihin, sellaisiin, joita ei ulkonäöltään vaatimattomiksi voi valittaa. Tweezerman luki kyljessä. Laadukkaan tuntuiset, sopivan terävän oloinen kärki, sirot ja mikä parasta, elinikäisellä ilmaisella teroituspalvelulla siunatut. Olisikohan tässä ne, joiden jälkeen voisi lopettaa jatkuvan etsimisen? Kuoseja löytyy moneen makuun, minä sain Showstopperilta mukaani hauskat värikkäät. En ole pinsettejä vielä ehtinyt testaamaan, mutta käyttökokemuksia luvassa jahka saan pinsetit iskettyä kiinni eksyneisiin kulmakarvoihin.

Katso myös nämä

11 comments

Vastaa

Juuri Tweezermanithan ne ovat parhaat, ihmettelen ettet ole aikaisemmin niihin törmännyt jos olet ollut täydellisiä pinsettejä etsimässä :)

Vastaa

Nimi on todella etäisesti tuttu, mutten muista koskaan merkkiin perehtyneeni. :) Ehkä esteenä on ollut se, että olen yrittänyt löytää niitä täydellisiä pinsettejä edullisemmasta hintaluokasta (alle 20 euroa) ja peruskauppojen valikoimista, joten kalliimpia ei edes ole tullut silmäiltyä. En kai ole ollut valmis ostamaan kalliimpia peläten ajatusta, että vika onkin enemmän käyttäjässä kuin pinseteissä, ja siten on tuntunut liian isolta riskiltä ostaa kalliimmat. Vaikka lukuisten edullisten ostoonhan suhteutettuna se on enemmän kuin fiksu ostos jos ne todella ovat paremmat, mielenkiinnolla odotankin miltä nämä käytössä tuntuvat :)

Vastaa

Mulla on sama pinsettiongelma edelleen ratkaisematta. Tweezermaneista on kuulunut paljon kehuja, mutta ne ovat aika kalliit pinseteiksi, niin en ole vielä uskaltanut panostaa, jos eivät toimikaan. Odotan siis kiinnostuneena kokemuksiasi.

Vastaa

Hintavathan nuo ovat, sitä ei käy kiistäminen! En tiedä olisinko itsekään uskaltanut ottaa riskiä ja ostaa niitä olematta varma toimivuudesta. Toisaalta, usein edullisten hankinta tulee loppujen lopuksi tässä tapauksessa kalliimmaksi kuin yksien laadukkaiden, edellyttäen toki, että ne laadukkaat sitten oikeasti ovat paremmat ja kestävät! Ilman muuta jaankin mielelläni käyttökokemuksia jahka ehdin näitä kunnolla testailemaan :)

Vastaa

LUULIN omistavani hyvät pinsetit, kunnes ostin Tweezermanit. Ei kannata epäröidä, voin vakuuttaa, että toimivat. En ole ikinä ennen nähnyt pinsettejä, jotka nappaavat hennoimmastakin ja lyhimmästäkin karvantyngästä jämäkästi kiinni. Just viikko sitten ällistelin taas näiden pinsettien pistämätöntä kykyä, kun yritin saada lähes mikroskooppisen karviaispiikinjämän pois sormestani. Nämä tarrasivat heti kiinni ja poistaminen oli lastenleikkiä.

Vastaa

Oi oi, kuullostaa niin lupaavalta! Nyt en kyllä malta odottaa, että pääsen kunnolla pistämään pinsetit testiin :) Juuri tuota nimittäin kaipaan, en kestä sitä kun iholla nököttää pikkuinen karva, josta ei sitten millään meinaa saada otetta, jolla sen saisi kiskaistua pois :)

Vastaa

Ittelläni on Kikcsistä ostetut pinsetit. Hintaa niillä oli muistaakseni n. 6 €, ne on terävät ja hintaansa nähden kyllä tosi hyvät. Niillä saa napakan otteen karvasta ja pienimmätkin lähtee helposti. Kannattaa testata jos etsii vähän edullisempaa ratkaisua!

Vastaa

Minulla on ollut käytössä (tai toiset itseasiassa vieläkin asustelevat kylppärin kaapissa) Kicksistä ostetut pinsetit, toiset sellaiset, joiden kyljessä lukee ’Kicks’ ja toiset ns.merkittömät, jälkimmäiset olivat ihan perus ja nuo ensin mainut tuntuivat kyllä alussa oikein hyviltä, mutta menettivät minun käytössäni otteensa alle vuodessa, oikeastaan nuo Kicksin ovat viimeisin hankintani, nyt seurailenkin mielenkiinnolla tuntuuko eroa näihin uusiin. :) Mutta ehkäpä näissä on vähän sama kuin kaikessa muussakin, mikä toimii yhdellä ei toimi toisella, käyttötarpeet jne saattaavat kuitenkin niin paljon :)

Vastaa

Mulla on jotkut vuosia sitten Sokokselta ostetut (varmaan muutaman euron, joka tapauksessa selvästi alle 10€ maksaneet) teräksenväriset pinsetit jotka näyttävät täsmälleen saman mallisilta kuin nuo Tweezermanit, enkä ole muita kaivannut =) Täytynee vielä tunnustaa etten ole koskaan edes kuullut että pinsettejä voi teroittaa, tai että siihen on tarvettakaan?

Vastaa

Kiva kuulla, että olet onnistunut löytämään erinomaiset noin ihanalla budjetilla. :) Itse olen kokeillut Iberon, Kicksin ja sitten liutaa ihan merkittömiä tai muuten tuntemattomia, sellaisia mitä on tullut ostettua matkalta, apteekista ja ties mistä, mutta mikään ei ole tuntunut kantaneen käytössä kovin pitkälle. Parhaat tähän asti ikinä ovat olleet yhdet Vietnamista ostetu eli niitä ei tienkään voi käydä ostamassa uusia:)), mutta niiden terä kului parissa vuodessa. Ehkä tuo teroituksen tarve sitten riippuu paljon käytöstä ja sen sellaisesta? Minulla ainakin kaikki pinsetit tähän asti ovat alkaneet jossain vaiheessa menettää otettaan ja jossain vaiheessa alkaa tuntua, ettei niillä vain saa otetta kuten ennen ja lyhyimmät karvat eivät meinaa jäädä haaviin sitten millään. :/

Vastaa

Itse teroitan pinsettini kotona, ottamalla jonkun ihan tavallisen kahvimukin ja käänän sen ympäri ja siihe reunaan vedän ”ns viiltoja” pinsettien molemmilta puolilta. Auttaakyllä kaikkiin pinsetteihin ihan sama kuinka halvat niin aina ne terottuu sillä.!:)

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.