Kuten aiemmin mainitsinkin, kylppärin kaappini on täyttynyt erilaisista kosmetiikkaputeleista ja onkin ollut antoisaa testailla itselle uusia tuotteita. Itse ostoksia tehdessäni suosin ihonhoidossa ensisijaisesti luonnonkosmetiikkaa, mutten ole ehdoton asian suhteen. Tärkeintä minulle on hyvältä tuntuva ja toimiva tuote, tehottomalla kun ei luonnollisesti tee mitään. Blogin kautta olen kuitenkin saanut laajan kirjon kaikkea muutakin testattavaksi, ja viikko sitten tuotevalikoimaani järjesteltyäni poimin lähempään tarkasteluun muutaman, johon erityisesti olen tykästynyt.

Loistava tuote, joka on jo pienen ikuisuuden pitänyt teille esitellä, on luonnonkosmetiikkamerkki Acorellen vuosi sitten ostamani, nyt viimeisiään vetelevä Repairing Body Oil With Chamomille. Se on tarkoitettu hoitamaan ja rauhoittamaan ihoa karvojen poiston jälkeen, oli kyse sitten vahalla tai höylällä poistetuista karvoista. Sheivauksen jälkeen kirvelee ja vahauksen jälkeen punottaa, mutta kevyesti öljyä käsitellyille kohdille suihkutettua iho rauhoittuu välittömästi. Plussaa on, että aine on öljyksi kuivaa ja imeytyy nopeasti, eli jos ihokarvat poistaa aamulla voi vaatteet pukea saman tien päälle, iholle ei jää öljyistä tunnetta. Tästä on kehkeytynyt vahva luottotuotteeni. Samaan aikaan ostin myös Acorellen roll-on –sokerointivahan toivoen, että olisin voinut siirtyä vahauksessakin luonnonkosmetiikkaan, mutta se ei vain toiminut yhtä takuuvarmasti kuin jo pitkään käyttämäni Veet, joten Veetin lämminvahalla mennään edelleen.

En ole ollut järin vartalonkuorinta-aineiden ystävä. Olen sellaisen aina silloin tällöin ostanut, mutta loppujen lopuksi ollut tyytyväisempi kuorintakintaaseen tai ihan vain kuivaharjaukseen. Tähän asti käyttämäni vartalokuorinnat ovat tuntuneet hupenevan nopeasti jos koko vartalon haluaa huolellisesti kuoria, enkä ole oikein nähnyt syytä maksaa muutaman käyttökerran oloisesta purkista. Lumenelta sain Berry Refreshin Kirkastavan vartalokuorinnan, ja olin jo antamassa tuotetta eteenpäin, mutta hetken mielijohteesta päädyin korkkaamaan purkin. Kannatti! Koostumus on jotain hyytelön ja geelin väliltä, varsin miellyttävä, raikas ja hyväntuoksuinen. Rakeet ovat pienen pieniä ja se mistä tässä eniten pidän on, että pieni määrä riittää suurelle alueelle. Purkki ei siis tunnu tyhjene silmissä, vaan on erittäin riittoisaa.

1. Acorelle Repairing Body Oil With Chamomille 2. Lumene Berry Refreshin Kirkastava vartalokuorinta 3. Joe Blascon Hi-Tone Intensifier Bronzer 4. Mádara Deco Body Flower Dust

Joe Blascon Hi-Tone Intensifier Bronzerista olen ehtinytkin jo mainita, sain sen kesällä juuri sopivasti suosikki aurinkopuuterini valmistuksen loputtua ja korvaavaa etsiessäni. Samaan aikaan tilasin myös Nuxén kakkuaurinkopuuterin, mutta täytyy myöntää, että muutaman kerran molempia käytettyäni, en ole sittemmin Nuxén verioon koskenut. Blasco näytti purkissa tummalta ja epäilin, ettei se sopisi iholleni, mutta mitä vielä, se mukautuu vaaleaan ihooni loistavasti tuoden lämpöä ja hehkua. Eritoten nyt kun käyttämäni hieman hohtavan mineraalipohjan valmistus loppui, on tämä loistava hehkun tuoja.

Tuote alkaa olemaan lopussa aktiivisen käytön jälkeen ja katseeni hakee jo seuraavaa. Vaihtoehtona on, että ostan samaisen tuotteen, mutta bongasin myös erään mineraalibronzerin, joka vaikuttaa lupaavalta, toistaiseksi olen tosin vasta testerin tilannut. Tässä Joe Blascossa kun on minun kannaltani kaksi ongelmaa, toinen on se, että se ei ole mineraalimeikki ja toinen on hinta, tuote maksaa Suomessa n.50euroa. Pieni miinus on ehkä jokseenkin hankala purkki, välikansi olisi näppärä, mutta onneksi päällikansi sentään pysyy tiukasti kiinni, avaaminen vain on tehtävä varoen. Nämä kohdat ohittaen keskittyen itse tuotteeseen, siihen olen enemmän kuin tyytyväinen, jos se siis olisi mineraalimeikki, en edes etsisi korvaavaa.

Sitten päästään toiseen tuotekategoriaan, jonka käytön suhteen olen ollut jokseenkin välinpitämätön; vartalovoiteet. En pidä voiteiden jättämästä rasvaisesta ja herkästi raskaasta tunteesta, enkä etenkään usein seuraavana aamuna, edellisiltaisen rasvauksen jäljiltä suihkussa vielä liukkaalta tuntuvasta ihosta. Sen sijaan pidän öljyistä, joilla pääsääntöisesti vartalon ihoani kosteutan. Yllätyin siis positiivisesti otettuani käyttöön kesällä Jolielta saadun vegaaneillekin sopivan Mádaran Deco Body Flower Dustin. Se sekä kosteuttaa että tuo hohdetta vartalolle, ja erityisen kaunis olikin kesällä kun ihoa näkyi enemmän. Vaikka se on voide, kuvailisin sitä jopa sanalla kuiva – ainakin sellaiseksi iho jää heti levityksen jälkeen. Pintaan jää hento ja luonnollinen hohde, voiteen samalla kosteuttaessa. Voidetta suosin pääasiassa näkyvillä alueilla, decolteella, käsivarsissa ja kesällä säärissä. Sopii kiireiselle, ja laiskalle. ;)

Katso myös nämä

2 comments

Vastaa

Toi pakkausongelma ratkeaa helposti. Käyt kalastamassa jostain kempparista sellaisen matkakokoisen puuteripurkin, jossa on välikansi. Karistat siihen tarvittavan määrän ja se on siinä. Näppärämpi kantaa laukussa mukana, eikä tarvi avata kuin hieroglyfiä. :)

Vastaa

Aaa, loistava vinkki! Täytyykin käydä kurkkimassa joku päivä mitä lähi kosmetiikkaputiikkini tarjoaa :) Painin tuon saman ongelman kanssa aiemmin mineraalipuuterieni kanssa, mutta niissä onneksi tuotekehitys meni sen verran eteenpäin, että nyt niissä viimeisissäkin käyttämissäni on tuo suljettava välikansi (paitsi luomiväriessä).

Ilahduta kommentilla!

Sähköpostiosoitetta ei julkaista.