Dubaissa ostoskeskuksia on pienellä alueella useita, ja niihin saisi upotettua aikaa vaikka kuinka. Muutaman tunnin kiertelyllä tuntuu näkevän vain pintaraapaisun megalomaanisista ostoskomplekseista. Ostoskeskukset ovat avoinna pääsääntöisesti klo 10-22, paitsi viikonloppuna puoleenyöhön asti. Matkan aikana ennätin tutustua seuraaviin (satunnaisessa järjestyksessä):

Dubai Mall
Tämä vastikään avattu ja maailman suurimmaksi mainostettu kauppakeskus sijaitsi lähellä hotelliamme, joten siellä tuli piipahdettua useamman kerran. Kokoa sillä on yli 800 000 m2 ja kauppoja on n.1200. Ostoskeskuksessa on lukuisten kauppojen ja ravintoloiden lisäksi myös 10 miljoonan litran kokoinen akvaario sekä jäähalli. Täältä löydät kaikki tutut ketjuliikkeet kuten Foreve21, River Island, Bebe, Stradivarius, Stella McCartney, Alexander McQueen, Chanel, Promod jne. jne. näin muutamia mainitakseni. Täältä löydät myös Galleries Lafayette ja Bloomingdale’s -tavaratalot.

Ibn Battuta Mall
Persoonallinen ostoskeskus täynnä yksityiskohtia, näkemisen arvoinen jo sellaisenaan vaikkei ostokset pahemmin kiinnostaisikaan. Ostoskeskus on jakautunut osioihin edustaen kuutta maata, sieltä löytyy mm. China Court, Persian Court ja Andalusia Court, joista kukin alue havittelee alueelle tyypillistä tunnelmaa. Ostoskeskus on hivenen etäällä, mutta nopeiten tavoitettavissa Dubai Marinasta käsin. Tämä oli ehdottomasti suosikkini, paljon plussaa tuli erityisesti siitä, että joukosta löytyi myös ns.paikallisia pikkuliikkeitä, joista löytyi kohtuuhintaisia nahkakenkiä- ja laukkuja sekä muita asusteita ja koruja. Toki täältäkin löytyy liki joka ostoskeskuksessa sijaitsevat H&M, Forever21, Nine West, Gant, Topshop jne.

Hulppea ostoskeskus, jonka kyljessä sijaitsee Kempinskin hotelli. Mall of Emiratesista löytyy myös laskettelukeskus Ski Dubai. Muutoin keskuksessa on jokseenkin samoja liikkeitä kuin esim. Dubai Mallissa, muutamia paikallisia vivahteita tarjoilevien liikkeiden lisäksi. Ostoskeskuksen perältä löytyi laajalla valikoimalla varustettu kenkäkauppa, jossa vierähti tovi jos toinenkin, mutta muutoin kauppakeskus ei pahemmin sijoittu kiinnostavuudessa listani kärkipäähän.

Dubai Marina Mall
Pienehkö (edellä mainittuihin jättimäisiin keskuksiin verrattuna) ja rauhallinen ostoskeskus Dubai Marinan kupeessa. Täältä löydät joitain sisutusliikkeitä sekä vaatekauppoja, kuten Juicy Couture, Monsoon, Balmain, Guess, Karen Millen, NafNaf, mitkä ovat pitkälti samoja kuin suuremmissakin ostoskeskuksissa.

Dubai Outlet Mall
N.20 minuutin ajomatkan päässä keskustasta sijaitseva outlet –keskus, jossa on tarjolla edullisempia merkkejä alennetuin hinnoin, kuten Accessoriez, Mango, Diesel, Guess, Samsonite, Adidas, sekä joitain satunnaisia hintavampia merkkejä kuten Roberto Cavallia. Mahdollisuus tehdä huippulöytöjä, mutta takaisin voi päätyä tyhjinkin käsin. Tarjolla hyvin myös miestenvaateliikkeitä. Ostoskeskus on suht kompakti, joten aikaa ei täällä älyttömästi pitäisi kulua.

Dubai Gold Souk
Deirassa sijaitseva kultabasaari on on Dubain vilkkain basaarialue. Alueella on pieniä kultakauppoja vieri vieressä, joten jos kullan ostaminen kiinnostaa, suosittelen suuntaamaan tänne. Vierestä löytyy myös monia muita pikkuliikkeitä, joista voi ostaa kaikkea muutakin kuin kultaa ja koruja. Kokonaisuudessaan alueella on n.700 myymälää ja lähistöllä sijaitsee myös Dubain maustebasaari.

Souk Madinat Jumeirah

Viehättävä vanhaan arabialaiseen tyyliin rakennettu katettu ostosalue, jossa pieniä putiikkeja, jotka ovat persoonallista vaihtelua suurien ostoskeskusten massaliiketarjontaan. Putiikkien lisäksi alueella on myös useita ravintoloita, kahviloita ja baareja anniskeluoikeuksilla. Aluetta halkoo kanavat, joilla liikennöivät vesitaksit. Alue on vilkas ja viihtyisä, ja hyvä kohde esimerkiksi tunnelmalliseen illalliseen kanavan varrella.

 

pageTracker._trackPageview();

Katso myös nämä

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.